27.12.13

ΦΩΛΙΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ !

 

Τη δική του στέγη, που θα χαρίζει απλόχερα ζεστασιά, έχει εδώ και λίγες ημέρες στον Κεραμεικό «Ο άλλος άνθρωπος», η κοινωνική κουζίνα που τα τελευταία χρόνια στρώνει το τραπέζι σε δεκάδες γειτονιές της Αθήνας προφέροντας ένα πιάτο φαγητό σε απόρους και αστέγους.

Το μεγάλο όνειρο του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, ιθύνοντος νου της κοινωνικής κουζίνας, για ένα σπίτι που θα στεγάσει τη συντροφιά του «Αλλου ανθρώπου», παίρνει σάρκα και οστά

και ο ίδιος φρόντισε μέσω του ιστολογίου του να ενημερώσει όσους έχουν κατά καιρούς συμπράξει στην προσπάθεια αυτή για τις ανάγκες που προκύπτουν από το νέο εγχείρημα.

Επιπλα κουζίνας, μαγειρικά σκεύη, ψυγεία, καταψύκτες, είδη μπάνιου, μοκέτες, ράφια, βιβλία και επιτραπέζια παιχνίδια είναι μερικά μόνο από αυτά που χρειάζονται πλέον προκειμένου να δημιουργηθεί μια... σπιτική ατμόσφαιρα για την όλο και μεγαλύτερη παρέα της κοινωνικής κουζίνας. Οπως εξηγεί ο κ. Πολυχρονόπουλος, όσοι επισκέπτονται το νέο σπίτι του

«Αλλου ανθρώπου» -και κυρίως άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης- θα έχουν τη δυνατότητα, εκτός από το να απολαύσουν ένα καλομαγειρεμένο γεύμα, να πλύνουν τα ρούχα τους, να κάνουν μπάνιο και να περάσουν λίγες στιγμές φιλοξενίας μακριά από τη σκληρή καθημερινότητα του δρόμου.

«Το σπίτι θα είναι ένας χώρος που θα μπορεί ο καθένας από τους φίλους μας να έρθει από το πρωί, να κάτσει, να διαβάσει,

να διασκεδάσει, να πιει καφεδάκι, να συζητήσει και φυσικά να φροντίσει την ατομική του υγιεινή αν το επιθυμεί» εξηγεί ο ίδιος, προσθέτοντας ότι δυστυχώς δεν είναι ένας χώρος που θα μπορούν να κοιμούνται άστεγοι, καθώς ούτε ο απαραίτητος χώρος υπάρχει για κάτι τέτοιο αλλά ούτε και οι συνεπαγόμενες υποδομές. Τον «Αλλο άνθρωπο», που παρ' όλα αυτά συνεχίζει να βρίσκεται καθημερινά στις γειτονιές της πόλης, θα μπορεί κανείς να τον βρει στην οδό Πλαταιών 55 στον Κεραμεικό, σε έναν χώρο 230 τ.μ., που σε λίγες μέρες, με την πολύτιμη συνδρομή των εθελοντών, θα έχει μετατραπεί σε ένα κανονικό σπιτικό.

Αγγελος Σκορδάς

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 πίσω στα παλιά

No comments: