30.7.16

ΠΕΔΙΟ ΚΟΝΤΡΑΣ ΟΙ..ΧΗΜΙΚΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ !!


Πεδίο αντιπαράθεσης του δημοτικού συμβόλου Ι.
 Μάμαλη και των αντιδημάρχων Κ. Αντωνόπουλου και Χ. Φάκο έγιναν οι… χημικές τουαλέτες στην παραλία Βάθης Τολοφώνας
Ο Ι. Μάμαλης με καταγγελία του κατηγόρησε ευθέως τους αντιδημάρχους Κ. Αντωνόπουλο και Χ. Φάκο ότι δεν ασχολούνται καθόλου με τη παραλία Βάθης με αφορμή την έλλειψη χημικών τουαλετών.
Άμεση ήταν η αντίδραση του αντιδημάρχου Κ. Αντωνόπουλου που με επιστολή του στην εφημερίδα “ΩΡΑ της Φωκίδας” που φιλοξένησε την καταγγελία Μάμαλη, κατηγορεί τον δημοτικό σύμβουλο για φτηνό λαϊκιστή και συκοφάντη που αγνοεί την σχετική νομοθεσία .
Αναλυτικά η καταγγελία του Ι. Μάμαλη αναφέρει τα εξής:
ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΑΘΗΣ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
Έχει δημιουργηθεί μεγάλο θέμα για μια από τις ομορφότερες παραλίες του Δήμου Δωρίδος και για την προκλητική αδιαφορία των υπευθύνων του Δήμου και ιδιαίτερα των αρμοδίων Αντιδημάρχων κ.κ. Χαραλάμπου Φάκου και Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου που με ευτελείς δικαιολογίες δεν ασχολούνται παντελώς με τα προβλήματα της παραλίας Βάθης τα τελευταία δύο χρόνια.
Κύριε Δήμαρχε, όπως εσύ ασχολήθηκες και έλυσες το μεγάλο πρόβλημα των Τριζονίων δώσε άμεση εντολή στους ως άνω Αντιδημάρχους, να σταματήσουν να επικαλούνται ότι δεν υπάρχουν χρήματα και να τοποθετήσουν δύο χημικές τουαλέτες, που τις έχει ανάγκη ο κόσμος και που το κόστος τους δεν ξεπερνά τις 2.000€.
Το ζήτημα αυτό το ανέφερα στο τελευταίο προσυμβούλιο που είχαμε, απάντηση δεν πήρα, μόνο παραφιλολογίες και δικαιολογίες άκουσα, ενώ από εσάς κύριε Δήμαρχε πήρα την υπόσχεση ότι «θα κάνω ότι μπορώ».
Δεν θέλω να το επεκτείνω το θέμα και σταματώ προσωρινά εδώ, αλλά να ξέρετε για τον κόσμο της Τολοφώνας, της παραλίας και των άλλων περιοχών το κλίμα για τον Δήμο είναι δυσμενές.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΜΜΑΛΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΟΣ
Η επιστολή απάντηση του αντιδημάρχου Κ. Αντωνόπουλου.
Κύριε Διευθυντή,
Στο φύλλο της 26 Ιουνίου 2016, φιλοξενήσατε καταγγελία δημοτικού συμβούλου του Δήμου μας στην οποία τόσο εγώ όσο και ο Αντιδήμαρχος κ. Χαράλαμπος Φάκος εγκαλούμεθα «ως αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι για προκλητική αδιαφορία» σε σχέση με την τοποθέτηση χημικών τουαλετών στην παραλία της Βάθης.
Προς ενημέρωση των αναγνωστών σας και για να μη δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, που προφανώς είναι και ο βασικός στόχος του καταγγέλλοντος δημοτικού συμβούλου, σας γνωρίζω τα ακόλουθα.
Η δαπάνη για την τοποθέτηση χημικών τουαλετών, καθώς και οποιαδήποτε άλλη δαπάνη, προϋποθέτει την ύπαρξη γραμμένης πίστωσης στον προϋπολογισμό του Δήμου.
Αρμόδιο όργανο διαμόρφωσης, σύνταξης και εγγραφής όλων των δαπανών σε αντίστοιχους κωδικούς του προϋπολογισμού, είναι η Οικονομική Επιτροπή που τον εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου αυτό να αποφασίσει για την έγκρισή του.
Μετά την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες του Δήμου (αιρετοί και υπηρεσιακοί), πραγματοποιούν δαπάνες, με την βασική προϋπόθεση ότι είναι γραμμένες στον προϋπολογισμό.
Ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος είναι από το έτος 2015 μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, που όπως προανέφερα έχει την αρμοδιότητα να συντάσσει τον προϋπολογισμό και με αναμορφώσεις σε όλη τη διάρκεια του οικονομικού έτους, να προσθέτει και να καταργεί δαπάνες, να αλλάζει τίτλους δαπανών, να αυξομειώνει το ύψος τους, κλπ.
Αν πραγματικά ήθελε και ενδιαφερόταν για την τοποθέτηση χημικών τουαλετών στη Βάθη, είχε όλη την ευχέρεια να προτείνει, ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, την εγγραφή αντίστοιχης δαπάνης, έστω και με αναμόρφωση, καθ όλη τη διάρκεια του έτους, ώστε να είναι όλοι υποχρεωμένοι να προβούν στην τοποθέτηση των χημικών τουαλετών, ακόμη και στην περίπτωση που δεν ήθελαν .
Όχι μόνο δεν το έκανε εδώ και δύο χρόνια, αλλά καταγγέλλει συναδέλφους του, που δεν συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή και δεν αποφασίζουν για την κατανομή των δαπανών, ότι «με ευτελείς δικαιολογίες δεν ασχολούνται με τα προβλήματα της Βάθης, κλπ».
Στη συγκεκριμένη περίπτωση δύο πράγματα συμβαίνουν.
Πρώτον, αγνοεί παντελώς τη νομοθεσία, τις αρμοδιότητες και τις δυνατότητες που έχει ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής.
Δεύτερον, σκόπιμα συκοφαντεί τους συναδέλφους του, που σημειωτέον δεν είναι μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, προκειμένου να εμφανίζεται στα καφενεία και στους ανυποψίαστους δημότες, ως ο καλός δημοτικός σύμβουλος που κάποιοι κακοί δεν τον αφήνουν να παράξει έργο και τον εμποδίζουν.
Και στη μία και στη άλλη περίπτωση είναι εκτεθειμένος, διότι αφενός άγνοια νόμου και καθηκόντων δεν συγχωρούνται και αφετέρου διότι κανείς δεν τον εμπόδισε στην παραγωγή έργου, οπότε ας μην ψάχνει για δικαιολογίες.
Όσο για το προσυμβούλιο, πρέπει να γνωρίζει, ότι είναι άτυπο όργανο για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των δημοτικών συμβούλων, για τη χάραξη πολιτικής και τακτικής στο Δήμο και ότι λειτουργεί με κανόνες συμφωνίας Κυρίων, αφού δεν κρατούνται πρακτικά και η επίκληση των συζητήσεων αυτών συνιστά ατόπημα.
Όσον αφορά την τοποθέτηση χημικών τουαλετών στη Βάθη, είναι γνωστό ότι έχω εκφραστεί υπέρ της τοποθέτησης τους.
Ο λαϊκισμός, ως σύμπτωμα παρακμής της κοινωνίας και της κρίσης, μπορεί να σε ανεβάσει σε διάφορους θώκους εξουσίας, δεν σε κρατάει όμως για πολύ, γιατί το ψέμα και η υποκρισία έχουν κοντά ποδάρια, όπως λέει ο λαός μας. 
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος
Αντιδήμαρχος Δήμου Δωρίδος 
"DORIDA news"

No comments: