17.2.11

66 ΜΕΡΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ...

 

   .... για το Πάσχα , αγαπημένοι μου φίλοι , και παίρνουμε το Πάσχα για ..ορόσημο , γιατί εκείνες τις μέρες το χωριό μας , συνήθως , ..βουλιάζει α΄π' τους χωριανούς μας , και όχι μόνον , που έχονται να περάσουν τις λίγες αυτές μέρες στο όμορφο χωριό μας , με συγγενείς και  φίλους , ελπίζοντας πως δεν θα τραβήξουν τα ..βάσανα που τραβάνε κάθε  χρόνο , κι' ακόμα πως δεν θα δούν πάλι κάποια πράγματα στον χωριό μας , που τους πληγώνουν χρόνια  τώρα ..

   Βέβαια τα προβλήματα είναι πολλά , όλοι το γνωρίζουμε αυτό , όπως καλά γνωρίζουμε πως η κατάσταση είναι πολύ...δύσκολη , απ' όλες τις απόψεις , υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που μπορούν να γίνουν , αφού δεν έχουν οικονομικό κόστος , αλλά είναι απαραίτητα στην αλλαγή της εικόνας του Λιδορικιού ..

  

%c2%92%c2%b1%c2%b8%c2%b5%c2%b9%c2%ac-%c2%91%c2%b3

  Τέσσερα  χρόνια αυτό το έκτρωμα , η περίφημη βρύση στον πλάτανο της Βαθειάς , στέκει εκεί ..ακλόνητη , παρότι ΟΛΟΙ ΟΙ  ΧΩΡΙΑΝΟΙ , ασχέτως .. χρώματος , πρόθυμα θα την..γκρέμιζαν , για να αποκατασταθεί η φυσιογνωμία της Βαθειάς , αν δεν φοβούνταν τις συνέπειες . Κι' όμως ΌΛΟΙ  , ακόμα και μέλη της Δημοτικής Αρχής , παραδέχονται πως αυτό το..κατασκεύασμα είναι  ΕΝΤΕΛΩΣ  ΤΕΛΕΙΩΣ  ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ  ΑΥΘΑΊΡΕΤΟ , τί περιμένου λοιπόν οι αρμοδιοϋπεύθυνοι για να το...γκρεμίσουν ; Τι ; Ύστερα , το γκρέμισμα αυτής της..αλβανιζέ..μαντρόβρυσης , ήταν προεκλογική δέσμευση του Προέδρου του χωριού μας . Δεν ξέρουμε το πως και γιατί καθυστερεί η.." απόσυρσή " της , αλλά θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να φύγει αυτό το " στίγμα " του χωριού μας ..

2

Αντώνης 18-8-2010 005

Κυκλοφοριακό 18-8-09 004

  Σοβαρότατο επίσης πρόβλημα είναι το κυκλοφοριακό , που έχει γίνει βραχνάς για Λιδορικιώτες και επισκέπτες , αφου καθημερινά μας ταλανίζει , κάνοντας τους ξένους να αποφεύγουν την επίσκεψή τους στο Λιδορίκι ..

   Άλλη μεγάλη πληγή είναι η στάθμευση , γιατί  ελλείψει αστυνόμευσης , μπορεί ο.." πάσα  ένας " να σταθμεύει όπου του " γουστάρει " αφού έτσι κι' λλοιώς , κανένας δεν πρόκειται να τον..ενοχλήσει .

   Είναι , νομίζουμε  καιρός , να μπούνε στη θέση τους κάποια πράγματα , είναι καιρός να .." λειτουργήσει " επί τέλους , το κράτος και οι Νόμοι , πρέπει να παρθούν αποφάσεις , όχι με γνώμονα το συμφέρον ελαχίστων χωριανών μας , αλλά ΟΛΩΝ  ΤΩΝ  ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΩΝ .

   Για την επίλυση του κυκλοφοριακού αλλά και..σταθμευτικού προβλήματος , χρειάζεται πρώτα - πρώτα βούληση και μετά μελέτη και σχεδιασμός . Όσον αορά στο λυκλοφοριάκό , είνα γνωστό πια , σε όλους μας πως η ΛΥΣΗ  ΕΙΝΑΙ  ΜΙΑ  ΜΟΝΑΔΙΚΗ  ΚΑΙ ..ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ Η

     ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ

 του κεντρικού μας  δρόμου , κάτι που εφαρμόστηκε με απόλυτη επιτυχία πριν από 2-3  χρόνια , αλλά καταργήθηκε , γιατί , τάχαμου ..τάχαμου , διαμαρτυρήθηκαν 2-3 καταστηματάρχες , κάτι βέβαια που είναι , λίαν ..επιεικώς , ΑΣΤΕΙΟ , γιατί και μόνο που αγνοείται ένα ολόκληρο χωριό , για να ικανοποιηθεί το..." χατίρι " κάποιων χωριανών μας , από μόνο του είναι για..γέλια ..

   Τώρα , όσον αφορά στο πρόβλημα της στάθμευσης , εδώ θα πρέπει για να γίνει κάτι , να δραστηριοποιηθεί η ..απέχουσα αστυνομία , και να εφαρμοσθούν οι αποφάσεις που θα κηφθούν , ΣΕ  ΟΛΑ  ΚΑΙ  ΣΕ  ΌΛΟΥΣ , καί έχουμε το λόγο μας που το λέμε , γιατί όταν γίνεται έλεγχος ( ..όταν και αν..) να μην είναι επιλεκτικός , καταλαβαίνουν όλοι καλά..καλά τι εννοούμε ..

   Πολλοί δεν θεωρούν σοβαρό το πρόβλημα της στάθμευσης  , είναι μέγα λάθος αυτή η άποψη , γιατί η..άναρχη και ..επιλεκτική πάντα , στάθμευση , ΠΝΙΓΕΙ  ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ  ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ , τη στιγμή που υπάρχει Δημοτικός χώρος δωρεάν στάθμευσης , κάτω απ' τη Βαθειά , με την προϋπόθεση βέβαια , πως αυτός ο χώρος , θα ευπρεπιστεί , θα καθαριστεί και φυσικά , θα μπει σε μια  τάξη .

   Επαναφέρουμε λοιπόν μια παλιότερη πρότασή μας για τη λύση του σταθμευτικού προβλήματος και φυσικά του κυκλοφοριακού . Να απογορευτεί η στάθμευση από την Αγροτική Τράπεζα , μέχρι την ΔΟΥ , και να εφοδιαστούν οι κάτοικοι που μένουν μέσα σ' αυτό το κομμάτι , με είδικές άδειες στάθμευσης , όπου βέβαια αυτό είναι δυνατό . Αλλά όπως προείπαμε , κάποιο τέτοιο μέτρο , πρέπει να στηριχθεί απ' την αστυνομία , που δυστυχώς , είναι διαρκώς απούσα , εκτός ελαχίστων περιπτώσεων , που ένα περιπολικό με τη σειρήνα του , κάνει τη βόλτα του μέχρι τη Βαθειά , και πολλές φορές σε ώρα κοινής υσηχίας ..

Για ξεκαθάρισμα 076

Σφαγή

   Θέλουμε να ..ελπίζουμε πως φέτος το Πασχα , θα φάμε αρνιά σφαγμένα με τις προβλεπόμενες συνθήκες υγιεινής , και φυσικά στα  ..περιβόητα σφαγεία μας , ωστε να πάψουν να υπάρχουν εικόνες σαν την παραπάνω . Βέβαια δεν φτάνει αυτό , θα πρέπει να τηρούνται ΟΛΟΙ  ΟΙ  ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ σε όλη τη διαδικασία σφαγής και μεταφοράς των σφαγίων .

   Ελπίζουμε να μη ξαναδούμε σε μεταμεσονύχτιες ώρες να..ξεφορτώνονται από βρώμικες καρότσες αγροτικών σφάγια ..χωρίς βέβαια να τους ενοχλήσει κανένας ..

img_0015_6 

Κατρέλης 1937 .

Πάνω , η βρύση του Κατρέλη σήμερα , και κάτω η ίδια βρύση το 1937 !! Καλο..δείτε τις και βγάλτε τα συμπεράσματά σας ..

Για ξεκαθάρισμα 052

Για  πολλοστή φορά , δημοσιεύουμε τη φωτογραφία της .." κεντρικής αυτής ..αθλιότητας ", 30 μέτρα απ' τη Βαθειά υπάρχει αυτός ο..σκουπιδότοπος και κανένας δεν ενδιαφέρεται να τον...συμμαζέψει , και μη μου πείτε πως έιναι , τάχαμου ..τάχαμου , δύσκολο , όοοχι βέβαια , αν ο ιδιοκτήτης δεν συμμορφωθεί , ας το φκιλαξει ο Δήμος και να του στείλει το..λογαριασμό στην  ΔΟΥ , απλά...πράγματα ..

 

2

  Πλησιάζει η 25η Μαρτίου και όλοι θα βρεθούμε στ' Αλωνάκι και στο ηρώον , μήπως είναι καιρός να τακτοποιηθεί η , από χρόνια , εκκρεμότητα της διόρθωσης των..ημαρτημένων ; Πόσες φορές θα το πούμε , πως οι αείμνηστοι χωριανοί μας Ευθ. Δημητρακόπουλος και Γ. Κάγκαλος ,δεμ έπεσαν εν..πολέμοις  1940-1941 , αλλά έφυγαν απ' τη ζωή προς το τέλος της δεκαετίας του 50 και φυσικά όχι σε πόλεμο ..

    Ας το δει κάποιος αυτό το θέμα , η ιστορία δεν γράφεται απ' τον..πάσα ένα τυχαίο ...

 

Σεργιάνι   5-9-07 024

B¸µ¹¬ 14-11-2009 003_thumb[2]

Αυτές οι δύο φωτογραφίες , εκ πρώτης όψεως δεν έχουν κανένα κοινό στοιχείο αγαπημένοι μας φίλοι , κι' όμως , με μιά μικροπαρέμβαση των αρμοδιοϋπεύθυνων , θα πετύχουμε δύο στοχους , μ' ενα σμπάρο δυο ..τρυγόνια , που λέει ο λαός μας , και εξηγούμαστε :

   Οι  ..κατά φαντασίαν.." καλλιτέχνες " της προηγούμενης Δημοτικής αρχής , " ΠΑΛΟΥΚΩΣΑΝ " τη Βαθειά μ'αυτά τα ..σωληνοκάγκελα που μόνο για..μουλαρο..δέστρες κάνουν , και έτσι 'εκαναν την πλατεία μας όπως τη βλέπετε , σε παγκόσμια ..πρωτοτυπία . Να ξηλωθούν λοιπόν αυτές οι..καρικατούρες και μία  να τοποθετηθεί στο σοκάκι που κατεβαίνει απ΄του Κόκκινου το σπίτι , όπου υπάρχει ΑΠΟΓΟΡΕΥΤΙΚΟ , που όμως κανένας δεν το λαμβάνει υπόψη του .

   Κλείστε λοιπόν αυτό το...σοκάκι , να μη μπορούν κα κατεβαίνουν αυτοκίνητα , κλείστε το πριν θρηνήσουμε κανένα..θύμα ....αναμένομεν....

                Αρκετά για..σήμερα ...

                Να περνάτε  καλά ....Κ.Κ.-

No comments: