24.2.11

ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στη χθεσινή γενική απεργία και στις πορείες που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, χωρίς ωστόσο να αποφευχθούν τα επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών.Η Αστυνομία ανεβάζει τον αριθμό σε 30.000 τα ξένα πρακτορεία πλησιάζουν τους 100.000

Η Αθήνα μετατράπηκε σε εμπόλεμη ζώνη, με αστυνομικούς να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών και διαδηλωτές να ρίχνουν μολότοφ, να στήνουν οδοφράγματα και να καταγγέλλουν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας επιτέθηκαν σε πολίτες που διαμαρτύρονταν ειρηνικά.

Στην πλατεία Συντάγματος συνελήφθη διαδηλωτής που είχε στην κατοχή του τόξο, δύο βέλη, ένα καδρόνι και ένα τσεκούρι, ενώ τον γύρο του κόσμου έκαναν οι φωτογραφίες πολίτη που λιποθύμησε και.......

αστυνομικού που τυλίχτηκε στις φλόγες από μολότοφ που έσκασε επάνω του.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι μετά το τέλος της πορείας του ΠΑΜΕ, οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν για πολλή ώρα τους συμμετέχοντες στις πορείες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να περάσουν την Αμαλίας και τελικά άφησαν τμήμα τους να φτάσει ως το Σύνταγμα.

Ολα δείχνουν ότι η Αστυνομία δεν ήθελε να φτάσει όλος ο κόσμος στο Σύνταγμα

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και το απόγευμα στο Σύνταγμα, όταν, σύμφωνα με μαρτυρίες συγκεντρωμένων, αστυνομικός επιτέθηκε σε μια κοπέλα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει νέος γύρος έντασης.

Εκτιμάται ότι έγιναν περίπου 20 προσαγωγές και 5 συλλήψεις, ενώ σύμφωνα με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ στις πορείες πήραν μέρος περίπου 50.000 άτομα και σύμφωνα με την αστυνομία περίπου 30.000. Τα επεισόδια έκαναν και πάλι τον γύρο του κόσμου, με εκτενείς αναφορές από τα διεθνή ΜΜΕ.

Δείτε μερικά από τα βίντεο και τις συγκλονιστικές φωτογραφίες που καταγράφηκαν στα επεισόδια.


No comments: