28.3.10

ΥΠΟ ΤΗΝ…ΑΚΑΚΙΑΝ..

 

  ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ   ΣΤΑ  ..ΠΕΤΑΧΤΑ..

 

Bαθειά , μπάντα , ανακοίνωση 15-9-09 002

 

  Σας υποσχεθήκαμε αδέρφια , πως θα βγούμε..παγανιά , κυνήγι για χάρη σας , κι’ ότι ήθελεν..προκύψει..και πράγματι , νπορεί να μη ..βγάλαμε ..αγριογούρουνο , αλλά ..ψιλό κυνήγι..βγήκε .

   Κάτω απ’ την ακακία που βλέπετε , έξω απ’ το καφενείο Γεροδήμου , πρώην …Κλώσσα , μιά όμορφη Λιδορικιωτοπαρέα , με την ..ευρύτερη , φυσικά , έννοια , έγινε η συνεδρίαση της ..μικρής βουλής , με θέματα ..άκρως ενδιαφέροντα και σημαντικά..

  Αποφασίστηκε , μας είπαν , η “ εγκατάσταση “ της προτομής του Σκαλτσοδήμου , σε θέση..” περίοπτον “ και ανταξίαν του μεγάλου Αρτοτινού οπλαρχηγού , που ; μα στο..πλακόστρωτο , που έχει γίνει πάνω απ’ τη βρύση στον Αντώνη .

   Αυτό βέβαια , προσωπικά , αλλά και σε πολλούς Λιδορικιώτες , έφερε αυτόματα στο νου , την τύχη της προτομής του άλλου μεγάλου ήρωα του ‘21 , του Καραϊσκάκη , που κι’ αυτός είναι..” εγκαταστημένος “ σε..βρύση , δίπλα βέβαια αυτός , στη Βαθιά .

5-4-09  Βαθειά 002

  Δεν είναι η πρώτη ..απόφαση-ενέργεια , που ..εκπλήσσει τους χωριανούς , αυτ’ό όμως που πραγματικά μας ..εκπλήσσει , είναι η..επιμονή σε λανθασμένες αποφάσεις και ενέργειες των..αρμοδιοϋπεύθυνων , που ..αποφασίζουν και ..εκτελούν , αλογίστως..

  Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί , αγαπημένοι μας φίλοι , στο ό,τι είμαστε το μοναδικό εν Ελλάδι , μέρος , που δεν έχει ακόμα φκιάξει ένα σεμνό μνημείο για το κάψιμο του χωριού μας και τον άδικο χαμό των χωριανών μας , όλα τα χωριά που έχουν υποστεί παρόμοιες καταστροφές , έχουν ένα “ιερό” σημείο , που μπορεί κάποιος να κάνει το σταυρό του και ν’ ανάψει ένα κερί , τιμώντας τη μνήμη των αδικοχαμένων χωριανών μας ..

  Δεν έχουν καταλάβει , ίσως , κάποιοι , το..έγκλημα που συντελέσθηκε στις 29  Αυγούστου του 1944 σε βάρος του χωριού μας , και βέβαια , το ότι δεν είναι Λιδορικιώτες , μπορεί , ίσως , ν’αποτελεί ..ελαφρύ ..ελαφρυντικό , αλά όχι όμως και..δικαιολογία , σ’ αυτή , ειδικά , την αδικαιολόγητη ..αμέλεια των αρμοδιοϋπευθύνων , αλλά κυρίως ημών των Λιδορικιωτών , που όχι μόνον δεν πράξαμε τα αυτονόητα , αλλά εξακολουθούμε να ..” γιορτάζουμε “ τη θλιβερή αυτή , για το χωριό μας , μέρα , επί σειράν ετών , και μάλιστα με τον γνωστό..τρόπο ..

   Μια άλλη ακόμα , εξαιρετικής σημασίας , είδηση , μάθαμε ..εξωδίκως και..εξω..υπηρεσιακώς , και αφορά στην τύχη της μικρής εκκλησίτσας , που ..ξεφύτρωσε , απ’ το πουθενά , πριν χρόνια , στο Δημοτικό μας αλσάκι , δίπλα στο Δημαρχείο μας .

Αγ.Ιγνάτιος

  Όπως , λοιπόν , μας ..είπαν , η περιφέρεια Στερεάς , μετά από σχετική καταγγελία , αποφάσισε όπως το εκκλησάκι , που χτίστηκε  (..άγνωστο πως , και από ποιούς..!!!) παράνομα , αυθαίρετα και τελείως..αδικαιολόγητα , σε ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΧΩΡΟ , ..απομακρυνθεί ( !!) , τώρα το πως , αυτό ..θέλει πολύ..κουβέντα , εμείς όμως θα λέγαμε , ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ  ΑΥΤΟΙ  ΠΟΥ ΤΟ ‘ΧΤΙΣΑΝ , ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ..ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ , όχι να πληρώσουμε τα..κέφια μερικών..μερικών..

   Και μια και έχουμε , πια , αυτή την..σωτήρια απόφαση – λύση , είναι καιρός και..ευκαιρία , να γίνει , έστω και ..αργά , ΜΙΑ  ΣΟΒΑΡΗ  ΚΑΙ  ΣΩΣΤΗ ( ΕΠΙ..ΤΕΛΟΥΣ ) ΔΟΥΛΕΙΑ , με την ..απόσυρση της εκκλησίτσας , να διαμορφωθεί ΣΩΣΤΑ , κι’ όχι..κιτσαρία , ως ..συνήθως , όλος ο χώρος του αλσυλλίου , και εκεί , να μεταφερθούν , το ηρώον μας , η προτομή του Καραϊσκάκη , που τον έχουν..χρόνια τώρα ..ΚΑΦΑΣΟΦΥΛΑΚΑ τηςΒαθιάς , και το κυριότερο , να κάνουμε ΕΝΑ ΣΕΜΝΟ  ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥς ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥΣ  ΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ..ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ .

  Κάτι όμως , που ίσως διαφεύγει της..προσοχής μας , είναι το ότι  φέτος , έχουμε Δημοτικές εκλογές , και φυσικά , κανένας μας , δεν μπορεί να..προβλέψει , το αποτέλεσμά τους , γι’ αυτό λοιπόν δεν θα ‘πρεπε , η παρούσα Δημοτική αρχή , να προχωράει σε..έργα , που θα ..ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ , αφ’ ενός , το πενιχρό..βαλάντιο του Δήμου μας , και αφ’ ετέρου , θα καταστρέψουν την , ήδη..μισοκαταστραμμένη , εικόνα του χωριού μας , και στο κάτω – κάτω , δεν καταλαβαίνουμε την τόση..πρεμούρα , γιά αυτά τα ..έργα , που δεν είναι και ιδιαιτέρως..αναγκαία και..βιαστικά ..

   Επειδή όμως , το θέμα του γκρεμίσματος παρεκκλησίου είναι λιγάκι..άγριο , θα μπορούσε , ίσως , να ενταχθεί στην όλη αναμόρφωση του χώρου , προσφέροντας , εφ’ όσον , τελικά μεταφερθουν εκεί , το ηρώον μας , το μνημείο του ολοκαυτώματος και οι  προτομές των ηρώων , και πιστεύουμε πως αυτή θα ήταν , ίσως , η καλύτερη και λιγότερο..” ωδινηρή “ λύση..

   Τελειώνοντας , τα..χωροταξικο..αισθητικά μας , θα θέλαμε να παρακαλέσουμε , την Δημοτική αρχή , να μην προβαίνει σε ενέργειες που αλλοιώνουν τον , όποιον..απόμεινε , παραδοσιακό χαρακτήρα του χωριού μας , όπως επίσης , να βάλει ΦΡΑΓΜΟ , σε..διάφορες απίθανες ιδιωτικές ..εικαστικές παρεμβάσεις , που προκαλούν βάναυσα , την αισθητική , και των χωριανών μας αλλά και των ξένων , που , διατί να το ..κρύψωμεν άλλωστε , γελάνε μαζί μας ..Ο ..ΝΟΩΝ..ΝΟΗΤΩ !!!

             Καλό  σας  βράδυ ….Κ.-

No comments: