24.7.16

ANTE KAI ΣΤΑ..ΔΙΚΑ ΜΑΣ !!!


Σπάνιο φωτογραφικό υλικό λίγο πριν από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης

 Σπάνιο φωτογραφικό υλικό λίγο πριν από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης - Κεντρική Εικόνα
Φτώχεια, πείνα και εξαθλίωση. Αυτό είναι το σκηνικό που επικρατούσε στη Σοβιετική Ένωση, όπως μαρτυρούν οι παρακάτω σπάνιες φωτογραφίες, που δημοσιεύει η Daily Mail.
 Ο φωτογραφικός φακός έχει συλλάβει τους ανθρώπους να ποδοπατιούνται σε ουρές καταστημάτων προκειμένου να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν, ράφια μαγαζιών τα οποία ήταν σχεδόν άδεια και εργάτες να βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, σε μια χώρα που η οικονομία της είχε φτάσει στο ναδίρ, τη στιγμή που οι χώρες της Δύσης βίωναν μια ταχεία οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.
 Δείτε παρακάτω το σπάνιο φωτογραφικό υλικό, τραβηγμένο λίγο πριν την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, στις 26 Δεκεμβρίου του 1991.

Η 18χρονη ιερόδουλη Κάτια ψάχνει απεγνωσμένα για δουλειά, με τους αστυνομικούς να περνούν ακριβώς από πίσω της, στους δρόμους της Μόσχας το 1991.

Πολίτες σχηματίζουν μια τεράστια ουρά έξω από ένα κατάστημα της πόλης Νοβοκούζνετσκ της Ρωσίας, δείγμα της μεγάλης ύφεσης της οικονομίας της χώρας, λίγο πριν το τέλος της κομμουνιστικής κυριαρχίας.

Δύο μουντζουρωμένα παιδιά κοιτούν έξω από το παράθυρό τους, σε μια συνοικία ανθρακωρύχων και παραγωγών ατσαλιού της Σιβηρίας.

Γυναίκες «παλεύουν» προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα κομμάτι ψωμί για την οικογένειά τους, σε ένα κατάστημα της Ρωσίας τον Νοέμβριο του 1991.

Απαράδεκτες συνθήκες επικρατούσαν στα νοσοκομεία της Μόσχας, με τις εικονιζόμενες γυναίκες να στοιβάζουν τα ρούχα τους στα κρεβάτια τους, τον Ιούλιο του 1991.

Η Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, γεμάτη με τεθωρακισμένα και στρατιώτες, για να αποτραπεί το επερχόμενο πραξικόπημα.
Τρεις εργάτριες σε κατάστημα της Μόσχας παρακολουθούν μια μαζική κηδεία στους δρόμους της Μόσχας, έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Ηλικιωμένοι πολίτες στέκονται δίπλα σε μπουκάλια βότκας, τα οποία επιστρέφουν για ανακύκλωση, σε αντάλλαγμα για μικρό χρηματικό ποσό.
Γυναίκες ανθρακωρύχοι κάνουν ένα διάλειμμα από τη σκληρή δουλειά τους, στην πόλη Νοβοκούζνετσκ της Ρωσίας, τον Ιούνιο του 1991.

Σημάδια απόγνωσης στους δρόμους της πόλης Τούλα της Ρωσίας, με πολλούς ηλικιωμένους να περιμένουν για ένα πιάτο φαΐ, τον Νοέμβριο του 1991.

Ένας εργάτης ανθρακωρυχείου σε μια εργατική κοινότητα της Σιβηρίας, προσπαθεί να ξεπεράσει τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που μαστίζουν τη χώρα, τον Ιούνιο του 1991.

Μια γυναίκα επιδιώκει να βγάλει τα προς το ζην παίζοντας ακορντεόν στον δρόμο Αρμπάτ της Μόσχας, με πολλούς περαστικούς να σταματούν για να την ακούσουν.
Πηγή: Dailymail
http://www.koolnews.gr

 Πίσω στα παλιά 

No comments: