14.3.10

ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΑ “ ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΙΚΑ “ ΠΡΟΪΟΝΤΑ !!

 

 Χρόνια και..χρόνια , λέμε και φωνάζουμε , να κάνουμε  κάτι , για να προβάλλουμε τα προϊόντα του τόπου μας , του Λιδορικιού και όχι μόνο , βέβαια εκεί τα..λέμε , κι’ εκεί..μένουν , ΠΟΤΕ  ΚΑΙ  ΤΙΠΟΤΑ , δεν έγινε , όλοι λέμε..λέμε , λάδι..λάδι , και τηγανίτα…γιοκ !!!

  Δεν υπάρχει μεγαλύτερη..απόλαυση , να βλέπεις σε μαγαζιά να προβάλλονται προϊόντα του χωριού σου , και μεις , δόξα τω..Θεώ , έχουμε προϊόντα και πολύ-πολύ καλά , αλλά ποιός τα..ξέρει ;

   Προς το τέλος της δεκαετίας του ‘80 , μετά από..σκληρές πιέσεις , σε ένα φίλο Παγκρατιώτη , που έχει ένα κατάστημα τροφίμων στη γειτονιά μας , στη Φιλολάου , τον ..καταφέραμε να βάλει στο μαγαζί του φέτα Λιδορικιώτικη , και παρά τους αρχικούς του δισταγμούς , η τελική του απόφαση , αποδείχθηκε λίρα..εκατό..

   Σιγά-σιγά , η Λιδορικιώτικη φέτα , πήρε τη θέση που , πραγματικά , της άξιζε , με αποτέλεσμα , από όλα τα μέρη της Αθήνας και των προαστείων της , να έρχονται για φέτα σ’ αυτό το μαγαζί ..

Λιδορικιώτικα προϊόντα 003 

Λιδορικιώτικα προϊόντα 002

   Αυτό όμως δεν φτάνει , άν βέβαια η παραγωγή μας μπορεί να καλύψει μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης , πρέπει να επεκταθούμε περισσότερο , και όχι μόνο στη φέτα , αλλά και σε άλλα γαλακτοκομικά , και , γιατί όχι , και σε κρέατα .

   Δεν γνωρίζουμε , αν υπάρχει κάποιος σχετικός συνεταιρισμός στο χωριό μας , νομίζουμε όμως πως όχι , αλλά κάτι θα πρέπει να γίνει , για να μαθευτούν σε ευρύτερη κλίμακα τα προϊόντα μας , που , τα τελευτάια , τουλάχιστον , χρόνια , είναι ανταγωνιστικά , αφού..εξαλείφθηκαν κάποια ελαττώματά τους , και έχουν πιά σταθερή ποιότητα , γεύση κλπ , θε πρέπει όμως να ενδιαφερθούν και να..κινηθούν και οι ίδιοι οι παραγωγοί , σε συνεργασία , ίσως , και με το Δήμο μας , τίποτα στην σημερινή εποχή , δεν γίνεται χωρίς σχεδιασμό και , φυσικά , κατάλληλη προβολή ..

   Πρότασή μας είναι , κάπου μέσα στο καλοκαίρι , να γίνη στο χωριό μας , μια εκδήλωση προβολής των προϊόντων της περιοχής μας , έτσι ώστε , να μαθευτούν αυτά , στον ευρύτερο Ελληνικό χώρο..

No comments: