26.2.15

ΑΠΟΨΕΙΣ

26.02.2015

ΜΠΑ

 

ΛΟΙΠΟΝ, για να μη μασάμε τα λόγια μας και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (τις τελευταίες μέρες) έκανε μια «μεγαλειώδη» στροφή στον «ρεαλισμό», δεν τα έσπασε με την Ευρώπη και έλαβε (εν μέσω γενικής καχυποψίας) τετράμηνη παράταση για να διαμορφώσει και να διαπραγματευτεί σοβαρά το νέο πρόγραμμα! ΟΚ, το νέο «Μνημόνιο» - πείτε το όπως θέλετε...

ΦΥΣΙΚΑ και δεν μου άρεσε η «επιστολή» του υπουργού Οικονομικών προς τους «θεσμούς» (Ε.Ε, ΕΚΤ, ΔΝΤ, για να μην ξεχνιόμαστε!). Η περιβόητη «λίστα μεταρρυθμίσεων» βρίθει σκληρών μέτρων και οι ελαφρύνσεις που είχαν υποσχεθεί προεκλογικά οι «αγραβάτωτοι» πήγαν περίπατο! Και χωρίς καμία παρέμβαση υπέρ της ανάπτυξης, που θα συρρίκνωνε το τέρας της ανεργίας.

ΚΙ ΕΜΕΝΑ (είναι σοβαρό, γιατρέ μου;) με... εντυπωσιάζει το στιλ του Βαρουφάκη, το «διαφορετικό» βάδισμα, το... ανθυποχαμόγελο και η κόκκινη γραμμή στο σακάκι (από πού ψωνίζεις, Γιάνη;). Αλλά θέλω και αποτελέσματα! Οχι μόνο φρου-φρου κι αρώματα! Με «δημιουργικές αμφισημίες» δεν θα βγει άκρη και η ουσία θα «πονέσει».

ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ μεγάλες συγκρούσεις της ηγεσίας (δεν χρειάζεται να είναι προφήτης κάποιος για να το πει αυτό) με τους μαρξιστές-απάτσι της Κουμουνδούρου που -βαθιά νυχτωμένοι- ονειρεύονται Οκτωβριανή Επανάσταση. Υπό αυτή την έννοια το κλίμα αστάθειας στη χώρα θα ενισχυθεί και θα έχουμε γεγονότα (σαν αστρολόγος μιλάω).

ΕΝ ΠΑΣΗ περιπτώσει, το Μαξίμου έχει μπροστά του τέσσερις δύσκολους μήνες (έως τις 30 Ιουνίου), για να κερδίσει πέντε έξι πραγματάκια που θα άλλαζαν δραστικά την ατμόσφαιρα και θα τόνωναν την ήδη ανεβασμένη (για χιλιάδες λόγους) ψυχολογία του απελπισμένου κοσμάκη. Αρκεί να έχει ως σημαία του το συμφέρον της πατρίδας.

ΘΕΩΡΩ τουλάχιστον αστείους όσους ισχυρίζονται (χαιρέκακα) ότι το e-mail Χαρδούβελη (επί συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) ήταν πολύ καλύτερο για την κοινωνία! Προφανώς δεν μπήκαν στον κόπο να το διαβάσουν, όταν το αποκάλυψε κατ' αποκλειστικότητα η «δημοκρατία» (τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, το θυμάστε;).

ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ! Ο Σαμαράς ηττήθηκε συντριπτικά από τον Τσίπρα (με 8,5 μονάδες διαφορά) στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου! Ο θλιβερός Βενιζέλος μόλις που άγγιξε το ταπεινωτικό ποσοστό τού 4%! Ο θυμωμένος ελληνικός λαός (για όποιον δεν κατάλαβε) τους έδειξε την πόρτα της εξόδου! Και αυτοί επιμένουν ψυχωτικά να είναι με την πλευρά του... Βερολίνου; Μα, με τους Γερμαναράδες;

ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ στην Ελλάδα ψυχορραγεί! Μερικοί «έξυπνοι» γκρέμισαν τις έγχρωμες Κυριακές μας! Συνιστώ στον αρμόδιο υπουργό να ανατρέξει σε όσα έπραξε η Θάτσερ στο αντίστοιχο πρόβλημα που αντιμετώπισε κάποτε η... γριά Αγγλία! Φωτιά και τσεκούρι...

Χ.

http://www.dimokratianews.gr/

No comments: