29.10.15

EΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ..

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΪ ΝΙΚΟΛΑ ΚΑΛΤΕΖΙΩΝ

Πανηγύρι στον Άϊ Νικόλα  Καλτεζιών , 1955-56 . Η ορχήστρα αποτελείται  απ' τον Γιώργο Κλώσσα , κλαρίνο και τον  Γιώργο Πανάγο , λαούτο . Διακρίνονται : από  αριστερά , ο  μικρός  Ηλίας  Κ. Κωστοπαναγιώτου , μετέπειτα  διακεκριμένος ιατρός χειρουργός και Βουλευτής Φωκίδας  , Νικ. Λάγιος , Βασίλης  Κάγκαλος  , με  την  νταμουζάνα , ο μικρός γιος  του  παπα Κοράκη Ανδρέας , ο  παπα Κοράκης, ο Κώστας Κωστοπαναγιώτου και η  γυναίκα  του  Γεωργία .

    ****************

Καλησπέρα  Λιδορικιώτες όλου  του  κόσμου ..

Καλησπέρα φίλοι  του  Λιδορικιού  και  της  εφημερίδας  μας

ΠΕΜΠΤΗ  ΣΗΜΕΡΑ  29  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2015

Ανατολή Ήλιου: 06:46
Δύση Ήλιου: 17:31
Σελήνη 17 ημερών

ΣΑΝ  ΣΗΜΕΡΑ

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

μ. Χ.

1863

Ιδρύεται ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός από τον ελβετό Ερρίκο Ντινάν.

1912

Το ελληνικό στρατηγείο απαγορεύει στην υπό το στρατηγό Θεοδώροφ βουλγαρική μεραρχία του Ρίλου να εισέλθει στη Θεσσαλονίκη. Επιτρέπει, όμως, για λόγους αβροφροσύνης, την είσοδο δύο ταγμάτων, επικεφαλής των οποίων είναι οι βούλγαροι πρίγκιπες Κύριλλος και Βόρις.

1922

Ο βασιλιάς της Ιταλίας Βίκτωρ Εμμανουήλ Γ' αναθέτει την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης στο Μουσολίνι, μία μέρα μετά τη Μεγάλη Πορείατου τελευταίου προς τη Ρώμη.

1947

Το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία σχηματίζουν τη Μπενελούξ (Benelux), που θα αποτελέσει τον πρόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

1959

Αεροσκάφος τύπου Douglas DC-3 της Ολυμπιακής Αεροπορίας, που εκτελεί το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, συντρίβεται πέντε λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Οι 18 επιβαίνοντες ανασύρονται νεκροί.

1961

Η Εθνική Ριζοσπαστική Ένωσις (ΕΡΕ) τουΚωνσταντίνου Καραμανλή κερδίζει εκ νέου τιςεκλογές, εν μέσω καταγγελιών της αντιπολίτευσης για νοθεία.

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/almanac/2910#ixzz3pyiaspNE

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

μ. Χ.

1936

Πάρη Λεβέντη, ελληνίδα καλλονή, Μις Ευρώπη το 1959.

1969

Ελένη Μενεγάκη, ελληνίδα τηλεπαρουσιάστρια.

1971

Γουϊνόνα Ράιντερ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Γουαϊνόνα Λόρα Χόροβιτς, αμερικανίδα ηθοποιός.

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/almanac/2910#ixzz3pyioMdj1

ΘΑΝΑΤΟΙ

μ. Χ.

1911

Τζόζεφ Πούλιτζερ, ουγγροαμερικανός δημοσιογράφος και εκδότης, ο άνθρωπος που έδωσε τον ορισμό της «κίτρινης δημοσιογραφίας», αλλά και δημιούργησε τα έγκυρα δημοσιογραφικά βραβεία που φέρουν το όνομά του. (Γεν. 10/4/1847)

1949

Γκεόργκι Ιβάνοβιτς Γκουρτζίεφ, (Γιώργος Γεωργιάδης), ελληνοαρμένιος μύστης και δάσκαλος.(Γεν. 13/1/1866)

1986

Μίμης Φωτόπουλος, έλληνας ηθοποιός. (Γεν. 20/4/1913)

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/almanac/2910#ixzz3pyj1C0Sw

Μίμης Φωτόπουλος


1913 – 1986

  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Μίμης Φωτόπουλος

2704

0

Ο μεγάλος ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου Μίμης (Δημήτρης) Φωτόπουλος γεννήθηκε στις 20 Απριλίου του 1913 στη Ζάτουνα της Γορτυνίας. Τα παιδικά του χρόνια ήταν δύσκολα, καθώς έμεινε νωρίς ορφανός από πατέρα. Ξεκίνησε να σπουδάζει στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, αλλά την παράτησε στο δεύτερο έτος. Η καλλιτεχνική του φύση τον οδήγησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου (τότε Βασιλικού Θεάτρου).

Πρεμιέρα στη θεατρική του καριέρα έκανε στο 1932, σε ηλικία 19 ετών, στην παράσταση Λοκαντιέρα, με το θίασο Κουνελάκη. Δύο χρόνια αργότερα αναχώρησε για την πρώτη του περιοδεία, με το θίασο Δράματος, κωμωδίας, κωμειδυλλίου και επιθεωρήσεως του Θεμιστοκλή Νέζερ. Λίγο πριν από τον πόλεμο του '40 έκανε ένα σύντομο πέρασμα απ' το χώρο του βαριετέ και το θέατρο της Κατερίνας, συμμετέχοντας σε πολεμικές επιθεωρήσεις και μουσικές ηθογραφίες.

Στη διάρκεια της κατοχής πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, στις τάξεις του ΕΑΜ. Συμμετείχε στα Δεκεμβριανά, συνελήφθη από τις βρετανικές μονάδες και εκτοπίστηκε στο στρατόπεδο της Ελ Ντάμπα, από όπου επέστρεψε τον Μάρτη του 1945.

Κατά τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας του, συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους και γνωστούς συναδέλφους του. Σημαντικότερες συμμετοχές του ήταν στο Βυσσινόκηπο του Τσέχοφ με τον πρωτοεμφανιζόμενο θίασο του Κάρολου Κουν, στις Αγριόπαπιες του Ίψεν στο θέατρο Τέχνης, στο Όνειρο καλοκαιρινής νύκτας του Σαίξπηρ στο θέατρο του Βασιλικού Κήπου. Το 1952 δημιούργησε τον δικό του θίασο, με τον οποίο περιόδευσε στην Κύπρο, στην Τουρκία, στην Αίγυπτο, στη Γερμανία, ακόμα και στην Αμερική.

Από το 1960 ασχολήθηκε με επιτυχία και με τη σκηνοθεσία. Για τελευταία φορά εμφανίστηκε στο θέατρο το 1984, μαζί με τον Λάκη Λαζόπουλο, στην επιθεώρηση Μια στο Καστρί και μια στο πέταλο. Ξεχώρισε για το εντελώς προσωπικό λαϊκό ύφος και τους έξυπνους και πάντα εύστοχους αυτοσχεδιασμούς του.

Όπως όλοι οι μεγάλοι ηθοποιοί της γενιάς του, ο Μίμης Φωτόπουλος έκανε λαμπρή καριέρα και στον ελληνικό κινηματογράφο. Πρώτη του ταινία ήταν η Μαντάμ Σουσού το 1948. Συνολικά έλαβε μέρος σε 101 ταινίες, σε δύο από τις οποίες είχε γράψει και το σενάριο: Προπαντός ψυχραιμία (1951) και Μια νταντά και τέζα όλοι (1971). Μεγάλος επιτυχίες θεωρούνται οι ταινίες  Ο γρουσούζης (1952), Το Σωφεράκι (1953), Η Ωραία των Αθηνών (1954) Κάλπικη λίρα (1955), Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο (1955), Ο Πατούχας (1972) κ.ά. Εκτός από τη μεγάλη οθόνη, εμφανίστηκε και στη μικρή, στην τηλεοπτική σειρά Ο θείος μας ο Μίμης, που προβλήθηκε από την ΕΡΤ2 το 1984.

Εκτός από σπουδαίος ηθοποιός, ο Μίμη Φωτόπουλος ήταν και λογοτέχνης. Έγραψε τέσσερις ποιητικές συλλογές [ Μπουλούκια (1940), Ημιτόνια (1960), Σκληρά τριολέτα (1961) και Ο θάνατος των ημερών (1976) ], τρία αυτοβιογραφικά [ 25 χρόνια θέατρο (1958), Το ποτάμι της ζωής μου και Ελ Ντάμπα - Όμηρος των Εγγλέζων (1965) ] και δύο θεατρικά έργα [ Ένα κορίτσι στο παράθυρο (1966) και Πελοπίδας ο καλός πολίτης (1976) ].

Την περίοδο της Δικτατορίας ασχολήθηκε, επίσης με τη ζωγραφική. Είχε μείνει μόνος με τις δυο κόρες του, αφού η γυναίκα του, Μαργαρίτα Τσάλα, είχε εξοριστεί στη Γυάρο. Τότε ήταν που άρχισε με γραμματόσημα να φτιάχνει πίνακες, χρησιμοποιώντας την τεχνική του κολλάζ. Συνολικά έκανε δέκα εκθέσεις των έργων του και πούλησε πάνω από εκατό πίνακες.

Ο Μίμης Φωτόπουλος υπήρξε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του κινητού θεάτρου «Άρμα Θέσπιδος», μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Ελευθέρου Θεάτρου, ενώ παρασημοφορήθηκε με το Χρυσό Σταυρό του Γεωργίου Α' και το Σταυρό του Αποστόλου Μάρκου από το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας.

Πέθανε ξαφνικά, από ανακοπή καρδιάς, στις 29 Οκτωβρίου του 1986.

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/48#ixzz3pyjIM0El

Το πρώτο δυστύχημα της

Ολυμπιακής Αεροπορίας

71

0

Συνέβη στις 29 Οκτωβρίου 1959, όταν το αεροπλάνο που εκτελούσε το απογευματινό δρομολόγιο της νεοσύστατης Ολυμπιακής Αεροπορίας από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη κατέπεσε λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Ελληνικού, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 18 επιβαίνοντες.

Το αεροπλάνο, ελικοφόρο τύπου DC-3 (Ντακότα), με κυβερνήτη τον απόστρατο σμήναρχο της Πολεμικής Αεροπορίας Αναστάσιο Καλοβυρνά, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Ελληνικού στις 17:10, με δεκάλεπτη καθυστέρηση. Εκτελούσε την πτήση 214 προς Θεσσαλονίκη, με τριμελές πλήρωμα και 15 επιβάτες, από τους οποίους δύο ήταν Αυστριακοί.

Δύο λεπτά μετά την απογείωση, ο κυβερνήτης του ανέφερε δια του ραδιοτηλεφώνου στον πύργο ελέγχου ότι η πτήση «έχει καλώς». Σύμφωνα με τους τότε κανονισμούς πτήσης, ο κυβερνήτης είχε την υποχρέωση μέχρι τις 17:25 να έλθει σε επαφή με το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τανάγρας και να ενημερώσει για την πορεία του.

Η επαφή δεν έγινε μέχρι την προκαθορισμένη ώρα, αλλά ο αρμόδιος αξιωματικός της Τανάγρας δεν ανησύχησε, καθώς υπέθεσε ότι η καθυστέρηση οφειλόταν στην αντίστοιχη καθυστέρηση της απογείωσης του αεροπλάνου. Όταν, όμως, πέρασε και η 6η απογευματινή χωρίς να ληφθεί σήμα από τη Ντακότα, σήμανε συναγερμός.

Η αρμόδια υπηρεσία της Ολυμπιακής Αεροπορίας μάταια προσπαθούσε να έλθει σε επαφή με το αεροπλάνο. Τα άσχημα μαντάτα δεν άργησαν να έλθουν. Ένας βοσκός είδε ένα αεροπλάνο να πέφτει φλεγόμενο μεταξύ Αυλώνα (Κακοσάλεσι παλαιότερα) και Μαλακάσας και ειδοποίησε τη Χωροφυλακή κι αυτή με τη σειρά της τους αρμοδίους.

Οι άνδρες της τοπικής Χωροφυλακής που μετέβησαν πρώτοι στην περιοχή του δυστυχήματος βρέθηκαν μπροστά σ' ένα φριχτό θέαμα. Τα πτώματα των επιβαινόντων είχαν διαμελισθεί και απανθρακωθεί σε τέτοιο σημείο, που ήταν αδύνατο να αναγνωρισθούν. Ακολούθησαν οι εμπειρογνώμονες, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ένα από τα φτερά του αεροπλάνου είχε αποκοπεί και ότι βρισκόταν σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την άτρακτο του αεροπλάνου.

Από την πρώτη στιγμή υπήρχαν αντιφατικές εκτιμήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος. Η κυβέρνηση Καραμανλή επικαλέστηκε τις άσχημες καιρικές συνθήκες, ενώ η Ένωση Ιπταμένων Πολιτικής Αεροπορίας θεώρησε υπεύθυνη την ιδιοκτησία της Ολυμπιακής Αεροπορίας, δηλαδή τον Αριστοτέλη Ωνάση, για ελλιπή συντήρηση των αεροσκαφών και την υπεραπασχόληση του ιπτάμενου προσωπικού. Το επίσημο πόρισμα, που εκδόθηκε αρκετούς μήνες αργότερα, έδειξε ως βασικό αίτιο του δυστυχήματος τη βλάβη του κινητήρα κατά τη διάρκεια της απογείωσης.

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/articles/994#ixzz3pyjljpoT

Η ιστορία του Ερυθρού Σταυρού

 

Η υπογραφή της Συνθήκης της Γενεύης, με την οποία ιδρύθηκε ο Ερυθρός Σταυρός.

Η υπογραφή της Συνθήκης της Γενεύης, με την οποία ιδρύθηκε ο Ερυθρός Σταυρός.

1100

0

Ο Ερυθρός Σταυρός είναι ένας διεθνής οργανισμός ανθρωπιστικού χαρακτήρα, ο οποίος ιδρύθηκε με σκοπό την προσφορά βοήθειας στα θύματα των πολέμων. Είναι μία από τις πρώτες μη κυβερνητικές οργανώσεις και στις μέρες μας η μεγαλύτερη και σημαντικότερη, με δράση σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Εκτός από την περίθαλψη των τραυματιών και την προστασία των αιχμαλώτων πολέμου, ο Ερυθρός Σταυρός σε καιρό ειρήνης παρεμβαίνει σε περιπτώσεις καταστροφών, ενώ ασχολείται ιδιαίτερα με το ζήτημα των προσφύγων.

Αφορμή για την ίδρυση του Ερυθρού Σταυρού στάθηκε η Μάχη του Σολφερίνο (24 Ιουνίου 1859), κατά την οποία οι Γάλλοι νίκησαν τους Αυστριακούς στην πόλη Σολφερίνο της βόρειας Ιταλίας, μετά από ολοήμερη μάχη. Αυτόπτης μάρτυς της αγριότητας των πολεμικών συγκρούσεων, ο ελβετός επιχειρηματίας Ζαν Ανρί Ντυνάν, ο οποίος ταραγμένος από την αγωνία των τραυματισμένων στρατιωτών, οργάνωσε ένα δίκτυο βοήθειας, με τη συνδρομή ντόπιων εθελοντών.

Με την επιστροφή του στη Γενεύη, ο Ντυνάν γράφει ένα βιβλίο με τίτλο «Αναμνήσεις από το Σολφερίνο», στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναπτύσσει ιδέες για την εθελοντική βοήθεια κατά τη διάρκεια του πολέμου. Προτείνει οι τραυματίες και όλοι όσοι τους φροντίζουν να θεωρούνται ουδέτεροι, ακόμα και στο πεδίο της μάχης. Τον Αύγουστο του 1863 πέντε πολίτες της Γενεύης, οι Γκιστάβ Μουανιέ, Λουί Απιά, Τεοντόρ Μωνουάρ, Γκιγιόμ Ντυφούρ και Ανρί Ντυνάν, ιδρύουν τη Διεθνή Επιτροπή για τη Βοήθεια των Τραυματιών. Στις 29 Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου ειδικοί από 16 χώρες συναντώνται στη Γενεύη και υιοθετούν τις ιδέες του Ντυνάν.

Ένα χρόνο αργότερα, στις 22 Αυγούστου του 1864, με πρωτοβουλία της Ελβετίας διοργανώνεται μια διεθνής διπλωματική διάσκεψη και υπογράφεται η Σύμβαση της Γενεύης, όπου αναγνωρίζεται ο ρόλος της Επιτροπής και η υποχρέωση των εμπολέμων να προστατεύουν τους τραυματίες και να τους παρέχουν τις απαραίτητες φροντίδες. Οι αρχές της Σύμβασης του 1864 επεκτάθηκαν αργότερα στους τραυματίες των συγκρούσεων στη θάλασσα (1899 και 1907), στους αιχμαλώτους πολέμου (1929) και στους άμαχους πληθυσμούς (1949).

Το 1876 η Διεθνής Επιτροπή για τη Βοήθεια των Τραυματιών θα μετονομασθεί σε Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού, όπως είναι γνωστή και σήμερα. Ως έμβλημα του Ερυθρού Σταυρού υιοθετείται ο κόκκινος ισοσκελής σταυρός σε λευκό φόντο, που είναι η ελβετική σημαία με αντεστραμμένα χρώματα. Οι μουσουλμανικές χώρες που εισήλθαν στον Διεθνή Οργανισμό αργότερα απαίτησαν την αλλαγή του εμβλήματος, που παρέπεμπε στον Χριστιανισμό. Έπειτα από διαπραγματεύσεις αποφασίστηκε οι χριστιανικές χώρες να χρησιμοποιούν τον Ερυθρό Σταυρό και οι μουσουλμανικές χώρες την Ερυθρά Ημισέληνο. Και οι δύο οργανώσεις συνεργάζονται στενά κάτω από την ομπρέλα της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου που εδρεύει στη Γενεύη. Το Ισραήλ από την ίδρυσή του το 1948 έχει τη δική του οργάνωση, το Ερυθρό Άστρο του Δαυίδ. Τα τελευταία χρόνια προτείνεται η υιοθέτηση ενός ουδέτερου εμβλήματος για όλο αυτό το ανθρωπιστικό κίνημα, που θα είναι ο Ερυθρός Κρύσταλλος.

Το Ελληνικό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού (Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός) ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου 1877 υπό την προστασία της Βασίλισσας Όλγας, με πρώτο πρόεδρο τον νομομαθή Μάρκο Ρενιέρη (1815-1897). Στις 6 Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου αναγνωρίστηκε από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό. Σκοποί του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπως περιγράφονται στο καταστατικό του, είναι σε περίοδο πολέμου η θεραπεία και η περίθαλψη των τραυματιών, η μέριμνα για τους αιχμαλώτους και η προστασία των θυμάτων του πολέμου, ενώ σε περίοδο ειρήνης η παροχή βοηθείας στους πληττόμενους από θεομηνίες και επιδημίες, η παροχή κοινωνικο-προνοιακού και φιλανθρωπικού έργου και η προαγωγή της δημόσιας υγείας γενικότερα. Η δράση του ΕΕΣ επεκτείνεται και εκτός των ελληνικών συνόρων, με αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υπήρξε η ίδρυση Σταθμών Πρώτων Βοηθειών, Κέντρων Αιμοδοσίας, σχολών Νοσηλευτικής, νοσοκομείων («Ερρίκος Ντυνάν», «Ασκληπείο Βούλας», «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» στους Αμπελοκήπους) και της Υπηρεσίας Αναζητήσεως αγνοουμένων.

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/articles/22#ixzz3pykAOtSC

Π Η Γ Α Δ Ι Α

Λιδορίκι , δεκαετία  του  '30 , ένας νεαρός  Λιδορικιώτης , ο Αποστόλης  Κολοβός, ήρθε  απ' την  Αμερική και  έφτιαξε  ένα πολύ  ωραίο σπίτι  και ένα  πηγάδι , αφού  το  νερό την  εποχή  εκείνη  ήταν...σπάνιο  είδος . Η φωτογραφία είναι  απ' τα.." εγκαίνια " του  πηγαδιού , από  αριστερά  ο  Αποστόλης Κολοβός , ο  ειδικός  στο άνοιγμα  πηγαδιών Γεώργιος  Παλαιολόγος  και ο  Σπύρος  Καψάλης , ξάδερφος  του  Κολοβού . Το  Κολοβαίϊκο  σπίτι και  το  πηγάδι  φυσικά  σήμερα ανήκει  στους  αδερφούς  Τσιάντα , που  έχουν  το  κρεοπωλείο .

Αρχείο Κ.Καψάλη

Τις  φωτογραφίες  μας καθώς  και πολλές  άλλες  Λιδορικιώτικες  θα  τις  βρείτε  στην  “ Τράπεζα Λιδορικιώτικης φωτογραφίας “ photolidoriki.blogspot.com

Ο  ΑΥΡΙΑΝΟΣ  ΚΑΙΡΟΣ  ΣΤΟ  ΛΙΔΟΡΙΚΙ

meteo.gr

Παρασκευή
30/10

02:00

6°C

87%

2 Μπφ BA
9 Km/h

ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Συνθήκες δημιουργίας αιθαλομίχλης!


08:00

7°C

85%

3 Μπφ BA
16 Km/h

ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ

14:00

14°C

53%

3 Μπφ BA
16 Km/h

ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ


Μικρή πιθανότητα βροχής

20:00

10°C
Αισθητή Θερμοκρασία7°C

79%

4 Μπφ BA
24 Km/h

ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ


Μικρή πιθανότητα βροχής

ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ  ΤΗΝ  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“ ΑΡΧΙΣΑΝ  ΤΑ..ΟΡΓΑΝΑ ..;;; “

  Σε ..περίεργα  μονοπάτια , αρχίζει  και  μπαίνει η  Δωρική  ζωή , που  παλιότερα χαρακτηριζόταν ως ..” μηδενικής εγκληματικότητας “ φίλοι  μου , τα  τελευταία  μάλιστα πολλά και  διάφορα  μαθαίνουμε  πως  έγιναν αλλά και  γίνονται στην  πάλαι  ποτέ ..” ήσυχη “ περιοχή  μας ..

   Η  χθεσινή  εμπρηστική επίθεση  με  γκαζάκια , στην  Γλύφα , στο σπίτι  του Δημάρχου  Δωρίδας κ. Καπεντζώνη , πάγωσε  τους  Δωριείς και  φυσικά  άφησε  αναπάντητα πολλά ..ερωτήματα ..

   Άραγε , παίζει  κάποιο  ρόλο η  ανύπαρκτη  αστυνόμευση  της  Δωρίδας ; για  την  οποία  χρόνια  τώρα  φωνάζουμε και  όχι  μόνο  εμείς  αλλά  όλοι  οι Δωριείς ;

   Υπάρχει  όμως  και  κάτι  άλλο που  μας..δημιουργεί  ερωτηματικά , γιατί  άραγε , σε  όλες  τις περιπτώσεις επιλαμβάνεται η  αστυνομική Δ/νση  Άμφισσας  και  όχι τα  αρμόδια  Αστυνομικά τμήματα ; Ευπαλίου και  Λιδορικίου ; σημαίνει  μήπως , κάτι  αυτό ; Γιατί  αν  είναι  έτσι , ποιος  είναι  ο  λόγος  ύπαρξής  τους ;

  Για  την  ιστορία δε  αναφέρουμε , πως  στο  Λιδορίκι  και τα  γύρω  χωριά , έχουν  γίνει  κατά  καιρούς αρκετές  διαρρήξεις ΧΩΡΙΣ  ΠΟΤΕ  ΝΑ  ΜΑΘΟΥΜΕ  ΚΑΤΙ  ΣΧΕΤΙΚΟ , ΟΙ  ΤΕΛΕΥΤΑΛΙΕΣ  ΜΑΛΙΣΤΑ  ΔΙΑΠΡΑΧΘΗΚΑΝ ΤΟ  2015 , ΚΑΙ  ΤΟ  Α.Τ ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ ΑΚΟΜΑ..ΨΑΧΝΕΙ …

   Δεν  θέλουμε  να  πούμε  κάτι  ιδιαίτερο , ούτε υπονοούμε κάτι  περισσότερο , αλλά  να..μαθαίνοντας τώρα  και την  χθεσινή εμπρηστική  επίθεση , αναρωτιόμαστε , “ μήπως  εκμεταλλευόμενα την  παντελή  έλλειψη  των..γατών “ ..χορεύουν  πιο  ελεύθερα  τα..ποντίκια ;

   Τώρα  όσον  αφορά  στην  “ γνωμάτευση “ περί  τρομοκρατικής ..ενέργειας , που  άμεσα πρόλαβε  να  κάνει η  εφημερίδα Ω τ Φ , ας  αφήσουμε  καλύτερα να ..” αποφανθεί “ η  αστυνομία …μπορεί  τα  πράγματα να  μην  είναι  και  έτσι και  να  κρύβονται ίσως  και  εκπλήξεις …γιατί  αν  είναι  έτσι , τότε  όπως  προαναφέραμε , μπαίνουμε  σε  καινούργια..” μονοπάτια “…

     Καλό  σας  βράδυ , να  περνάτε  καλά

   Απ’ το  “ Λιδωρίκι” με  αγάπη ….Κ.Κ.-

   www.lidoriki.com

 

No comments: