13.11.09

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…

21-3-2009 Bαρούσι - Σερεντέλης 039

 

   Καλημέρα  αδέρφια Λιδορικιώτες ..

Καλημέρα Λιδορίκι ,  Athens , Thessaloniki , Patrai , Worth , Chalandri , Norman , Iraklion , Ioannina , Sparti , Kastoria , Larisa , Volos , Xanthi , Kerkira , Nea Ionia , Mokena , Ostermundigen , Kifisia , Copenhagen , Hattingen , Dusseldorf , Kavala , Kozani , Ljubljana , Bari , Nikaia , Cairo ,  καλημέρα ξενητεμένα αδέρφια και φίλοι του χωριού μας και της ηλεκτρο..εφημερίδας του ..

21-3-2009 Bαρούσι - Σερεντέλης 011

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

317η  ΜΕΡΑ  ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ -  46η   ΕΒΔΟΜΑΔΑ

ΑΝΑΤΟΛΗ  ΗΛΙΟΥ   07:03’   -  ΔΥΣΗ    17:14’

  ΣΑΝ  ΣΗΜΕΡΑ..

1646 : Τουρκικές δυνάμεις καταλαμβάνουν την πόλη του Ρεθύμνου μετά από αλλεπάλληλες επιθέσεις τους εναντίον των Βενετών, που την κατέχουν.

1681 : Αποκεφαλισμός μπροστά στο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης του νεομάρτυρα Δαμασκηνού, Αγιορείτη από την Κωνσταντινούπολη.

1822 : Υδραϊκός στόλος, υπό το Λάζαρο Παναγιώτη, αποβιβάζει στο Μεσολόγγι 1.500 άντρες υπό τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και τους Ηλία Τσαλαφατινό, Κανέλλο Δεληγιάννη και Ανδρέα Ζαίμη, για ενίσχυση της Φρουράς του Μεσολογγίου.

1918 : Οι στόλοι της Αντάντ, μεταξύ των οποίων και μονάδες μας, εισπλέουν στα Δαρδανέλια και αγκυροβολούν μπροστά στην Κωνσταντινούπολη (πρώτος παγκόσμιος πόλεμος).

1940 : Ολοκληρώνεται σχεδόν η αποκατάσταση του μεγαλύτερου μέρους της ακεραιότητας του τομέα της Πίνδου μέχρι των συνόρων στο Γράμμο και επιτυγχάνεται η συντριβή της Ιταλικής Μεραρχίας Αλπινιστών (Τζούλια), που είχε διεισδύσει σε βάθος 30 χιλ. και πλάτος 20 χιλ. μέχρι του χωριού Βωβούσα, βόρεια του Μετσόβου. Γι' αυτό το αποτέλεσμα χρειάστηκαν να γίνουν πεισματώδεις επιθετικές ενέργειες από την 1-11-1940 στις περιοχές των χωριών Επταχωρίου, Φούρκας, Δίστρατου, Σαμαρίνας, Βωβούσας Παλαιοσέλιου, από την Ι Μεραρχία, την Ταξιαρχία Ιππικού και άλλες Μονάδες και Συγκροτήματα του Β' ΣΣ.

 

                     Η   ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  ΤΗΣ  ΗΜΕΡΑΣ

21-3-2009 Bαρούσι - Σερεντέλης 023

 

  Με μιά όμορφη λιακάδα , ξεκινάει σήμερα το Σαββατοκύριακο , μιά Παρασκευή καταγάλανη , με ..γλυκό καιρό και καταγάλανο τον Λιδορικιώτικοουρανό..καιρός ήταν , να δούμε και πέντε Λιδορικιώτες στη ..Βαθειά ..

   Δεν ξέρουμε αν όλη έχουμε την ίδια αίσθηση , αλλά φοβούμαστε πως πληρώνουμε τα..επίχειρα κάποιων ..λαθών μας , αφού έχει περιορισθεί σημαντικά η..επισκεψιμότητα στο χωριό μας , και όχι βεβαίως..αδικαιολόγητα , μιά και υπάρχειι πάντα το..μεγάλο πρόβλημα του φαγητού , ας γίνει κάποια προσπάθεια από όλους να λυθεί , πριν είναι πολύ-πολύ ..αργά…

  Πριν από κάποιες μέρες ξεκίνησαν οι εργασίες δημιουργίας ράμπας , γιά την πρόσβαση στην πλατεία των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα , και όχι μόνο δεν τελείωσαν αλλά έχουν εγκαταλειφθεί ..χώματα και..μπάζα στη νέση της πλατείας , δίνοντας όχι και τόσο..όμορφη εικόνα στη Λιδορικιώτικη ..βιτρίνα , άσε που στις άκρες της πλατείας υπάρχουν στοιβαγμένα πολλά και..διάφορα , ξύλα ..κιβώτια κι’ ότι άλλο μπορεί να φαντασθεί κανείς  , κρίμα…

   Δεκαεφτά μέρες πέρασαν απ’ την περίφημη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , σχετικά με τις..” εξορύξεις “ , κι’ ακόμα δεν έγινε τίποτα προς την αποφασισθείσα ..κατεύθυνση , της ενημέρωση , δηλαδή , και της ..δημόσιας λαϊκής συνέλευσης των Λιδορικιωτών , τι άραγε σημαίνει αυτό ; Εκείνο πάντως που θα πρέπει να γίνει γνωστό σε όλους τους ..ενδιαφερόμενους , είναι πως οι Λιδορικιώτες , τουλάχιστον , βρίσκονται σε..εγρήγορση , το λέμε γιά να μην πιστέψουν ..κάποιοι πως το πράγμα θα..περάσει στο..ντούκου , όχι βεβαια..

    Πιέιτε αδέρφια το καφεδάκι σας , να κάνουμε το διαλειμματάκι μας , να κάνουμε και μιά βόλτα στο..κέντρο , μήπως μάθουμε και κάνα..νέο , και τα ξαναλέμε..

              Απ’ το ηλιόλουστο πεντάμορφο Λιδορίκι

                             Με..αγάπη……Κ.-

No comments: