25.3.09

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…

   K A Λ Η Μ Ε Ρ Α …Λ Ι Δ Ο Ρ Ι Κ Ι Ω Τ Ε Σ….

           Χ  Ρ  Ο  Ν  Ι  Α  … Π  Ο  Λ  Λ  Α Α Α Α Α

 

25-3-2009 Παρέλαση κλπ. 004

  Καμαρώστε τα παιδιά μας , τα Λιδορικιωτόπουλα !!!

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ  ΣΗΜΕΡΑ

ΒΑΡΕΙΑ  ΔΙΠΛΟΓΙΩΡΤΗ   ΑΔΕΡΦΙΑ  Η  ΣΗΜΕΡΙΝΗ  ΜΕΡΑ

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ  ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ  ΚΑΙ ΤΟΥ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ…

ΣΑΝ  ΣΗΜΕΡΑ ….

717 : Παραίτηση του Αυτοκράτορά μας Θεοδοσίου Γ'. Νέος αυτοκράτοράς μας ο Λέων Γ' Ίσαυρος, ο αρχηγός της Δυναστείας των Ισαύρων (717 - 802).

1821 : Ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός, στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου Πατρών, κηρύσσει επίσημα την Εναρξη της Επαναστάσεως και ορκίζει τους αρχηγούς Ανδρέα Ζαίμη, Ανδρέα Λόντο και Μπενιζέλο Ρούφο με τους 1.000 περίπου άντρες τους. Οι επαναστάτες αναφωνούν το ιστορικό «Ελευθερία ή Θάνατος» κάτω από τους τουρκικούς κανονιοβολισμούς του φρουρίου της πόλεως. Στη συνέχεια συστήθηκε "Επαναστατικό" ή "Αχαϊκό Διευθυντήριο", που τέθηκε τιμητικά υπό την ηγεσία του Επισκόπου Γερμανού.

1821:Ο πρόκριτος της Τρίπολης Αναγνώστης Κονδάκης με τον Επίσκοπο Βρεσθένης Θεοδώρητο, ιδρύουν στη Βέρβαινα Αρκαδίας το πρώτο Ελληνικό Στρατόπεδο Πελοποννήσου, με σκοπό να προστατεύσουν τις γειτονικές περιοχές από ενδεχόμενες επιθετικές επιχειρήσεις των Τούρκων.

1826 : Ο Κιουταχής, με ισχυρή δύναμη επιχειρεί να καταλάβει το νησί Κλείσοβα, απέναντι από το Μεσολόγγι, το οποίο υπερασπίζονται 130 μαχητές υπό τον Παναγιώτη Σωτηρόπουλο. Την ελληνική φρουρά βοήθησε ο Κίτσος Τζαβέλας με 8 μαχητές. Μετά από σκληρή μάχη οι Τούρκοι αποχωρούν άτακτα με απώλειες 1.200 νεκρούς. Από τη φρουρά σκοτώθηκαν περίπου 50 και τραυματίστηκαν 13.

1833 : Πεθαίνει στο Παρίσι ο Αδαμάντιος Κοραής.

1854 : Ο Οπλαρχηγός του 1821 και αξιωματικός της Χωροφυλακής Νικόλαος Φιλάρετος, από το Προμύρι του Πηλίου, κηρύσσει την Επανάσταση εναντίον των Τούρκων στην ιδιαίτερη του πατρίδα το Πήλιο.

1896 : Αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων (25 Μαρτίου - 3 Απριλίου). Μετά από απόφαση του Διεθνούς Αθλητικού Συνεδρίου των Παρισίων το έτος 1894 , πραγματοποιείται το 1896 στο Παναθηναϊκό Στάδιο η πρώτη σύγχρονη Ολυμπιάδα, με σκοπό την αναβίωση του πνεύματος των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων, την ανάπτυξη του κλασσικού ιδεώδους στο σύγχρονο αθλητισμό και τη σύσφιξη των σχέσεων των λαών. Την ιδέα αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων είχε πρώτος ο Γάλλος Βαρώνος Πιέρ ντε Κουμπερτέν (Pierre de Cubertin).

1905 : Το σώμα του Υπολοχαγού Γεωργίου Τσόντου (Βάρδα) προσβάλλει το χωριό Βασιλειάδα της Δυτικής Μακεδονίας, - στο οποίο κατοικούσαν κυρίως Βουλγαρόφρονες "Εξαρχικοί" και προκαλεί μεγάλες καταστροφές σε έμψυχο και άψυχο υλικό. Κατορθώνει, επίσης, να αποκρούσει τακτικές τουρκικές δυνάμεις, που είχαν φτάσει εκεί για να επιβάλλουν την τάξη.

1932 : Γίνονται στην Αθήνα τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη στην Πλατεία των Παλαιών Ανακτόρων. Η αρχιτεκτονική σύνθεση είναι του Εμμανουήλ Λαζαρίδη ενώ το ανάγλυφο φιλοτεχνήθηκε από τους Κωνσταντίνο Δημητριάδη και Φωκίωνα Ρωκ.

1938 : Ο Βασιλιάς Γεώργιος Β' εγκαινιάζει τον πρώτο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ελλάδας.

  Καλό μεσημέρι αδέρφια Λιδορικιώτες , καλο μεσημέρι Greece , Cyprus , United States , Switzerland , Spain , Germany , Japan , χρόνια πολλά  , και στους ξενητεμένους μας , αλλά και τους αγαπημένους φίλους μας σε : Athens , Thessaloniki , Patrai , Iraklion , Nicosia , Zurich , Nea Smirni  , Norman Nuremberg , Yokohama , New York , Kavala , Limassol , Kozani , Igoumenitsa , Arta , Chalandri , Komotini , Sparti , Marathon , Alexandroupolis , Larisa , να περάσετε μιά όμορφη μέρα , Γ Ι Ο Ρ Τ Α Σ Τ Ε ..ΤΟ…

   Εμείς , εδώ στο πανέμορφο χωριό μας , με βροχερό καιρό ζήσαμε , σε..μικρογραφία , όμορφες στιγμές , όπως τότε , που το γιόρτασμα ήταν ..τριήμερο , τουλάχιστον…

25-3-2009 Παρέλαση κλπ. 029

 

25-3-2009 Παρέλαση κλπ. 015

25-3-2009 Παρέλαση κλπ. 019

 ..Χαλαρώστε αδέρφια , ονειρευτείτε πως είστε εδώ..στη Βαθειά και καμαρώστε τα παιδιά μας …

  Και ένα ..δωράκι , στα αγαπημένα μας παιδιά του…Norman (..χαθήκαμε παιδιά…) , έτσι γιά να μην ξεχνάνε πως τα ..αγαπάμε..

25-3-2009 Παρέλαση κλπ. 031

..Τι σου είναι αυτός ο..φακός , ό,τι θέλεις , ό,τι  αγαπάς , μπορεί να στο…παρουσιάσει !!!

   Γειά σου Κατερίνα , γειά σου Κώστα , χαιρετίσματα στο..Norman , και καλή όρεξη σε όλους σας , αγαπημένοι μας φίλοι , και μη…χαθούμε , αργότερα θα ‘χει..βιντεο..φωτο..ρεπορτάζ με το…μέτρο , αφού όμως μαγειρέψουμε και ..φάμε..

                           Να είστε  όοοολοι καλά..

                Απ’ το ονειρεμένο Λιδορίκι με αγάπη ……..Κ.-

No comments: