26.11.12

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ

 

Επιθυμούμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς, σ’ όλους όσους μας τίμησαν με την υλική ή ηθική τους συμπαράσταση καθώς και με την πολύτιμη παρουσία τους. Επιχειρηματίες του χωριού, απλοί συγχωριανοί έτεροι Τοπικοί Σύλλογοι και Φορείς ήταν δίπλα μας στηρίζοντας τις πολιτιστικές μας δραστηριότητες.

Απόρροια της θερμής υποστήριξης των συγχωριανών μας είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας ιδιαίτερα σ’ αυτές τις πρωτόγνωρες και σκληρές εποχές που η πατρίδα μας και η ανθρώπινη κοινωνία δοκιμάζονται.

Σας προσκαλούμε όλους, όσοι δεν είστε μέλη, να γραφτείτε στο Σύλλογο μας, ώστε να συμμετάσχετε ενεργά στις μελλοντικές μας, πολιτιστικές μας απόπειρες….. Χρειαζόμαστε ανθρώπους, για να δουλέψουμε μαζί και να κάνουμε περισσότερα πράγματα για το χωριό μας. Βάζουμε, όπως πάντα, στο περιθώριο προσωπικές κόντρες, κακοπροαίρετες συμπεριφορές και λειτουργούμε επιδιώκοντας να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες ή ιδιοτελείς σκοπούς. Είμαστε ανοικτοί σε νέες ιδέες και συνεργασίες με γνώμονα την προαγωγή του πολισμού και της παράδοσης.

Τέλος, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την έναρξη των εργασιών για την λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου στο χωριό μας. Μία δράση η ολοκλήρωση της οποίας θα αποτελέσει σημαντική εξέλιξη στα λαογραφικά συμβάντα της περιοχής. Βέβαια, η προσπάθεια αυτή βρίσκεται στα πρώτα της βήματα ακόμα και χρειάζονται πολλά να γίνουν, όμως, η ολοκλήρωση της αποτελεί αυτοσκοπό για μας.

Ακολουθούν οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιδωρικίου

> 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος κέρασε κρασόμελα, τους χωριανούς και τους περαστικούς στην κεντρική πλατεία του χωριού

> 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: Αποκριάτικη εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού στην οποία έλαβαν μέρος τα παιδιά στο παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού. Επίσης το χορευτικό του συλλόγου, χόρεψε το γαϊτανάκι και παραδοσιακούς χορούς. Η βραδιά έκλεισε με ξέφρενο γλέντι και αποκριάτικους μεζέδες προσφορά των γυναικών του χωριού και των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου

> 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: Το πρωί της Καθαράς Δευτέρας στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου στο Αλωνάκι, σερβίραμε παραδοσιακά εδέσματα και χορέψαμε παραδοσιακούς χορούς

> 25 ΜΑΡΤΙΟΥ: Μετά την κατάθεση στεφάνων καθώς και την καθιερωμένη παρέλαση των σχολείων πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του χορευτική παράσταση από το χορευτικό του Συλλόγου.

> 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Συμμετοχή σε θρησκευτικό πανηγύρι στο προαύλιο της εκκλησίας, στη γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής.

> 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Βαρούσι πραγματοποιήθηκαν αθλητικοί αγώνες (τρέξιμο, ρίξιμο λιθαριού), παμπάλαιο Λιδωρικιώτικο έθιμο

> 20 ΙΟΥΝΙΟΥ: Πραγματοποιήθηκε χορευτική εκδήλωση με τη συμμετοχή του χορευτικού του Συλλόγου και του χορευτικού των γυναικών στο Αλωνάκι.

> 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Συμμετοχή του χορευτικού του Συλλόγου στην εκδήλωση του Συνδέσμου Λιδωρικιωτών η «Γκιώνα»

> 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιδωρικίου και η Αδελφότητα Κονιακιωτών συνδιοργάνωσαν, το απόγευμα ποδηλατοδρομία που ξεκίνησαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τερμάτισε στην γέφυρα του Κονιάκου. Ακολούθησε ξέφρενο πάρτι στο γήπεδο του Κονιάκου.

> 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Συμμετοχή του χορευτικού του Πολιτιστικού Συλλόγου σε χορευτική εκδήλωση παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τολοφώνας και το Σύλλογο Γυναικών Ερατεινής

> 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Μετά την κατάθεση στεφάνων καθώς και την καθιερωμένη παρέλαση των σχολείων πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριού χορευτική παράσταση από το χορευτικό του Συλλόγου.

> Συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιδωρικίου στις τρεις αιμοδοσίες που διοργάνωσε η Τοπική Ενορία.

> Έναρξη εργασιών λειτουργίας του Λαογραφικού Μουσείου Λιδωρικίου. Πιο συγκεκριμένα, συμμετέχουμε στην επιτροπή η οποία έχει αναλάβει τη συγκέντρωση, καταγραφή και κατηγοριοποίηση αντικειμένων που δωρίζονται για το Λαογραφικό Μουσείο. Στη συνέχεια, θα προχωρήσουμε στην ταχτοποίηση των εκθεμάτων, τον εξωραϊσμό του χώρου καθώς και στο άνοιγμα και λειτουργία του Μουσείου.

> Στα πλαίσια της λειτουργίας του Λαογραφικού Μουσείου, έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις με σκοπό την ανεύρεση των οικονομικών πόρων που χρειάζονται για τον εξοπλισμό του Μουσείου.

Από το Δ.Σ. του Π.Σ.Λ

No comments: