28.5.15

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ...ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ..


Καλημέρα  Λιδορικιώτες  όλου  του  κόσμου …
Καλημέρα  στους  φίλους  του  χωριού  μας  και  της  εφημερίδας  μας , σε  όλα  τα  μήκη  και  τα πλάτη  της  γης ..
ΠΕΜΠΤΗ  ΣΗΜΕΡΑ  28  ΜΑΪΟΥ  2015
Ανατολή Ήλιου: 06:04

Δύση Ήλιου: 20:40

Σελήνη 10 ημερών
    ΣΑΝ   ΣΗΜΕΡΑ 
    ΓΕΓΟΝΟΤΑ

    π. Χ.
    585

    Ο Θαλής ο Μιλήσιος καταγράφει για πρώτη φορά στον κόσμο ηλιακή έκλειψη.
    μ. Χ.
    1871

    Συντρίβεται η Κομμούνα των Παρισίων.
    1952

    Ψηφίζεται από τη Βουλή νόμος για την παροχήπλήρων πολιτικών δικαιωμάτων στις Ελληνίδες.
    1961

    Ιδρύεται η Διεθνής Αμνηστία. Για την προσφορά της στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα βραβευτεί 16 χρόνια αργότερα με Νόμπελ Ειρήνης.
    1997

    Η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» δολοφονεί στον Πειραιά τον εφοπλιστή Κώστα Περατικό.
    2009

    Οι AC/DC επισκέπτονται για πρώτη και μοναδική φορά την Ελλάδα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους υπό τον τίτλο «Black Ice Tour». Η συναυλία τους γίνεται στο κατάμεστο από κόσμο Ολυμπιακό Στάδιο.
    ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ
    μ. Χ.
    1888

    Τζίμι Θορπ, ινδιάνος αθλητής του στίβου. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1912 κατέκτησε χρυσά μετάλλια στο πένταθλο και το δέκαθλο, τα οποία όμως του αφαιρέθηκαν επειδή έπαιξε επαγγελματικό μποξ και του επιστράφηκαν μετά θάνατον, το 1982. (Θαν. 28/3/1953)
    1908

    Ίαν Φλέμινγκ, άγγλος δημοσιογράφος, συγγραφέας και άνθρωπος των μυστικών υπηρεσιών, που έγραψε σειρά μυθιστορημάτων με ήρωα τον Τζέιμς Μποντ. (Θαν. 12/8/1964)
    1943

    Έλενα Σουλιώτη, ελληνίδα σοπράνο. (Θαν. 4/12/2004)
    ΘΑΝΑΤΟΙ
    μ. Χ.
    2006

    Ιωάννης Ντεγιάννης, δικαστικός και πολιτικός. Το 1975 προήδρευσε του Πενταμελούς Εφετείου που δίκασε τους πρωταιτίους του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου και το 1981 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. (Γεν. 1914)
    2008

    Άγγελος Ελεφάντης, διανοούμενος της Αριστεράς, συγγραφέας και εκδότης του περιοδικού «Ο Πολίτης». (Γεν. 1936)
    2014

    Μάγια Αγγέλου, αμερικανίδα ποιήτρια και ακτιβίστρια. (Γεν. 4/4/1928)
    ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/almanac/2805#ixzz3bPyrJtHB
     


    Ίαν Φλέμινγκ
    1908 – 1964

    Ίαν Φλέμινγκ
    279
    0
    Άγγλος δημοσιογράφος, συγγραφέας και άνθρωπος των μυστικών υπηρεσιών, δημιουργός του Τζέμις Μποντ. Ο Ίαν Λάνκαστερ Φλέμινγκ (Ian Lancaster Fleming), όπως ήταν το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 28 Μαΐου του 1908 στο Λονδίνο και μεγάλωσε σ’ ένα πλούσιο περιβάλλον, στη σκιά του επιτυχημένου μεγαλογαιοκτήμονα και βουλευτή πατέρα του, ο οποίος πέθανε όταν ο Ίαν ήταν 9 ετών.
    Φοίτησε στο Κολέγιο του Ίτον, στη Στρατιωτική Ακαδημία του Σάντχαρστ, από την οποία αποχώρησε λόγω «διαφωνίας με το σύστημα» και συνέχισε τις σπουδές τους στην Αυστρία και τη Γερμανία. Τα επόμενα χρόνια εργάστηκε ως δημοσιογράφος για το πρακτορείο Reuters και αργότερα ως χρηματιστής.
    Όταν ξέσπασε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, το 1939, ο Ίαν Φλέμινγκ άρχισε να συνεργάζεται με την Υπηρεσία Πληροφοριών του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού. Σύντομα χρίστηκε υποδιοικητής και αργότερα διοικητής. Στο περίφημο Δωμάτιο 39 του Υπουργείου Ναυτικών στο Γουάιτχολ του Λονδίνου σχεδίασε μυριάδες επικίνδυνες αποστολές, πολλές από τις οποίες έφερε εις πέρας ο ίδιος, ενώ προσέφερε τις γνώσεις του και στους Αμερικανούς για την οργάνωση της OSS, πρόδρομο της CIA.
    Μετά το τέλος του πολέμου, εγκαταστάθηκε στη Τζαμάικα κι επιδόθηκε στη συγγραφή κατασκοπευτικών μυθιστορημάτων, αξιοποιώντας τις γνώσεις και τη μεγάλη εμπειρία του. Το πρώτο βιβλίο του με ήρωα τον Τζέιμς Μποντ ήταν το «Casino Royale», που εκδόθηκε το 1953. Ο Πράκτωρ 007 πρωταγωνίστησε συνολικά σε δώδεκα μυθιστορήματά του και εννέα σύντομες ιστορίες, πολλές από τις οποίες μεταφέρθηκαν και στη μεγάλη οθόνη.
    Ο Ίαν Φλέμινγκ πέθανε στις 12 Αυγούστου του 1964, σε ηλικία 56 ετών, από καρδιακή προσβολή.
    ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/143#ixzz3bPz6rfxC
     

    Ναστούλης Δαγκλής
    1800 – 1886

    Ναστούλης Δαγκλής
    136
    0
    Αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης από το Σούλι.
    Ο Αναστάσιος Δαγκλής (Ναστούλης ήταν το χαϊδευτικό του) γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 1800 στο Σούλι. Ήταν γιος του οπλαρχηγού Γκόγκα Δαγκλή ή Νταγκλή (1762-1807), αρχηγού της ονομαστής φάρας των Δαγκλήδων.
    Υπηρέτησε νεότατος ως αξιωματικός στον αγγλικό στρατό στην Κέρκυρα, όπου είχε καταφύγει η οικογένειά του από το 1803. Το 1819 επέστρεψε στο Σούλι για να υποστηρίξει την ανταρσία του Αλή Πασά κατά του Σουλτάνου. Μετά την υπογραφή της συνθήκης μεταξύ Σουλιωτών και Αλή Πασά, κρατήθηκε ως όμηρος στο Κάστρο των Ιωαννίνων έως τον θάνατο του Αλή Πασά και την κατάληψη της πόλης από τον Χουρσίτ Πασά (Ιανουάριος 1822). Ο Χουρσίτ τον έστειλε σιδηροδέσμιο στην Κωνσταντινούπολη, αλλά μετά από έξι μήνες απελευθερώθηκε και κατέφυγε στην Κεφαλλονιά.
    Τον Δεκέμβριο του 1823 πήγε στο Μεσολόγγι, όπου γνώρισε τον λόρδο Βύρωνα και υπηρέτησε υπό τις διαταγές του μέχρι τον θάνατο αυτού στις 19 Απριλίου 1824. Κατά τη διάρκεια του 1824 πολέμησε με τα αδέλφια του Γούτη και Φώτη στις μάχες γύρω από το Καρπενήσι και τα Σάλωνα (Άμφισσα).
    Το 1826 μετείχε ως πληρεξούσιος Σουλίου στην Γ' Εθνική Συνέλευση της Επιδαύρου, η οποία ξεκίνησε τις εργασίες της στις 6 Απριλίου, αλλά τις διέκοψε πρόωρα στις 16 Απριλίου, λόγω της πτώσης του Μεσολογγίου. Στη συνέχεια επανήλθε στη στρατιωτική δράση, λαμβάνοντας μέρος στις μάχες της Δόμβραινας (15 Οκτωβρίου), της Αράχωβας (18-24 Νοεμβρίου) και του Διστόμου (17-20 Ιανουαρίου 1827), υπό τις διαταγές του Γεωργίου Καραϊσκάκη.
    Μετά τον θάνατο του Έλληνα στρατηλάτη (23 Απριλίου 1827) εντάχθηκε ως πρώτος υπασπιστής του αρχιστρατήγου των κατά ξηρά ελληνικών δυνάμεων Ριχάρδου Τσωρτς. Έλαβε μέρος στην εκστρατεία για την απελευθέρωση της Δυτικής Ελλάδας (1828-1829) και πολέμησε στις μάχες του Ανατολικού (Αιτωλικού), του Μακρυνόρους και στην πολιορκία της Βόνιτσας.
    Μετά την έλευση του Όθωνα έλαβε τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη για τις υπηρεσίες που προσέφερε στον Αγώνα. Παρέμεινε στον νεοσύστατο ελληνικό στρατό και εξελίχθηκε μέχρι τον βαθμό του υποστρατήγου. Τιμήθηκε με τον αριστείο του Αγώνα και με τον αργυρό Σταυρό του Σωτήρος.
    Ο Αναστάσιος (Ναστούλης) Δαγκλής πέθανε στις 28 Μαΐου 1886, σε ηλικία 86 ετών.
    ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/658#ixzz3bPzRYciQ
     

    The Police

    Στιούαρτ Κόπλαντ - Στινγκ - Άντι Σάμερς
    Στιούαρτ Κόπλαντ - Στινγκ - Άντι Σάμερς
    264
    0
    Τριμελής ροκ μπάντα από τη Μεγάλη Βρετανία, με ισχυρές επιρροές από τη ρέγγε. Δημιουργήθηκε το 1977, στην ακμή του πανκ, από τον ντράμερ Στιούαρτ Κόπλαντ, γιο ενός πράκτορα της CIA, που ξεκίνησε την καριέρα στους Curved Air, σπουδαίο σχήμα του προοδευτικού ροκ. Ο Κόπλαντ προσέλαβε στο νέο συγκρότημα τον δάσκαλο και μπασίστα της τζαζΣτινγκ, κατά κόσμον Γκόρντον Σάμνερ. Στην παρέα προστέθηκε αργότερα ο βετεράνος κιθαρίστας Άντι Σάμερς.
    Την επόμενη χρονιά κυκλοφορούν το πρώτο τους σιγκλ, με τίτλο Roxanne, μια ανεξάρτητη παραγωγή, η οποία περνάει απαρατήρητη. Το φθινόπωρο του 1978 υπογράφουν σε μεγάλη εταιρεία, την A&M και κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ Outlandos D' Amour. Αρχίζουν να γνωρίζουν δειλά - δειλά την επιτυχία στην πατρίδα τους, ιδιαίτερα από την άνοιξη του 1979, όταν το Roxanne, που περιέχεται στο άλμπουμ, ξανακυκλοφορεί ως σινγκλ και φτάνει στο Νο12 του βρετανικού πίνακα επιτυχιών. Από τον δίσκο αυτό ξεχωρίζουν, ακόμα, τα τραγούδια So Lonely και Can' t stand loosing you.
    Το 1979 είναι η χρονιά τους. Κυκλοφορούν το δεύτερο άλμπουμ της καριέρας τους Reggatta de Blanc και το τραγούδι Message in a bottle γίνεται παγκόσμια επιτυχία. Οι Police πραγματοποιούν μία μεγάλη περιοδεία σ' όλο τον κόσμο και φτάνουν μέχρι και τη χώρα μας που είχε να δει ροκ συναυλία από την εποχή των Rolling Stones το 1967.
    Το φθινόπωρο του 1980 κυκλοφορούν το τρίτο άλμπουμ τους Zenyatta Mondatta που γίνεται το πιο επιτυχημένο της καριέρας τους, με το τραγούδι Don' t Stand So Close to me να ξεχωρίζει. «Είναι η τελευταία φορά, που δουλέψαμε σαν συγκρότημα», παραδέχτηκε χρόνια αργότερα ο Στινγκ.
    Θα ακολουθήσουν δύο ακόμη επιτυχημένα άλμπουμ, που φθάνουν στο Νο1 του βρετανικού τοπ. Το Ghost in the machine (1981) και το Synchronicity (1983), το κύκνειο άσμα του συγκροτήματος και ο πιο εμπορικός δίσκος τους, με επιτυχίες όπως το Every Breath you Take και το Wrapped around your Finger.
    Όμως, οι προτεραιότητες των Κόπλαντ, Στιγκ και Σάμμερς στις προσωπικές τους δουλειές και οι μεταξύ τους διαφωνίες επιταχύνουν το τέλος. Αποφασίζουν να κάνουν ένα μικρό διάλειμμα ως Police. Το διάλειμμα συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Τα τρία μέλη του συγκροτήματος ακολουθούν το καθένα τη δική του πορεία στο χώρο της μουσικής. Μόνο ο Στιγκ θα γνωρίσει τη μεγάλη επιτυχία και την παγκόσμια καταξίωση.
    Οι Police θα επανενωθούν δύο φορές από το 1986 για μικρό χρονικό διάστημα. Την πρώτη φορά στις 10 Μαρτίου του 2003 κατά την τελετή εισόδου τους στο Rock ‘n’ Roll Hall of Fame και τη δεύτερη τη διετία 2007-2008 για μία σειρά συναυλιών, επ’ ευκαιρία της 30ης επετείου από τη δημιουργία τους.
    Δισκογραφία
    • Outlandos d'Amour (1978)
    • Reggatta de Blanc (1979)
    • Zenyatta Mondatta (1980)
    • Ghost in the Machine (1981)
    • Synchronicity (1983)
    • Every Breath You Take: The Singles (1986)
    • Greatest Hits (1992)
    • Message in a Box: The Complete Recordings (1993)
    • Live! (1995)

    ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/articles/71#ixzz3bPzeiHpz


    Φώτης Πολυμέρης
    1920 – 2013

    Φώτης Πολυμέρης
    148
    0
    Έλληνας τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός, από τους σημαντικότερους ερμηνευτές του «ελαφρού τραγουδιού».
    Ο Φώτης Παλημέρης, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στην Πάτρα στις 20 Φεβρουαρίου 1920. Το μουσικό ταλέντο του ξεχώρισε από πολύ νωρίς σε διαγωνισμούς τραγουδιού, ενώ ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε το 1935.
    Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, μέσα από τις τάξεις του ΕΑΜ. Στο Εαμικό κίνημα ήταν που γνώρισε και τους μεγάλους ποιητές Γιάννη Ρίτσο, Κώστα Βάρναλη και Τάσο Λειβαδίτη, με τους οποίους συνδέθηκε με βαθιά φιλία.
    Έκανε μεγάλη καριέρα, ηχογραφώντας πάνω από 200 τραγούδια, ενώ έγραψε τους στίχους και τη μουσική σε περισσότερα από 100 τραγούδια. Δίκαια θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές του ελαφρού τραγουδιού. Συνεργάστηκε με όλους τους μεγάλους δημιουργούς και τραγουδιστές της εποχής του, καθώς και με ρεμπέτες, όπως τουςΤσιτσάνη, Μητσάκη, Παπαϊωάννου και Βαμβακάρη.
    Ερμήνευσε δικά του τραγούδια και άλλων δημιουργών σε πλήθος ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου, όπως Ένας χαρούμενος αλήτης (Έλα στο θείο, 1950), Άστα τα μαλλάκια σου (Εκείνες που δεν πρέπει ν' αγαπούν, 1951) και Θα γυρίσει κι ο τροχός (Εκείνες που δεν πρέπει ν' αγαπούν, 1951). Το 2004 κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του από τις Εκδόσεις Άγκυρα, με τίτλο Των Αναμνήσεων η Λιτανεία.
    Ο Φώτης Πολυμέρης πέθανε στην Αθήνα στις 28 Μαΐου 2013, σε ηλικία 93 ετών.
    ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/659#ixzz3bQ06LLJL


    Μάγια Αγγέλου
    1928 – 2014

    Μάγια Αγγέλου
    196
    0
    Αμερικανίδα ποιήτρια, συγγραφέας, ηθοποιός, μουσικός και υπέρμαχος των πολιτικών δικαιωμάτων των μαύρων στις ΗΠΑ. «Εθνικό Θησαυρό» τη χαρακτηρίζουν οι Αμερικανοί.
    Η Μάργκεριτ Τζόνσον, όπως ήταν το πατρικό της όνομα, γεννήθηκε στις 4 Απριλίου του 1928 στο Σεντ Λούις του Μιζούρι. Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια μετά τον χωρισμό των γονιών της. Σε ηλικία 8 ετών έπεσε θύμα βιασμού από τον σύντροφο της μητέρας της. Όταν το αποκάλυψε στην οικογένειά της, ο άνδρας βρέθηκε νεκρός. «Πίστεψα ότι η φωνή μου τον σκότωσε, επομένως σκέφτηκα ότι ήταν καλύτερα να μη μιλάω. Κι έτσι σταμάτησα να μιλάω» είπε. Μίλησε ξανά μετά από πέντε χρόνια.
    Το 1951 παντρεύτηκε τον ελληνοαμερικανό ηλεκτρολόγο και επίδοξο μουσικό Τος Άντζελος (Αναστάσιος Αγγελόπουλος), το επίθετο του οποίου υιοθέτησε έκτοτε ως καλλιτεχνικό ψευδώνυμο. Το Μάγια ήταν το χαϊδευτικό της. Το ζευγάρι έφτιαξε ένα χορευτικό σχήμα, τους «Αλ και Ρίτα», αλλά το 1954 χώρισε, επειδή ο συμπατριώτης μας δεν ήταν αρεστός στη μητέρα της και ο γάμος τους ήταν αταίριαστος για τα ήθη της εποχής. Μετά τον χωρισμό της, η Μάγια Άντζελου, όπως είναι η ορθή προφορά του ονόματός της στα αγγλικά, συνέχισε να χορεύει μόνη της σε νυχτερινά κλαμπ, ενώ κυκλοφόρησε και ένα δίσκο, το «Miss Calypso» (1957).
    Από το 1959 αφιερώθηκε στη λογοτεχνία. Έγραψε ποίηση, διηγήματα, δοκίμια, κινηματογραφικά σενάρια, θεατρικά έργα και αυτοβιογραφικά βιβλία, με πιο γνωστό το «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί», που αφηγείται τα δύσκολα παιδικά της χρόνια και αποτέλεσε μεγάλη εκδοτική επιτυχία το 1970. Παρότι δεν είχε πανεπιστημιακό δίπλωμα, δίδαξε επί σειρά ετών σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ στα τμήματα αμερικανικών σπουδών.
    Εκτός από την καλλιτεχνική της δραστηριότητα, η Αγγέλου ανέπτυξε και έντονη πολιτική δράση, καθώς βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα των μαύρων στις ΗΠΑ για την απόκτηση πολιτικών δικαιωμάτων. Συνεργάστηκε με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και ήταν στενή φίλη του δυναμικού ακτιβιστή Μάλκολμ X.
    Το 1992 έγραψε το ποίημα «On the Pulse of the Morning», το οποίο διαβάστηκε στην ορκωμοσία του προέδρου Μπιλ Κλίντον. Το 2000 τιμήθηκε με το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνών και το 2011 ο πρόεδρος Ομπάμα της απένειμε το Μετάλλιο της Ελευθερίας. Μετά τον θάνατο του Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος είχε διαβάσει το ποίημα της «Still I Rise» κατά την τελετή ορκωμοσίας του το 1994, η Αγγέλου έγραψε το ποίημα «His Day Is Done» προς τιμήν του εκλιπόντα Νοτιοαφρικανού ηγέτη, μετά από παραγγελία του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
    Η Μάγια Αγγέλου πέθανε στις 28 Μαΐου του 2014 στο Γουίνστον-Σάλεμ της Βόρειας Καρολίνας, σε ηλικία 86 ετών. Στα ελληνικά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη τα αυτοβιογραφικά της κείμενα «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» και «Τα δυνατά πουλιά της επαγγελίας».
    Περί Πηγών...
    ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/838#ixzz3bQ0eurY3

     

    Ο  ΑΥΡΙΑΝΟΣ  ΚΑΙΡΟΣ  ΣΤΟ  ΧΩΡΙΟ  ΜΑΣ 
    meteo.gr
    Παρασκευή
    29/5
    03:00

    12°C
    98%

    1 Μπφ Δ
    3 Km/h


    ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

    09:00

    13°C
    73%

    2 Μπφ B
    9 Km/h


    ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ

    15:00

    18°C
    61%

    2 Μπφ NA
    9 Km/h


    ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ
    Υψηλή δραστηριότητα κουνουπιών


    21:00

    16°C
    72%

    2 Μπφ Δ
    9 Km/h


    ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ
    Χαμηλή δραστηριότητα κουνουπιών


     


    ΤΟ  ΣΧΟΛΙΟ  ΜΑΣ..
    “ ΤΑ  ΠΟΛΛΆ..ΚΕΡΑΣΙΑ  ΚΑΙ ΤΟ  ΜΙΚΡΌ..ΚΑΛΑΘΙ “…
       Τσουνάμι ..αγάπης  και  ενδιαφέροντος  για  τη  Δωρίδα  μας , αγαπημένοι  μου  φίλοι , έχει..ξεσπάσει  τις  τελευταίες  μέρες , σε σημείο  που  μας  βάζει  σε..υποψίες , γιατί πως  έτσι  στα  καλά  καθούμενα , άνθρωποι που  ποτέ  δεν  νοιάστηκαν  για  το  πως “ περνάει  και..πορεύεται “ ο Λαός  της  ορεινής  Δωρίδας  τόσα  χρόνια , ξαφνικά  “ σκίζονται “ για  την ανάπτυξή  του ( για..μπίζνες φυσικα ) , και  φυσικά  για  την..καλοπέρασή  του των Δωριέων , και  όπως  φαίνεται  ούτε   λίγο , ούτε  πολύ , ουσουνούπου, που  λέει  κι΄ο  μπάρμπα Μήτσος ο..  φιλόσοφος – γιουργουποιμήν , και..θα τρώμε με  χρυσά , ή  και  ασημένια , δεν  πειράζει  ,κουταλο…πήρουνα , τώρα  το  πως  θα  γίνει  αυτό , εμείς  δεν μπορούμε  να  το  γνωρίζουμε , γιατί εμάς  μας  ενδιαφέρουν άλλα  προβλήματα  των συμπατριωτών  μας , προβλήματα  που μάλλον οι..”λεβέντες  “ μας  ούτε  που  τα..αγγίζουν  καθόλου , γιατί  αυτοί  ενδιαφέρονται  και  ασχολούνται  μόνο  με..” μπίζνες “ , όπως  λέμε  και  στα..Ελληνικά ..
     1 .  Αλήθεια  !! γνωρίζουν   άραγε  οι  “ ΔΩΡΙΔΟ..ΣΩΤΗΡΕΣ “ μας , πως , συμπτωματικά , πως  το  Λιδορίκι , και αναφερόμαστε  σ’ αυτό γιατί  είναι  βλέπεις ΕΔΡΑ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ  ΚΑΙ..ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ , ΔΕΝ  ΕΧΕΙ  ΚΑΘΟΛΟΥ  ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ;Και  πως  οι  Λιδορικιώτες  έχουν  μήνες  , για  να  μη  πούμε χρόνια , ΝΑ  ΔΟΥΝ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ  ΕΜΣΤΟΛΟ  ΣΕ  ΠΕΡΙΠΟΛΙΑ ;
      2 . Γνωρίζουν  οι..” σωτήρες “ μας , ΠΩΣ  Η  ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΔΩΡΙΔΑΣ  ΚΑΙ  ΕΔΡΑ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ  ΔΩΡΙΔΑΣ , δεν  έχει   ,το  τονίζουμε  για  να  το  εμπεδώσετε , ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗ  ΥΠΗΡΕΣΙΑ  ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ; ΚΑΙ  Ο  ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ  ΓΙΝΕΤΑΙ  ΑΠΌ..ΜΑΗ..Σ’Αι ΘΟΔΩΡΟ ; ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ  ..ΣΠΑΝΙΩΣ  ΕΩΣ..ΠΟΤΕ ; Κι’ αν  κανιά  φορά  καθαρίζουν , εργάτες  απ’ τα..παραλιακά , το  πρωί , το  απόγευμα  ΛΟΓΩ  ΤΗΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΓΕΛΑΔΟΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ( ΑΔΕΣΠΟΤΑ  ΤΑ  ΛΕΕΙ  ΤΑ ΑΝΕΠΙΤΗΡΗΤΑ  ΓΕΛΑΔΙΑ  Η  Δ.ΑΡΧΗ !!!! ) ΤΟ  ΧΩΡΙΌ  ΕΊΝΑΙ  ΠΆΛΙ  ΓΕΜΆΤΟ  ΑΠ’ ΤΙΣ  ΓΑΛΑΔΟΣΒΟΥΝΙΕΣ ;

      3. Είναι  γνωστό  στους “ ανησυχούντες “ φίλους  μας , πως  το χωριό  μας , είναι  ΑΙΧΜΑΛΩΤΟ ΤΩΝ..ΓΕΛΑΔΙΩΝ ; ΜΑΛΙΣΤΑ , ΠΟΥ  ΚΥΚΌΦΟΡΟΎΝ  ΑΝΕΝΌΧΛΗΤΑ  ΣΤΟΥΣ  ΔΡΟΜΟΥΣ  ΚΑΙ ΤΑ   ΣΟΚΑΚΙΑ  ΤΟΥ  ΧΩΡΙΟΥ  ΜΑΣ , ΚΑΤΑΣΤΕΦΟΝΤΑΣ ΤΑ  ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ  ΒΡΩΜΙΖΟΝΤΑΣ  ΤΟ , ΧΩΡΙΣ  ΚΑΝΕΝΑΣ  ΑΠΟΛΥΤΩΣ  ΝΑ  ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ;
      4. ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ  ΠΟΤΕ  ΟΙ  ΦΊΛΟΙ  ΜΑΣ , ΝΑ  ΚΑΝΟΥΝ  ΚΑΜΙΑ  ΕΞΕΤΑΣΗ  ΑΊΜΑΤΟΣ  Ή ΟΥΡΩΝ ; ΚΑΙ  ΑΝ  ΝΑΙ  ΠΩΣ  ΤΟ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ  ΤΟ  ΠΡΌΒΛΗΜΑ ; ΓΙΑΤΊ ΟΙ  ΈΡΜΟΙ  ΟΙ  “ ΜΕΓΑΛΟ..ΣΥΝΤΑΞΙΟΎΧΟΙ “ ΗΛΙΚΙΩΜΈΝΟΙ ΟΡΕΙΝΟΊ  ΔΩΡΙΕΙΣ , ΓΙΑ  ΝΑ  ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ  ΓΕΝΙΚΉ  ΟΥΡΩΝ , ΠΟΥ  ΣΕ  ΌΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΚΟΣΤΙΖΕΙ 5 ΕΥΡΩ , ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΞΟΔΕΨΟΥΝ  ΤΗ ΜΙΣΗ  ΑΝ  ΟΧΙ  ΟΛΟΚΛΗΡΗ  ΤΗ  ΜΗΝΙΑΤΙΚΗ  ΣΥΝΤΑΞΉ  ΤΟΥΣ ;
      5. ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ  ΆΡΑΓΕ  ΟΙ  ΛΕΒΕΝΤΕΣ  ΜΑΣ , ΠΩΣ  ΤΟ  Κ.ΥΓΕΙΑΣ  ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ , ΔΕΝ  ΕΧΕΙ  ΓΙΑΤΡΟΥΣ  ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ , ΌΠΩΣ  ΕΠΊΣΗΣ  ΔΕΝ  ΕΧΕΙ  ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ , ΓΙΑ  ΤΑ  ΠΑΙΔΙΆ  ΕΙΔΙΚΑ  ΤΩΝ  ΟΡΕΙΝΩΝ  ΜΑΣ  ΧΩΡΙΩΝ , ΌΠΩΣ  ΕΠΙΣΗΣ  ΔΕΝ  ΕΧΕΙ ΚΑΙ  ΑΣΘΕΝΟΦΌΡΟ , ΤΙΣ  ΠΡΟΑΛΛΕΣ  ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ  ΤΗ  ΜΕΤΑΦΟΡΆ  ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ , ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΈΝΑ  ΦΟΡΤΗΓΑΚΙ ΚΑΠΟΙΟΥ  ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ;;; Δείτε  το..



    6 . Για  το  σοβαρότατο  πρόβλημα των  μικροβιολογικών εξετάσεων , δεν  θα  μπορούσε  ο  ΔΗΜΟΣ , που όλα  τα..παρακολουθεί αφ’ υψηλού  και  εκ  του..μακρόθεν , να  συνεννοηθεί με  το  Νοσοκομείο  Άμφισσας , και  μια  φορά τη  βδομάδα ή  και  κάθε  15  μέρες , να μεταφέρει τα  αίματα  απ’ το Κ.Υγείας  στο  νοσοκομείο έτσι ώστε  να  αποφεύγουν  οι ασθενείς  τις  ταλαιπωρίες ; Έτσι κι’ αλλιώς ο  Δήμος  δεν ..πνίγεται  στις  δουλειές …
    Το  βιντεάκι  είναι  απ' το  χθεσινό  " κούρο " στα  Κουτσουμπαίϊκα κοπάδια 
      7 . Γνωρίζουν  άραγε , οι ..” ανησυχούντες “ πως τα μέχρι  πέρυσι νομίζω , ΤΑ  ΠΙΔΙΑ  ΤΟΥ  ΛΥΚΕΙΟΥ  ΜΑΣ  ΔΕΝ  ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ  ΝΑ  ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ  ΣΤΗΝ  ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ , ΓΙΑΤΙ  ΟΙ  ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΕΣ  ΤΗΣ Μ.Ε ΤΗΣ  ΑΜΦΙΣΣΑΣ  ΔΕΝ  ΔΙΕΘΕΤΑΝ  ΣΤΟ  ΛΙΔΟΡΙΚΙ  ΚΑΘΗΓΗΤΗ  ΣΧΕΔΙΟΥ ; ΚΑΙ  ΤΟ  ΊΔΙΟ  ΘΑ  ΙΣΧΥΕΙ  ΕΠΙΣΗΣ  ΑΠΟ  ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ ;
       8. Ξέρετε  σύντροφοι  ό,τι στο  Γυμνάσιο  και  το  Λύκειό  μας , ΔΕΝ  ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ  ΜΟΥΣΙΚΗΣ  ΚΑΙ  ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ; ΠΟΙΟΣ  ΌΜΩΣ  ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ  ΓΙΑ  ΤΕΤΟΙΑ ; ΔΏΣΕ  ΜΑΣ,,” ΜΠΙΖΝΕΣ “ και  αυτό  μας  φτάνει…

       Επειδή φίλοι  μου  θα  μπορούσαμε  μία  ολόκληρη  μέρα να ..αναφερόμαστε  στα  χίλια  ,,μύρια  όσα προβλήματα  που  αντιμετωπίζουν οι  Λιδορικιώτες, και  γενικά  οι  ΟΡΕΙΝΟΙ  ΔΩΡΙΕΙΣ , θΑ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ  ΓΙΑ  ΣΗΜΕΡΑ  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ  ΑΝΑΦΟΡΆ  ΜΑΣ  ΣΤΑ ΆΛΥΤΑ  ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΆ  ΜΑΣ , ΑΛΛΆ  ΘΑ  ΘΈΛΑΜΕ  ΝΑ  ΚΆΝΟΥΜΕ  ΣΕ  ΌΛΟΥΣ  ΌΣΟΥΣ “ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ “ ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΑΝΑΠΤΥΞΗ  ΤΗΣ  ΔΩΡΙΔΑΣ ΜΙΑ  ΚΑΙ  ΜΟΝΗ  ΕΡΩΤΗΣΗ :


      ΤΑ  ΓΝΩΡΊΖΕΤΕ  ΟΛΑ  ΑΥΤΑ  ΤΑ  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  ΜΑΣ  ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ; ΚΑΙ  ΑΝ  ΝΑΙ  ΠΩΣ  ΘΑ  ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ  ΣΤΗΝ  ΕΠΙΛΥΣΗ  ΤΟΥΣ ; ΜΕ ΤΙΣ  ΔΙΑΦΟΡΕΣ “ ΗΜΕΡΙΔΕΣ “…”ΝΥΧΤΕΡΙΔΕΣ “ ΚΑΙ  ΤΑ  ΛΟΙΠΑ…ΞΟΡΚΙΑ ;
       ΕΧΕΤΕ  ΛΟΙΠΌΝ  ΤΟΝ  ΤΡΟΠΟ ΣΑΣ  ΝΑ  ΜΑΣ  ΒΟΗΘΗΣΤΕ  ΣΕ  ΟΛΑ  ΤΑ  ΠΑΡΑΠΑΝΩ , ΚΑΙ  ΣΕ  ΆΛΛΑ  ΧΙΛΙΑ  ΤΈΤΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ; ΑΝ  ΝΑΙ , ΕΧΕΙ  ΚΑΛΩΝΣ , ΑΝ  ΌΜΩΣ  ΟΧΙ , ΤΟΤΕ ..ΑΦΗΣΤΕ  ΤΑ  ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ …..ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ  ΟΙ..” ΜΠΙΖΝΕΣ “ ΚΑΙ  ΑΛΛΟ  ΠΡΑΓΜΑ Η  ΥΓΕΙΑ  ΚΑΙ  ΖΩΗ  ΤΩΝ  ΧΩΡΙΑΝΩΝ  ΜΑΣ …
       ΄ΥΣΤΕΡΑ , ΑΠ' ΟΣΟ ΓΝΩΡΊΖΟΥΜΕ  ΕΧΕΤΕ  ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΕΙ  ΣΕ  ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ  ΠΟΥ  ΕΧΟΥΝ  ΙΔΡΥΘΕΊ  ΣΤΗ  ΔΩΡΙΔΑ ΤΑ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ  ΧΡΟΝΙΑ  , ΤΙ  ΚΟΙΠΌΝ  ΕΧΕΤΕ  ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ     ΣΤΗ  ΔΩΡΙΔΑ  ΚΑΙ  ΤΟΥΣ  ΔΩΡΙΕΙΣ ; ΠΕΡΑ  ΦΥΣΙΚΑ  ΑΠ' ΤΙΣ..ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΣΑΣ ;

    Καλό  σας  μεσημέρι

    Απ’ το  “ Λιδωρίκι “ με  αγάπη …..Κ.Κ.-
    Zητάμε  συγγνώμη γιατί  κάποιο  πρόβλημα  δεν επέτρεψε την  ανάρτηση  κάποιων  φωτογραφιων , ελπίζουμε  να  μην  επαναληφθεί

    No comments: