25.5.15

ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΕΝΤΟΧΙΛΙΑΡΑ ΗΤΑΝ…ΠΕΤΣΕΤΑΚΙΑ

Όταν τα πεντοχίλιαρα....ήταν πετσετάκια

ΤΑ ΚΑΣΕ ΤΩΝ ΣΤΑΡ ΤΗΣ TV

4.000.000 δραχμές το επεισόδιο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  17/10/1999

4.000.000 δραχμές το επεισόδιο

Οι «μετοχές» των πρωταγωνιστών των τηλεοπτικών σειρών έχουν ανεβεί εφέτος περισσότερο και από τις πραγματικές μετοχές στη Σοφοκλέους


Τη μισούν και την αγαπούν. Τη ζηλεύουν και τη λατρεύουν. Τη θαυμάζουν και τη χλευάζουν: η μικρή οθόνη που φιγουράρει σε κάθε αξιοπρεπές σαλόνι ­ το μέγεθός της αντικατοπτρίζει και την οικονομική κατάσταση του κατόχου της ­ γεννά αντικρουόμενα συναισθήματα σε αυτούς που την παρακολουθούν και σε αυτούς που την υπηρετούν. Γιατί μπορεί η τηλεόραση να τραβά ως μαγνήτης το ενδιαφέρον του φιλοθεάμονος κοινού, συγκεντρώνει όμως τα πυρά των ηθοποιών που έχουν θέσει εαυτούς στις επάλξεις της. Η παρουσία στα πλατό είθισται να υποτιμάται από τους καλλιτέχνες σε αντίθεση με αυτήν στο σανίδι διότι έχει σαφώς λιγότερες καλλιτεχνικές απαιτήσεις. Παρ' όλα αυτά, ολοένα και περισσότεροι καταξιωμένοι ηθοποιοί στρέφουν τα βλέμματά τους στην TV, με αποτέλεσμα να μη θεωρείται σήμερα απροσδόκητη η εμφάνιση ηθοποιού με πολύχρονη θεατρική παιδεία σε κάποιο εμπορικό τηλεοπτικό σίριαλ. Τι είναι αυτό λοιπόν που δίνει αξία στα συμβόλαια που υπογράφονται στις αίθουσες συσκέψεων των μεγάλων καναλιών; Μα φυσικά τα μεγάλα ποσά που ζητούν ­ και παίρνουν ­ οι πρωταγωνιστές των σειρών με τις οποίες οι τηλεοπτικοί σταθμοί επιδιώκουν να σαγηνεύσουν τα μηχανάκια της τηλεθέασης. Την δόξαν πολλοί εμίσησαν, βλέπετε, το χρήμα ουδείς. Και, εν αντιθέσει προς το θέατρο, στην τηλεόραση αυτό το τελευταίο ρέει άφθονο...

Με «ατού» τις πιο ακριβές τηλεοπτικές σειρές από κάθε άλλη χρονιά, τα ιδιωτικά κανάλια Antenna, Mega, Star, Α Sky αλλά και η κρατική ΕΤ1 (που επιχείρησε το μεγαλύτερο «άνοιγμα» από ποτέ) ξεκινούν δυναμικά την κούρσα διεκδίκησης υψηλής τηλεθέασης, οι νικητές της οποίας δεν θα αναδειχθούν στο νήμα αλλά στις πρώτες εβδομάδες προβολής όλων των σίριαλ, τότε που το τηλεοπτικό τοπίο θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει. Και αν εκτινάσσει στα σίγουρα κάτι στα ύψη το κόστος της παραγωγής των εν λόγω σίριαλ, αυτό δεν είναι άλλο από το «ηχηρότατο» κασέ των συντελεστών τους που δίνουν το παρών μπροστά από την κάμερα. Οι μισθοί των ηθοποιών των εφετεινών τηλεοπτικών σειρών έχουν περισσότερα μηδενικά στην «ουρά» τους από κάθε άλλη χρονιά.

Σύμφωνα με τη φημολογία που κυριαρχεί στα τηλεοπτικά παρασκήνια, το ακριβότερο κασέ της σεζόν δεν έχει ηθοποιός αλλά τραγουδίστρια. Η Μαρινέλλα συμφώνησε να εισπράττει το ποσόν των 4 εκατ. δρχ. για κάθε επεισόδιο της σειράς «Κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες» τουΓιάννη Κουτσομύτη που θα προβάλλεται από τις συχνότητες της ΕΤ1 όχι για να... τραγουδήσει αλλά για να πρωταγωνιστήσει, κρατώντας έναν από τους βασικούς ρόλους της σειράς. Το εν λόγω σίριαλ, μία από τις ακριβότερες σειρές που έχουν γυριστεί ποτέ, επισφραγίζει το κλίμα «γενναιοδωρίας» που για πρώτη φορά στα χρονικά κυριαρχεί στο εν λόγω κρατικό τηλεοπτικό κανάλι. Στο ίδιο σίριαλ συμμετέχει και η Κάτια Δανδουλάκη με αμοιβή που, κατά τα λεγόμενα ανθρώπων του χώρου, θα αγγίζει τα 2 εκατ. δρχ. Η κυρία Δανδουλάκη έχει, από παράδοση, ένα από τα μεγαλύτερα κασέ των ανθρώπων της τηλεόρασης, ίσως λόγω πολύχρονης θεατρικής εμπειρίας, κάτι που ανεβάζει τις μετοχές της στο χρηματιστήριο της τηλεοπτικής σόουμπιζ. Για τον ρόλο της Βίρνας στη «Λάμψη» του Φώσκολου εισέπραττε 3 εκατ. δρχ. κάθε μήνα.

Ιδιες πηγές αναφέρουν ότι και η Ζωή Λάσκαρη έχει ιδιαίτερα υψηλό κασέ. Ο μισθός της για να συμμετάσχει στην «Αλλη πλευρά του τοίχου» της ΕΤ1 φθάνει τα 2 εκατ. δρχ., ενώ ακολουθούν οι Μιμή Ντενίση και Βάνα Μπάρμπα. Τα χρήματα που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εισπράττει η πρώτη για να πρωταγωνιστήσει στη «Σκιά του πολέμου» του Mega θα είναι περίπου 1.800.000 δρχ. το επεισόδιο. Οσο για τη Βάνα Μπάρμπα, που θα δώσει το τηλεοπτικό της παρών από το Star σε δραματικό σίριαλ του Λευτέρη Καπώνη, η αμοιβή της σε καμία περίπτωση δεν θα είναι χαμηλότερη από 1.200.000 δρχ., χρήματα που εισέπραττε για κάθε επεισόδιο της περυσινής παραγωγής του Mega στην οποία συμμετείχε. Διαπραγματεύσεις στο κανάλι γίνονται για να αναλάβει συμπρωταγωνιστικό ρόλο ο Νίκος Σεργιανόπουλος και μια οριακή τιμή του δικού του κασέ ­ ύστερα από την περυσινή επιτυχία των «Δύο ξένων» ­ μπορεί να θεωρηθεί το 1 εκατ. δρχ.

Σε 1.800.000 δρχ. ανέρχεται η αμοιβή του Αντώνη Καφετζόπουλου ανά επεισόδιο για να υποδυθεί και εφέτος τον Ακάλυπτο, ενώ ο συμπρωταγωνιστής του Γιώργος Παρτσαλάκηςδεν θα πρέπει να παίρνει περισσότερο από 1.500.000 δρχ. Το ίδιο ποσό υπολογίζεται ότι θα εισπράττουν τόσο ο Γιάννης Μπέζος, που θα αναλάβει και πρωταγωνιστικό και σκηνοθετικό ρόλο στην κωμωδία του Mega «Αριστοτέλης ο άριστος», όσο και ο Πέτρος Φιλιππίδης για τις αρμοδιότητες ηθοποιού και σεναριογράφου που αναλαμβάνει στην κωμωδία του Λευτέρη Καπώνη «Το κλειδί», η οποία θα προβάλλεται από το Star. Πλουσιότερη κατά 1 εκατ. δρχ. το επεισόδιο θα γίνεται η Αννα Παναγιωτοπούλου, που υπέγραψε να συμμετάσχει σε κωμωδία του Star με προσωρινό τίτλο «Βόμβα μολότοφ», υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Δαλιανίδη και με συμπρωταγωνίστρια την Κατιάνα Μπαλανίκα (κασέ: 800.000 δρχ.). Από το Star, που με νέα υπεύθυνη Ελληνικού Προγράμματος, την κυρίαΑννα Λεμπέση, εξορμά στον αγώνα για την εξασφάλιση υψηλής τηλεθέασης με περισσότερα σίριαλ από ποτέ, θα προβάλλεται και μία ακόμη κωμωδία. Πρόκειται για τους «Θειοσεβούμενους» του Πάνου Αμαραντίδη που, αν τελικά ξεκινήσουν να γυρίζονται, θα βρουν στον ρόλο της θείας την Ντίνα Κώνστα. Η ίδια ζήτησε 1 εκατ. δρχ. το επεισόδιο. Στην ίδια σειρά θα συμμετάσχει και η Αννα Κουρή, η οποία ζήτησε και πήρε το ­ λίαν υπερβολικό κατά τη γνώμη μας ­ ποσόν των 800.000 δρχ. ανά επεισόδιο.

Για να βρίσκεται στα «Σύνορα αγάπης» από την τηλεόραση του Antenna ο Απόστολος Γκλέτσος θα αμείβεται με 1 εκατ. δρχ. το επεισόδιο ενώ οι συμπρωταγωνίστριές τουΑλεξάνδρα Παυλίδου και Ειρήνη Μπαλτά θα εισπράττουν περίπου τα μισά. Το ίδιο κασέ με τον Απόστολο Γκλέτσο θα έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σπύρος Παπαδόπουλοςγια το «Ταξίμ» της ΕΤ1, ο Γιώργος Νινιός για τη συμμετοχή του στο «Κρις Κρος» του Mega (με συμπρωταγωνιστή τον Τάσο Χαλκιά, ο οποίος θα εισπράττει 800.000 δρχ. το επεισόδιο) και ο Γιάννης Φέρτης για τη «Βεντέτα» του Mega, με παρτενέρ την Κοραλία Καράντη, η οποία φημολογείται ότι θα πληρώνεται με 800.000 δρχ. το επεισόδιο. Λιγότερο από 1 εκατ. δρχ. το επεισόδιο εκτιμάται ότι θα είναι οι αμοιβές τόσο των πρωταγωνιστών της σειράς «Στα φτερά του έρωτα» Ελενας Ακρίτα και Γιώργου Κυρίτση, καθώς επίσης και της Νόρας Βαλσάμη, η οποία θα συμμετάσχει στην κωμωδία «Εργαζόμενα κορίτσια».

Με 800.000 δρχ. πιθανότατα θα αμείβεται και ο Γιάννης Βούρος, ο πιο ακριβοπληρωμένος των «Επιθυμιών» του Antenna. Οι Βάσια Παναγοπούλου, Χριστίνα Αλεξανιάν καιΑλεξάνδρα Παλαιολόγου θα εισπράττουν ακριβώς τα μισά. Γύρω στις 500.000 δρχ. φημολογείται ότι είναι το κασέ και της Βίκυς Κουλιανού για το «Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα» του Α Sky αλλά και της Νόνης Δούνια για τους «Παντρεμένους» του Antenna.

Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις ηθοποιών που δεν έχουν υπογράψει για να συμμετάσχουν σε κάποια σειρά της εφετεινής σεζόν αλλά συζητούν με κάποιο κανάλι για τη νέα τηλεοπτική περίοδο. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Εβελίνας Παπούλια που συζητεί με τους ανθρώπους του Star για να πρωταγωνιστήσει σε σίριαλ, πιθανότατα δράμα, που θα προβάλλεται του χρόνου, θέτοντας πρώτο όρο της συνεργασίας της την εξασφάλιση ενός κασέ που θα φθάνει τις 700.000 δρχ. Και εκείνοι έδωσαν τα χέρια μαζί της. Οι μεγαλύτερες επενδύσεις ούτως ή άλλως γίνονται στα πρόσωπα που βρίσκονται μπροστά από την κάμερα. Διότι στην περίπτωση της μικρής οθόνης πάνω από όλα μετράει η βιτρίνα.

http://www.tovima.gr

 Πίσω στα παλιά

No comments: