27.2.11

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΛΙΔΟΡΙΚΙ : ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΦΘΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΣΚΑΛΤΣΟΔΗΜΟΥ .

 

Αντώνης 18-8-2010 002

 

  Κεραυνός εν..αιθρία , το καινούριο περιστατικό στο χωριό μας , άγνωστοι προκάλεσαν ΄ζημιές στην προτομή του Σκαλτσοδήμου , που είναι στον Αντώνη , πάνω απ' τη  βρύση , ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα των καφετεριών .

  Αυτή η ενέργεια , δεν είναι η μόνη και..μοναδική , έχουν συμβεί και άλλες παρόμοιες .." βανδαλιστικές " πράξεις , όπως η καταστροφή του μικρού οικίσκου-αποθήκης , ανακύκλωσης που υπήρχε μπροστά στο κτίριο του γυμνασίου , και που , φυσικά , δεν μάθαμε ποτέ ποιοί το έκαναν ..

   Δυστυχώς η..περιρρέουσα...χαλαρότης , αφήνει περιθώρια για παρόμοιες πράξεις , αφού σε όσες περιπτώσεις ..παραβατικότητας έχουν σημειωθεί , ουδέποτε μας ανακοινώθηκε αποτέλεσμα των ερευνών , άν..φυσικά έγιναν έρευνες..

  Βέβαια , θα πρέπει να τονίσουμε εδώ , πως με τις επικρατούσες στον Αντώνη συνθήκες , κάθε άλλο παρά για θέση προτομής είναι , και φυσικά , έστω και αργά κατάλαβαν οι αρμοδιοϋπεύθυνοι , πως έκαναν λάθος ..

   Με την ευκαιρία θα θέλαμε να θυμίσουμε , πως κακώς , ή μάλλον..κάκιστα , έχει επιτραπεί η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον πέριξ της προτομής χώρο ο οποίος απ' όσο γνωρίζουμε ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΟΣ  ΩΣ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΄, αντίθετα , πλατεία υπάρχει στην απέναντι πλευρά κάτω απ' τον πλάτανο , η οποία όμως , δυστυχώς , έχει γίνει..αυλή περιφραγμένη με τειχίο που εμποδίζει την ελεύθερη ανάπτυξη τραπεζιών .

   Όλα αυτά , θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο μιας μικρομελέτης αναμόρφωσης του όλου χώρου στον Αντώνη , που από πολύτιμο κομμάτι του χωριού μας , έχει καταντήσει..ας μη το χαρακτηρίσουμε ...Το έγκλημα βέβαια ξεκίνησε απ' την ανάπλαση του χώρου πάνω απ' τη βρύση , που έγινε ΣΚΟΠΙΜΑ  ΕΤΣΙ για να παραδοθεί στα...μαγαζιά , έτσι τουλάχιστον τα πράγματα έδειξαν..

    Καιρός λοιπόν είναι , όλα τα απαράδεκτα που έχουν γίνει , να αρχίσουν να..συμμαζεύονται , βέβαια αυτό μας έλειπε τώρα , να ξοδεύουμε και χρήματα για αποκαταστάσεις ..ημαρτημένων , κακό ..πολύ κακό , αλλά πρέπει κάποια πράγματα να μπούνε στη θέση τους , έστω και με κάποια ...δαπάνη , δυστυχώς , ΄προφητικά λες , τα είχαμε πει τότε , αλλά η..αλαζονεία και ..η " ξερολίτιδα "που διακατείχε τους δίάφορους .." καλλιτέχνες " καταστροφείς του χωριού μας , δεν τους άφηναν να δούνε καθαρά..

    Τέλος πάντων , αυτό που προέχει είναι να αποκατασταθεί η νομιμότητα και φυσικά αυτό το πλακόστρωτο ας ξηλωθεί κι' ας αντικατασταθεί με ..πράσινο , από κακόγουστες ..πλακολιθιές έχει γεμίσει το χωριό μας , ας του δώσουμε και λίγη..ομορφιά ...

   Α..μη το ξεχάσουμε , αν οι..έραυνες της αστυνομίας , έχουν κάποιο αποτέλεσμ , ας το δημοσιοποιήσουν , να μαθαίνουμε και μείς ποιά..καλόπαιδα δημιουργούν τα προβλήματα στο χωριό μας ......Κ.Κ.-

Αντώνης 18-8-2010 003

No comments: