31.8.11

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ !! ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗ ..ΛΥΣΗ ΤΟΥ

 



   Τα τελευταία τέσσερα χρόνια , αγαπημένοι μου φίλοι , που μένω  σχεδόν όλο το χρόνο στο χωριό μας , ζω και νιώθω από κοντά,  όπως λέμε , τα προβλήματα του χωριού μας και κυρίως των νέων . Πολλές φορές σχολιάσαμε τις " ελλείψεις " της νεολαίας μας και ιδιαίτερα των μαθητών , που δυστυχώς , δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και παροχές με τα παιδιά των πόλεων .
   Ένα απ' τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές μας , κυρίως του Λυκείου , είναι η ... παντελής έλλειψη φροντιστηρίων , αλλά και καθηγητών - φροντιστών , αφού είναι τυπικά αλλά και..." ηθικά " ανεπίτρεπτο οι καθηγητές του σχολείου μας να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα στους μαθητές τους .
   Επίσης , έζησα από πολύ κοντά , οικογένειες που , όταν τα παιδιά έφταναν στην.." κρίσιμη " ηλικία , του Λυκείου , ξόδευαν το μεγαλύτερο μέρος του οικογενειακού εισοδήματος στα φροντιστήρια του παιδιού ή των παιδιών τους , αφού για να κάνει κάποιος φροντιστήριο ή έπρεπε να..." ξενιτευτεί " σε Άμφισσα , Ιτιά , Γαλαξίδι ... ακόμα και Λαμία , ή να πληρώνει υπέρογκα ποσά , απογορευτικά για τους πολλούς  για να έρχονται οι καθηγητές στο Λιδορίκι .
Βέβαια , για να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος , σας ενημερώνω , πως στις περισσότερες φορές οι μετακινήσεις στην Άμφισσα π.χ , για μια ώρα μάθημα , συνεπάγεται , εκτός της αμοιβής του καθηγητού και τη δαπάνη του ταξί , που θα σε πάει , και θα περιμένει να τελειώσει το μάθημα για να σε ξαναφέρει , γιατί δυστυχώς από συγκοινωνίες πάμε απ' το κακό στο χειρότερο ...
   Βέβαια , όπως έχουμε ματαξαναπεί ... χιλιάδες φορές , υπάρχουν πολλά , πάρα πολλά που χρωστάμε στα παιδιά , αλλά δυστυχώς δεν βλέπουμε να τους τα δίνουμε , τέλος πάντων , ένα μέρος του φροντιστηριακού προβλήματος , που αφορά στις θεωρητικές σχολές , λύνεται με τον καλύτερο τρόπο , απλά , σίγουρα και οικονομικά , και όχι βέβαια με κάποιο ... μαγικό τρόπο ή... ραβδί , όοοχι βέβαια , απλά νεόι επιστήμονες απ' την περιοχή μας αρχίζουν να δραστηριοποιούνται σ' αυτό τον κλάδο , αφού οι διορισμοί στο Δημόσιο , είναι πια ... άπιαστο όνειρο , για τους ... πολλούς .
   Μια νεαρή λοιπόν Φιλόλογος , απ' την Αμυγδαλιά , που όλοι θα την γνωρίζετε , η Όλγα Χαρδαλούπα , έχει το κουράγιο και τη θέληση και να βοηθήσει τα παιδιά , αλλά και να εξασφαλίσει ένα αξιοπρεπές εισόδημα χωρίς να αναγκαστεί κι' αυτή να  ξενιτευτεί...
   Προσωπικά , με μεγάλη χαρά ακούσαμε πως μπορεί να λυθεί το φροντιστηριακό πρόβλημα και μάλιστα πολύ " ανώδυνα " και πιστεύω πως το ίδιο θα νιώσουν και όλοι οι χωριανοί μας , και ιδιαίτερα όσοι έχουν παιδιά στη..." δύσκολη " ηλικία .

xardaloupaafisa

 

DSC01658

xardaloupacard

 

        Καλή  σας  μέρα , να  περνάτε  καλά ….Κ.Κ.-

No comments: