23.8.11

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΦΑΝΤΟΣ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ !!

 

Παραμένει άφαντος ο Καντάφι!

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι μάχες γύρω από την οικία του Λίβυου ηγέτη στην Τρίπολη, ωστόσο ο ίδιος ο Μουαμάρ Καντάφι εξακολουθεί να παραμένει άφαντος…

Φήμες αναφέρουν ότι ο Λίβυος ηγέτης εγκατέλειψε την Τρίπολη στη διάρκεια της νύχτας για το Γκανταμές, απ’ όπου φυγαδεύτηκε στην Αλγερία.

Ο επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης (NTC) δήλωσε, πάντως, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, ότι κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκεται ο συνταγματάρχης Καντάφι.

Από την άλλη, οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι δεν έχει εγκαταλείψει τη χώρα. «Ο Μουαμάρ Καντάφι βρίσκεται ακόμη στη Λιβύη» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου, συνταγματάρχη Ντέιβιντ Λέιπαν. «Πιστεύουμε ότι βρίσκεται ακόμη στη χώρα. Δεν έχουμε κάποια πληροφορία, που να δείχνει ότι θα εγκαταλείψει τη χώρα» δήλωσε ο Αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Σε κάθε περίπτωση, πηγές των εξεγερμένων δήλωσαν ότι το NATO πρόκειται να βομβαρδίσει το κτίριο όπου βρίσκεται το αρχηγείο του Λίβυου ηγέτη, αμέσως μετά το πέρας της προσευχή, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια. Οι Λίβυοι εξεγερμένοι λένε ότι έχουν καταλάβει τον έλεγχο του 95% της πρωτεύουσας, πλην του οχυρωμένου κτιριακού συγκροτήματος Μπαμ αλ Αζιζία.

Σχετικά με την πιθανότητα στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στη Λιβύη, ο συνταγματάρχης Λέιπαν ανέφερε ότι η αμερικανική πολιτική δεν έχει αλλάξει και ότι δεν θα υπάρξουν Αμερικανοί στρατιώτες στο λιβυκό έδαφος. «Η ύπαρξη μιας μεταβατικής αποστολής υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ ή άλλων, δεν θα περιλαμβάνει Αμερικανούς στρατιώτες στο έδαφος. Αυτό δεν θα αλλάξει τη θέση μας» πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η Γερμανία θα αναλάβει έναν αφοσιωμένο ρόλο στην ανοικοδόμηση της Λιβύης, όπως δήλωσε τη Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στη διάρκεια επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κροατία.

Η Μέρκελ χαιρέτισε την πτώση του Λίβυου ηγέτη από την πολιτική εξουσία και σημείωσε ότι «τώρα αρχίζει στη Λιβύη η ανοικοδόμηση και η δημιουργία δημοκρατικών δομών του κράτους».

ΠΗΓΗ: protothema.gr

No comments: