28.2.15

ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΕ ΧΑΣΙΣ ΣΕ ΒΙΛΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Η ΒΙΕΤΝΑΜΕΖΙΚΗ ΜΑΦΙΑ

 

 

Σε θερμοκήπια υψηλής τεχνολογίας, στα οποία καλλιεργούσαν χιλιάδες δενδρύλλια υδροπονικής κάνναβης -γνωστής διεθνώς ως σκανκ (skunk)-, είχαν μετατρέψει πολυτελείς βίλες σε διάφορες περιοχές της Αττικής μέλη της βιετναμέζικης μαφίας.
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τρεις μεζονέτες στο Λαγονήσι, στο Πικέρμι και στη Νέα Πεντέλη και άλλα δύο σπίτια στη Νέα Χαλκηδόνα και στις Αχαρνές, όπου έκαναν ταυτόχρονες εφόδους και συνέλαβαν πέντε Βιετναμέζους, ηλικίας 25, 38, 41, 56 και 59 ετών, καθώς και τον 56χρονο, βιετναμέζικης καταγωγής αλλά με ελληνική υπηκοότητα, φερόμενο ως εγκέφαλο της οργάνωσης.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 4.761 δενδρύλλια κάνναβης, 56 κιλά φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης και 62 κιλά αποξηραμένα φύλλα κάνναβης, τα οποία προόριζαν να εξάγουν λίγο πριν από το καλοκαίρι στην Αγγλία αλλά και την Ισπανία με τελικό προορισμό τα Κανάρια Νησιά. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η πώληση του σκανκ (φτάνει ακόμα και τα 10.000 ευρώ το κιλό) θα απέφερε στα μέλη της οργάνωσης κέρδη άνω των 50.000.000 ευρώ!

Οι αστυνομικοί της Δίωξης είχαν εδώ και αρκετό καιρό πληροφορίες για το κύκλωμα των Βιετναμέζων. Μάλιστα, το 2013 είχαν εξαρθρώσει ένα παρόμοιο, στο οποίο συμμετείχαν Βιετναμέζοι και Κινέζοι, οι οποίοι επίσης παρήγαγαν σκανκ σε θερμοκήπια στον Μαραθώνα με την ίδια μέθοδο καλλιέργειας.

http://www.dimokratianews.gr/

No comments: