26.10.15

ΝΕΕΣ ΔΗΜΩΣΕΙΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ 130 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ

 

26.10.2015

Πόθεν έσχες «νέου τύπου» θα κληθούν να υποβάλλουν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής περισσότεροι από 130 βουλευτές και υπόχρεοι κατάθεσης Πόθεν Έσχες συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη.

Η επιτροπή Πόθεν Έσχες θα καλέσει σύμφωνα με πληροφορίες τους εν λόγω υπόχρεους να συμπληρώσουν δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης σε δύο έντυπα και όχι σε ένα όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, εφαρμόζοντας τη νέα νομοθεσία που διέπει την υποβολή των δηλώσεων (Ν. 4281/2014).

Από την επιτροπή Πόθεν Έσχες δεν έχει ξεκαθαριστεί όμως με ποιο κριτήριο επελέγησαν οι 130 βουλευτές και γιατί δεν καταθέτει σε διπλό έντυπο το σύνολο των υπόχρεων υποβολής περιουσιακών δηλώσεων. Στους 130 και πλέον υπόχρεους συγκαταλέγεται και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης ο οποίος στη δήλωσή πόθεν έσχες του 2015 (χρήση 2014) κατέγραψε ότι κατείχε σύννομα μετοχές σε εταιρεία αλλά δεν σημείωσε, ως όφειλε, ότι τις μεταβίβασε με το νέο χρόνο. Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί, όμως, είναι αν θα ανακληθεί τελικά η απόφαση που έχει δοθεί στους ορκωτούς λογιστές να ελέγξουν κατά προτεραιότητα την δήλωση πόθεν έσχες του κ. Φλαμπουράρη αφού πλέον καλείται να καταθέσει νέα δήλωση.

Το αίτημα για υποβολή νέων δηλώσεων προς τους 130 βουλευτές βασίζεται σε σχετική απόφαση που είχε πάρει τον Σεπτέμβριο προ των εκλογών η τότε πρόεδρος της επιτροπής Πόθεν Έσχες, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

πηγή: news247.gr

http://www.dimokratianews.gr/

No comments: