7.3.09

“ ΔΩΡΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ “….

  

   Πήραμε αδέρφια το τελευταίο φύλλο του εντύπου , του..πολυχρώμου βεβαίως..βεβαίως , της Δ.Α , και παρά λίγο να το..επιστρέψουμε , όπως ακριβώς σας το γράφουμε , γιατί νομίσαμε πως πρόκειται γιά δελτίο τύπου της ..Νέας Δημοκρατίας , βέβαια το έντονο κόκκινο του..πρωτοσέλιδου …βαρυσήμαντου άρθρου- θέματος : “ ΚΟΠΗ  ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ  ΔΩΡΙΚΗΣ  ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ “ , μας ..επανέφερε στην …πραγματικότητα ..

   Περιηγηθήκαμε όλες τις σελίδες της εφημερίδας , και διαπιστώσαμε αυτό ακριβώς που…περιμέναμε , το…αναμενόμενον , πουθενά δηλαδή , σε καμιά απ’ τις τέσσερις σελίδες δεν αναφέρεται κάτι έστω , γιά τα τόσα και ..τόσα καίγοντα και…τσουρουφλίζοντα θέματα και προβλήματα της έρμης της..ανάδελφης Δωρίδας…

   Αντ’ αυτών όμως είδαμε ..και τι δεν διαβάσαμε , πρώτα-πρώτα όλη η πρώτη σελίδα είναι πλήρης…θυμιάματος , και…αυτοθυμιάματος , μιλάμε γιά…ντουμάνια το..θυμίαμα , μετ’ αρώματος φυσικά , και εξαντλουμένης της ..πολιτικοκομματικής λίστας ..λιβανιζομένων , περάσαμε στις , δεύτερη και τρίτη σελίδες , όπου έχει τα..Δωρικά ..δημοτικο..διαγγέλματα , μηνύματα τα λέει , η εφημερίδα , και μας , αφού τα διαβάσαμε μετά της..πρεπούσης προσοχής και διαπιστώσαμε το..α-περιεχόμενό τους , και επειδή έχουμε βαρεθεί να ακούμε και να διαβάζουμε τα ίδια και τα..ίδια , και επειδή η …ξυλο…κομματική αυτή γλώσσα …βλάπτει ..σοβαρά τα ..νεύρα του κοσμάκη , και επειδή μπορεί οι συμπατριώτες μας της Δ.Α , να μην ..πατάνε το πόδι τους στα ..τόπια μας , πλην των..πολιτιστικώνς..ημιώρων , και ..φυσικό είναι να μη γνωρίζουν τα..Δωρικά …χάλια , και επειδή ο κόσμος τό’ χει …τούμπανο , κι’ αυτοί…κρυφό καμάρι κι’ επειδή εδώ ο κόσμος καίγεται κι’ αυτοί…φωτογραφίζονται , κι’ επειδή…κι’ επειδή…κι΄επειδή….τους λέμε δυό στιχάκια από ένα παλιό τραγουδάκι ( παλιό , αλλά…καλόοοοοο)

       …..σου στέλνω χαιρετίσματα , με δυό γλυκά φιλιά..

       λιγότερα συνθήματα ΚΑΙ  ΠΙΟ  ΠΟΛΛΗ   …ΔΟΥΛΕΙΑ !!!!

    Μας έκανε βέβαια , αδέρφια , μεγάλη εντύπωση , όπως είπαμε και πριν , το γεγονός πως ΠΟΥΘΕΝΑ εντελώς ..τελείως πουθενά , δεν είδαμε να αναφέρονταικάτι..ψιλοπροβληματάκια , που έχουμε εδώ..πάνω, στο…Ντορίντα , …ψιλοπράγματα δηλαδή , μη νομίσετε τίποτα σοβαρό , να..πχ. που δεν έχουμε γιά ..ΟΧΤΩ  ΩΡΕΣ ΤΟ  24 ΩΡΟ ..ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ , που δεν μπορούν οι..έρμοι οι..υπήκοοι της Δωρίδας , να κάνουν μιά..εξέταση ΟΥΡΩΝ , που ο δρόμος Άμφισσας –Λιδορικίου …βαίνει..καλώς , που ο δρόμος γύρω απ’ το φράγμα είναι…σουρωτήρι , που όπου κι’ αν πας , κι’ όπου ..σταθείς , σε …πνίγουν τα σκουπίδια , που το Λύκειό μας δεν έχει ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ , ξέρετε αυτά τα…κ’ τάκια , γιά να μάθουν τα παιδιά μας , που τα σχολεία μας δεν έχουν – εξ..απανέκαθεν – δασκάλους καλλιτεχνικών , μουσικής κλπ…κλπ , που οι μαθητές μας είναι απο..χέρι αποκλεισμένοι από κάποιες σχολές , Αρχιτεκτονική π.χ , γιατί απ’ το σχολείο μας δεν πέρασε ΠΟΤΕ  δάσκαλος σχεδίου , και…και…και…και…πολλά-πολλά και….

   Βέβαια , τι να σου πρωτοκάνουνε οι άνθρωποι , τι ; μέσα στη μισή ώρα που έρχονται κάθε ..17 Αυγούστου και..ώρα 21.οο – 21.30’ ;

   Βέβαια αυτός ο ..έρμος αλλά..πάνσοφος λαός μας το λέει : καλά δεν ..ήξερες , δε..ρώταγες ; αλλά αποδίδοντας τα του ..Κίσαρος τω Κάισαρι..σας δίνουμε τα δυό-τρία , θεματάκια που αναφέρονται , δείτε τα :

IMG

  …Τον…Μπιρσίμ , έχουνε αδέρφια ..οπερατέρ ; ο ..κόσμος που είναι ;

 

IMG_0002

   …Υλοποίηση του ..βαθέματος και ..πλατέματος …” …ΠΑΜΦΩΚΙΣ (!) ,  ΓΠΧΣΑΑ  και  …ΠΑΑ , τι ακριβώς είναι όλα αυτά , φοβάμαι πως δεν γνωρίζει κανένας , πάντως από..Υλοποίηση..Ένταξη κα….Εφαρμογή, ….σκίζουμε , εμπρός στο δρόμο που άνοιξε ο…..

  Τελευταίο σας αφήσαμε το..τελευταίο..ανεκδοτάκι που κυκλοφορεί , διαβάστε το με ..προσοχή , εστέ…ψύχραιμοι και ..γελάστε ..συγκρατημένα !!!

IMG_0001

   Δεν μπορούμε όμως να καταλάβουμε , γιά ποιά ..ζώνη λέει ο…Αλμούνιας ; μήπως λέει τ’ ζώνη τ’ κοσμάκη ; π’ λέμι…σφίξτι.. του…ζωνάρρρρρρρ…κι’ άλλου ; λέμι…μήπους…

 

   Επειδή όμως κρατάει,,χρόνια αυτή η..κολώνια , αδέρφια , γιά διαβάστε τι..ψαρέψαμε , έτσι στην τύχη , στην εφημερίδα “ ΛΙΔΩΡΙΚΙ “ , του αξέχαστου Λιδορικιώτη Γ.Καψάλη , και φυσικά δεν είναι..τωρινά , πως..λέμι..τ’ είχις ..Γιάννη μ΄, τ’ είχα…πάντα….

 

23.4.08

25 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ....

Απ' το 18ο φύλλο της εφημερίδας " ΛΙΔΩΡΙΚΙ " του Μαίου 1983 , διαλέξαμε τις πιό σημαντικές και...διαχρονικές , κατά την ..ταπεινή μας γνώμη , ειδήσεις της εποχής , απολαύστε τις :
Πρωτοσέλιδο άρθρο - σχόλιο , γιά την εκλογική...ταλαιπωρία της Δωρικής Αδελφότητας , που είναι πολύ-πολύ-πολύ...ακτινοσκοπικό , αξονική..τομογραφία , θα λέγαμε , της τότε αλλά και της τώρα επικρατούσας κατάστασης , στους Συλλόγους μας , διαβάστε τί έγραφε ο αξέχαστος Γιώργος Καψάλης , προφητικά...λες , και..κλάψτε...
ΟΙ..." ΝΟΤΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ " ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ...
" Με πρωτοφανή στα χρονικά της Επαρχίας μας πολιτικοποιημένη κινητοποίηση , γίνονται οι εκλογές της " Δωρικής Αδελφότητος (;) " την Κυριακή 29-5-83 . Κομματικοί και κάθε άλλης μορφής μηχανισμοί δουλεύουν - όλο αυτό το διάστημα - γιά να προωθηθούν και να εκλεγούν " προσκείμενοι " σ' αυτούς υποψήφιοι , πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν τις όποιες πολιτικές σκοπιμότητες που θα τους υπαγορευτούν .
Γιά πρώτη φορά , στην ογδοντάχρονη ιστορία της " Αδελφότητας " - που έγραψε χρυσές σελίδες , ακριβώς επειδή κρατήθηκε μακριά απ' την πολιτική - ακούστηκαν , με έκπληξη , σε Γενική Συνέλευσή της , άκοσμες κραυγές και ξεκάθαρα πολιτικά συνθήματα , η υλοποίηση των οποίων είναι βέβαιο πως θα απομακρύνει την " Αδελφότητα " από τους σκοπούς της και θα την εντάξει στις χιλιάδες εκείνες των Συλλόγων που διατάσσονται από τους μεν η τους δε και υπογράφουν καθημερινά διαμαρτυρίες που αφορούν στα πλέον απομακρυσμένα σημεία της γης και αναφέρονται στα εσωτερικά ξένων χωρών .
Το ..Κριάτσι , ο Πύργος , οι Καρούτες , ο Κονιάκος , άδικα θα περιμένουν ενέργειες γιά το δρόμο η το γιατρό τους....
Από Βίγλα γιά τη θεώρηση των προβλημάτων της Επαρχίας μας , λοιπόν , η " Αδελφότητα " επιδιώκεται να μετατραπεί σε σκάλα γιά το ανέβασμα διαφόρων μικροφιλόδοξων που είναι αμφίβολο αν ως τώρα γνώριζαν και την ύπαρξη καν , της Δωρικής Αδελφότητας και αν ..ήταν μέλη της ...
Δεν διεκδικεί μαντικές..δάφνες το " Λιδωρίκι ", είναι όμως βέβαιο - και κρατήστε το κατά νου αυτό - πως θέματα που θα φτάσουν γιά ψήφισμα στο νέο Συμβούλιο και η οξύτητα που θα συνοδεύει τις συνεδριάσεις του , δεν θα 'χουν προηγούμενο . Την προς τη διάλυση πορεία άλλωστε , την έχουν καταλάβει και πολλοί Δωριείς , γι' αυτό και παρά τη μάχη γιά την εγγραφή μελών - όπου διάφοροι που δεν ξέρουν ούτε " κατά που πέφτει " η Επαρχία μας , βαφτίζοντα " Δωριείς " - με την ίδια ευκολία που
βαφτίζονταν 'Ελληνες "γνωστοί ..Νοτιοαμερικάνοι ποδοσφαιριστές - είκοσι εφτά χωριά ( το 48,21 % ) των χωριών της Επαρχίας μας δεν έχουν ούτε ένα υποφήφιο .
Τα χωριά αυτά είναι : Άβορος , Άγ. Πάντες , Βραίλα , Γλυφάδα , Διχώρι , Δωρικό , Ελαία , Ζοριάνο , Καλλιθέα , Κάμπος , Καρούτες , Καστράκι , Κόκκινος , Κονιάκος , Κριάτσι , Μακρινή , Μαλάματα , Μηλιά , Πεντάπολη , Περιβόλι , Πύργος , Στύλια , Σώταινα , Τολοφώνα , Τριζόνια , Τρίστενο , Φιλοθέη .
Το μήνυμα της εποχής αυτής , είναι μεγάλο και , έστω και την τελευταία στιγμή , ας το καταλάβοτν εκείνοι που πρέπει...."

1.10.07

25...ΧΡΟΝΙΑ....ΠΡΙΝ....

Εφημερίδα " ΛΙΔΩΡΙΚΙ " τεύχος 11ο , Οκτώβριος 1982....
Πρωτοσέλιδο ΔΩΡΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ .
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΜΑΣ .
Οι δρόμοι , η γέφυρα του " Στενού ", η άρδευση , η εκμετάλλευση της λίμνης , και η ενίσχυση των βοσκοτόπων είναι από τα κύρια θέματα που έθεσε υπ' όψιν του Νομάρχη Φωκίδος , κλιμάκιο του Δ.Σ της " Δωρικής Αδερφότητας "που τον επισκέφτηκε στις 11 Νοεμβρίου .

 

12.10.08

ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ..ΤΥΧΗ...

Από απόψε , που και που αδέρφια , θα βγάζουμε στην ..τύχη ένα φύλλο του " ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ " , της εφημερίδας του Γιώργου Καψάλη , και θα σας θυμίζουμε τις κυριότερες , κατά τη..γνώμη μας , είδήσεις της τότε εποχής , έτσι γιά να μη...ξεχνάμε κάποια πράγματα...
Η τύχη λοιπόν απόψε έβγαλε το φύλλο 39 του Φεβρουαρίου 1985 , είκοσι τρία περίπου χρόνια πριν , γιά να δούμε τι...ψάρια θα πιάσουμε ...
Πρωτοσέλιδες είδήσεις :
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΦΑΓΩΜΑΡΑ ΣΤΗ " ΔΩΡΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ".
Θα θυμάστε αδέρφια τις περιπέτειες όλων των Συλλόγων , την περίοδο εκείνη , και που συνεχίστηκε και μετά , με αποτέλεσμα το πρωτοπόρο αυτό σωματείο μας να απαξιωθεί και να περιοριστεί σε ρόλο..κομπάρσου , ο αξέχαστος Γιώργος σχολιάζει αυστηρά τους διάφορους που με τα τερτίπια τους έφτασαν , τότε , το σύλλογο αυτό σχεδόν στη διάλυση . Δεν ξέρουμε το..τι και το πως , αλλά το γεγονός είναι πως η Δ.Α , έχει..ξεφύγει πολύ , απ' την..παλιά πορεία της , δεν φαίνεται , δεν ..ακούγεται , δεν...παρεμβαίνει γιά τα τόσα προβλήματα της ..έρμης της Δωρίδας . Και μη μου πείτε πως ..προσφέρει στον..πολιτιστικό τομέα , με τις διάφορες..γιορτές , που δεν ξέρω ποιός τις...σκαρφίστηκε (..πίτας , ψιμοτυριού κλπ ) , και αναφερόμαστε στον τομέα αυτόν γιατί άλλη δραστηριότητα της , δεν έχουμε δει η...ακούσει . Ο τίτλος είναι της εφημερίδας και το σχόλιο δικό μας .

 

   Τελειώνοντας αδέρφια , τον αποψινό μας ..υπέροχο..περίπατο στα περιβόλια της Δ.Α , θα θέλαμε να αναφερθούμε έτσι γιά ..λίγο , στην παλιά εποχή τότε που γίνονταν τα περιβόητα Πανδωρικά Συνέδρια , καιστέλναν όλες οι Αθηναικές εφημερίδες συντάκτες γιά να τα καλύψουν , τότε που κουβεντιάζοντα δημοσίως τα προβλήματά μας , τότε που η Δ.Α , είχε…παρουσία και εκτός..πανηγύρεων , τότε που , όπως διαβάσατε σε άρθρο παραπάνω , μας επισκέπτονταν ΚΛΙΜΑΚΙΑ  ΤΗΣ …

    ΤΩΡΑ ;…..σιωπή και..απουσία….

         Να  περνάτε καλά , καλό..ξημέρωμα ……Κ.-

No comments: