27.9.09

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…

 

Κυπαρισσια  11-7-09 015

  Κυπαρισσία , 11-7-2009 , τα παιδιά μας , μαζί με την Αμφισσιώτικη μπάντα , στη συναυλία που δόθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης .

 

  Καλό μεσημέρι αδέρφια , και καλό ..απόγευμα σε όλους , σε Greece , United States , Germany , United Kingdom , Turkey , Denmark , Brazil  , Cyprus , Spain , στους ξενητεμένους χωριανούς μας , αλλά και τους αγαπημένους μας φίλους , που και χθε , Σαββατόβραδο , έδωσαν το..παρών , σε : Athens , Thessaloniki , Iraklion , Nea Smirni , Patrai , Kavala , Chicago Ridge , Xanthi , Norman , Regensburg , Sparti , Igoumenitsa , Copenhagen , Volos , Mannheim , San Jose , Bauru , Mokena , Istanbul , Toledo , Gloucester , Chicago , Limassol , Kerkira , Ioannina , London , Larisa , να είστε όλοι καλά , και..καλή όρεξη ..

  Φαντασθείτε  αδέρφια , στο Κυριακάτικο τραπέζι σας , έτσι ως..διά …μαγείας , να ..εμφανισθούν αυτά τα δυό ταψάκια , με τη λαχανόπιτα και την ..τυρόπιτα , και  το δισκάκι με τα ζαρζαβατικά , απ’ το περιβόλι της κυρά Κατερίνης της Χούσαινας , με..αλατάκι και..ριγανούλα , στα..τέσσερα , και μιά ..παλιακιά κανάτα με κρασάκι , ντόπιο , και μιά όμορφη..Λιδορικιωτοπαρέα …

Τυρόπιτα-σπανακόπιτα 002

Τυρόπιτα-σπανακόπιτα 001

Ντομάτες Χούσου 002

   …Να , κάπως…έτσι..

image

  Κακόπουλος , Ταλτόϊαννος , Φαλιαμπάρας , Περικλής Πέτρου , Θανάσης Πέτρου , Γιάννης Μπίρπος , Μίμης Πέτρου , Γιώργος Καψάλης και ..ολίγον..χαμόγελον της Τέτας Καγκάλου , σε ΄στιγμή κεφιού και..κρασοποσίας !!

                  ΚΥΡΙΑΚΗ  27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

   270η  ΜΕΡΑ  ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ – 39η  ΒΔΟΜΑΔΑ

   ΑΝΑΤΟΛΗ  ΗΛΙΟΥ  07:17’  -  ΔΥΣΗ  19:14’

· Μνήμη μαρτύρων Καλλιστράτους στη Ρώμη (304), Επιχάριτος στη Ρώμη (Γ' αι.), Φιλήμονος επισκόπου, Γαινής και των 17 που πνίγηκαν.

               ΣΑΝ   ΣΗΜΕΡΑ..

641 : Ο εγγονός του Ηρακλείου Κώνστας Β' ανεβαίνει στο θρόνο του Βυζαντίου.

1669 : Παράδοση της πόλης του Ηρακλείου από τους Βενετούς στους Τούρκους, που προβαίνουν σε σφαγές των Χριστιανών.

1672 : Αποκεφαλισμός στην Κωνσταντινούπολη του νεομάρτυρα Νικολάου, από τη Θεσσαλία.

1764 : Θάνατος από Ραβδισμούς της νεομάρτυρος Ακυλίνας, από τον Λαχανά Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη.

1822 : Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Παραμυθιά χριστιανούς που αρνήθηκαν να αλλαξοπιστήσουν.

1833 : Σύσταση του ελεγκτικού συνεδρίου.

1905 : Στην πλατεία «Ατ Παζάρ» του Μοναστηρίου, απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο γενναίος οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Καπετάν Κώτας.

1917 : Διωγμοί Ελλήνων από Τούρκους σε Νεοχώριο, Καλλίπολη, Θράκη, Σμύρνη, Κρήτη και Φιλαδέλφεια.

1918 : Η 13η Μεραρχία μας φθάνει μέχρι την Αξιούπολη ενώ η 1η ανακαταλαμβάνει την Νέα Ζίχνη, την Αλιστράτη, το Κάτω Νευροκόπι και την Δράμα.

1944 : Το 1ο Τάγμα της 3ης Ελληνικής Ορεινής Ταξιαρχίας επιτίθεται κατά της πόλης Μπελάρια της Ιταλίας και την καταλαμβάνει.

1950 : Τμήματα της 42ης Ταξιαρχίας, της Ι και ΙΙΙ Μεραρχίας, κινούνται στην περιοχή Λαμίας για να συγκροτήσουν το Εκστρατευτικό Σώμα Ελλάδας (ΕΚΣΕ), για να σταλεί στην Κορέα, προκειμένου να ενταχθεί στις δυνάμεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), που είχαν αναλάβει να αντιμετωπίσουν την εισβολή των βορειοκορεατικών δυνάμεων στο έδαφος της Δημοκρατίας της Νότιας Κορέας. Η εισβολή της Βόρειας Κορέας έγινε στις 25 - 6 - 1950. Η απόφαση του ΟΗΕ για αντιμετώπιση της εισβολής πάρθηκε στις 29 - 6 - 1950. Έστειλαν σταδιακά μάχιμες και υγειονομικές μονάδες είκοσι ένα (21) Κράτη - Μέλη του ΟΗΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα που με απόφαση της Κυβέρνησης της συγκρότησε το ΕΚΣΕ από δυνάμεις Ξηράς και Αέρα.

                    Η  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  ΤΗΣ  ΗΜΕΡΑΣ

Κυπαρισσια  11-7-09 017

Απ’ την επίσκεψη της μπάντας μας , στην Κυπαρισσία , το καλοκαίρι στις  11  Ιουλίου , λίγο πριν αρχίσει η συναυλία ..

   Ψυχρούλης ο καιρός αδέρφια , φθινοπωριατικο..χειμωνο..καλοκαιριάτικος , θα..λέγαμε , και στο χωριό μας , απ’ ότι μας λενε , βρέχει ..και μεις εδώ..στη ζούγκλα , περνάμε τον καιρό μας  , που θα πάει όμως , μέρες είναι , θα..περάσουν !! Όχι τίποτ’ άλλο , αλλά ..ξεβγαίνουν βλέπεις και τα ..σύκα , του φίλου μου του Τζίμη του Μποβιάτση , και πάνε..χαμένα…

   Εμείς σας δώσαμε..μεζεδάκι , π’τούλες , με τα σχετικά , εσείς να περάστε όμορφο Κυριακάτικο μεσημέρι και καλό σας απόγευμα ..

        Τ’ απογιοματάκι , τα ματαξαναλέμε ..

              Απ’ το “ Λιδωρίκι “ με αγάπη…..Κ.-

No comments: