24.11.12

ΕΞΑΓΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ Η ΜΕΤΚΑ “

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

Θετικά σχόλια από τον ξένο Τύπο αποσπά η ελληνική εταιρεία  ΜΕΤΚΑ. Σε πρόσφατο άρθρο της η εφημερίδα «Financial Times Deutschland» αναφέρεται στη ΜΕΤΚΑ, η οποία τα τελευταία χρόνια εξάγει ελληνική τεχνογνωσία στον κλάδο των ενεργειακών κατασκευών. Η εταιρεία έχει διανύσει πορεία μισού αιώνα ξεκινώντας  το 1962 από μια μονάδα χαλύβδινων κατασκευών και σήμερα έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς κατασκευαστές ολοκληρωμένων έργων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μεγάλης κλίμακας, με τζίρο το 2011 που ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ.

Ενδεικτικό είναι ότι και το αμερικανικό περιοδικό «Engineering News Record» συμπεριέλαβε την εταιρεία ΜΕΤΚΑ ανάμεσα στις δέκα κορυφαίες κατασκευαστικές εταιρείες του κλάδου παγκοσμίως.

Η εταιρεία έχοντας υλοποιήσει στην Ελλάδα σημαντικά έργα δραστηριοποιείται στη διεθνή αγορά. Οι εκτός Ελλάδας δραστηριότητές της αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της, επιτρέποντάς της να διατηρεί τα περιθώρια της λειτουργικής κερδοφορίας της μεταξύ 15%-20%, ποσοστό διπλάσιο από τον μέσο όρο του κλάδου, ισχυρές ταμειακές ροές και καθόλου δανειακές υποχρεώσεις.

Μάλιστα, συμπεριλαμβάνεται στις ισχυρότερες ευρωπαϊκές εταιρείες σε έργα EPC και είναι μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις.

  Παράλληλα με τις αναδυόμενες αγορές της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής που αποτελούν προτεραιότητά της, η ΜΕΤΚΑ έχει ήδη ολοκληρώσει σταθμούς παραγωγής φυσικού αερίου στη Ρουμανία και στο Πακιστάν, υλοποιεί έργα στην Τουρκία, στη Συρία, στην Αλγερία και στο Ιράν, ενώ η ανάληψη συμβάσεων στην Ιορδανία ενισχύει περαιτέρω τη θέση της σε αυτή την περιοχή.

tanea.gr

No comments: