28.2.15

“ ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ “ ΟΙ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΒΟΗΘΟΙ !!

 

 

Χειροπέδες σε 11 άτομα (επτά άνδρες και τέσσερις γυναίκες) πέρασαν οι άνδρες της Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας εξαρθρώνοντας τη συμμορία των Γεωργιανών, που «στρατολογούσε» οικιακές βοηθούς για να μπορούν τα μέλη της να εισβάλλουν σε σπίτια ανυποψίαστων πολιτών.

Μάλιστα, η σπείρα έδειχνε ιδιαίτερη προτίμηση στα βόρεια προάστια της Αττικής. Οπως ανακοινώθηκε από τον διοικητή της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη, οι 11 συλληφθέντες ενέχονται σε 10 διαρρήξεις κατοικιών και δύο ληστείες. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οι κακοποιοί δρούσαν με «όπλο» τις Γεωργιανές οικιακές βοηθούς, οι οποίες συνήθως εργάζονταν στα σπίτια ηλικιωμένων!

Αφού τις «στρατολογούσαν», συγκέντρωναν πληροφορίες για τα χρήματα, τα κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας που είχαν οι ανυποψίαστοι εργοδότες τους. Στη συνέχεια ζητούσαν να λάβουν πληροφορίες για την οικογενειακή κατάσταση των θυμάτων, ενώ οι οικιακές βοηθοί ήταν αυτές που άνοιγαν την πόρτα στους συμπατριώτες - συνεργούς τους για να... ξαφρίσουν τους ηλικιωμένους. Μάλιστα, οι Γεωργιανές οικιακοί βοηθοί συνέχιζαν να εργάζονται στις κατοικίες τις οποίες είχε «επισκεφθεί» η συμμορία.

Η πιο πρόσφατη ληστεία που πραγματοποίησε η σπείρα των Γεωργιανών σημειώθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2015 στην Αγία Παρασκευή, στο σπίτι μιας 74χρονης. Τα παιδιά της ηλικιωμένης είχαν προσλάβει τη Γεωργιανή οικιακή βοηθό, που τους παρουσιάστηκε ως νοσοκόμα για να προσέχει τη μητέρα τους.

http://www.dimokratianews.gr/

No comments: