12.11.09

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ..

 

img_0005

  Αξέχαστες στιγμές , του παλιού καλού καιρού , “ Γυμναστικές επιδείξεις “ στις ..Λάκκες , μιά όμορφη ..γιορτή της νειότης , που έσβυσε…

  Καλημέρα  αδέρφια Λιδορικιώτες ..

Καλημέρα  Athens , Thessaloniki , Patrai , Nicosia , Worth , Kavala , Kastoria , Larisa , Ioannina , Iraklion , Munich ,, Mokena , Volos , Chalandri , Kerkira , Wembley , Nea Ionia , Ostermundigen , Emmenbrucke , Lamia , Veroia , Karditsa , Norman , Khios , London , Copenhagen , Amsterdam , Khania , Larnax , Birmingham , Sparti , Kozani , Nantes , καλημέρα ξενητεμένα μας αδέρφια και φίλοι του Λιδορικιού και της Λιδορικιώτικης σελίδας .

  Η  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ  ΗΜΕΡΑΣ..

002

  Το πρώτο Λιδορικιώτικο Ζαχαροπλαστείο , έγινε το 1932 , απ’ τον Τάσο Καντά και το Θύμιο Καψάλη , εκεί που σήμερα είναι η Δ.Ο.Υ ..

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  ΣΗΜΕΡΑ..

· Μνήμη μαρτύρων Αντωνίου και Νικηφόρου (Γ' αι.).

  ΣΑΝ  ΣΗΜΕΡΑ..

333 π.Χ. : Μάχη της Ισσού. Ο μέγας Αλέξανδρος συντρίβει τον στρατό του Δαρείου Γ' Κοδομανού και αιχμαλωτίζει της περσική βασιλική οικογένεια, στην οποία φέρεται βασιλικά.

1726 : Αποκεφαλισμός από τους Τούρκους του νεομάρτυρα Σάββα, από τη Νίγλη της Μ. Ασίας.

1732 : Σφαγή του νεομάρτυρα Νικολάου, από την Κωνσταντινούπολη.

1825 : Ναυμαχία του Δραγαμέστου, όπου ο Α. Μικούλης κατορθώνει να σπάσει τον κλοιό των τουρκικών πλοίων και να μεταφέρει τρόφιμα στους πολιορκούμενους Έλληνες.

1894 : Σύσταση της «Εθνικής Εταιρείας» με σκοπό την απελευθέρωση των σκλάβων πατρίδων μας.

1904 : Το ανταρτικό σώμα του Ανθυπολοχαγού Γεωργίου Κατεχάκη (Ρούβα), μαζί με το σώμα του Οπλαρχηγού Ευθύμιου Καούδη, εισβάλλουν στο οργανωμένο από το Βουλγαρικό Κομιτάτο χωριό Ζέλενιτς (Σκλήθρο) της περιοχής της Φλώρινας και επιτίθενται με τόλμη εναντίον οικίας, όπου γινόταν γάμος σημαντικού στελέχους της Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης (ΕΜΕΟ), στον οποίο παραβρισκόταν και ο αρχικομιτατζής Κόλε. Κατά τη μάχη που επακολούθησε τα δύο ανταρτικά σώματα πέτυχαν να εξοντώσουν 12 ένοπλους κομιτατζήδες και να κατατρομοκρατήσου τη βουλγαρική οργάνωση της περιοχής.

1940 : Μετά από την οικτρή ιταλική επιθετική αποτυχία στο Βορειοηπειρωτικό Μέτωπο, ο Χίτλερ εκδίδει την πρώτη του εμπιστευτική διαταγή γενικών κατευθύνσεων με αριθμό 18 προς το Γενικό Επιτελείο του, για την εκπόνηση πολεμικού σχεδίου και την προπαρασκευή επίθεσης εναντίον της Ελλάδας.

 

181

  Το παλιό Αλωνάκι , όταν ακόμα ήταν..πλατεία …προσέξτε απέναντι στο Γυφτομαχαλά ..πλήρης απουσία ..σπιτιών..

   Μιά ηλιόλουστη μέρα μας ξημέρωσε αδέρφια , μέχρι..στιγμής τουλάχιστον , γιατί αργότερα δεν ..ξέρουμε τι θα μας ..έρθει , καλή βέβαια η βροχή , αλλά να γίνεται και κανένα..διαλειμματάκι , έτσι να ..ξανασαίνουμε…και να μπορέσουμε να πάμε να μαζέψουμε και κάνα…αγριο..λάχανο..

  Ξεκινήστε όμορφα και..χαλαρά τη μέρα σας , πιείτε και το καφεδάκι σας και αργότερα πάλι μαζί…

        Απ’ το ηλιόλουστο Λιδορίκι  με αγάπη…….Κ.-

No comments: