Καλημέρα Λιδορικιώτες ..
Καλημέρα φίλοι του χωριού μας ..
ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΗΜΕΡΑ 2 ΜΑΪΟΥ 2015
Ανατολή Ήλιου: 06:26
Δύση Ήλιου: 20:17
Σελήνη 13 ημερών
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΕΓΟΝΟΤΑ
μ. Χ.
1893
Διοργανώνεται στο Παναθηναϊκό Στάδιο το πρώτο συλλαλητήριο των ελλήνων σοσιαλιστών για τηνΕργατική Πρωτομαγιά. Στο πλήθος απευθύνεται ο ιδρυτής του κινήματος στην Ελλάδα, Πλάτων Δρακούλης.
1919
Η 1η Μεραρχία του Ελληνικού Στρατού αποβιβάζεται στη Σμύρνη με εντολή του συμμαχικού συμβουλίου και γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό από το πολυπληθές ελληνικό στοιχείο της πόλης. Αρχή Μικρασιατικής Εκστρατείας.
1945
Η Σοβιετική Ένωση ανακοινώνει την πτώση του Βερολίνου. Η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο κυματίζει στον ιστό του Ράιχσταγκ.
1966
Ο σκωτσέζος μηχανικός Τζέιμς Γκουντφέλοου πατεντάρει την τεχνολογία στην οποία βασίζεται ο προσωπικός αριθμός αναγνώρισης (PIN).
1976
Οι τρόφιμοι του Οίκου Τυφλών εξεγείρονται και καταλαμβάνουν το οίκημα του ιδρύματος στην Καλλιθέα. Είναι η πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία που ένα κομμάτι του αναπηρικού χώρου εμπράκτως αμφισβητεί τον περιθωριακό ρόλο που του έχει επιβληθεί, αρνούμενο τον κοινωνικό πατερναλισμό και τους φορείς - εκπροσώπους του. Ηγετικό ρόλο στην κινητοποίηση είχε ο σημερινός Υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
1977
Απονέμεται στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο το βραβείοΛένιν για την ειρήνη.
ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ
1729
Αικατερίνη Β', αυτοκράτειρα της Ρωσίας, αποκληθείσα και Μεγάλη. (Θαν. 6/11/1796)
1860
Τέοντορ Χερτζλ, ουγγροεβραίος δημοσιογράφος, ιδρυτής του σιωνιστικού κινήματος. (Θαν. 3/7/1904)
1872
Καρλ Νέσλερ, γερμανός κομμωτής, που ανακάλυψε την περμανάντ. (Θαν. 22/1/1951)
ΘΑΝΑΤΟΙ
μ. Χ.
1519
Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ιταλός ζωγράφος, γλύπτης, επιστήμονας, εφευρέτης, οραματιστής, η προσωποποίηση δηλαδή του αναγεννησιακού ανθρώπου. (Γεν. 15/4/1452)
1957
Τζόζεφ Μακάρθι, αμερικανός γερουσιαστής, γνωστός για το κυνήγι του εναντίον των κομμουνιστών ή των υποτιθέμενων κομμουνιστών που ξεκίνησε το 1950 (Μακαρθισμός). (Γεν. 14/11/1908)
2013
Λευτέρης Βογιατζής, διακεκριμένος σκηνοθέτης του θεάτρου. (Γεν. 12/10/1944)
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/almanac/0205#ixzz3YxeIr5Tx
Μιχαήλ Μίνιν
1922 – 2008
226
Ρώσος στρατιωτικός. Υπήρξε ο πρώτος σοβιετικός στρατιώτης που ύψωσε την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στη στέγη της γερμανικής Βουλής (Ράιχσταγκ), κατά τη διάρκεια της Μάχης του Βερολίνου (16 Απριλίου - 2 Μαΐου 1945).
Ο Μιχαήλ Μίνιν (Mikhail Minin) γεννήθηκε το 1922 στην πόλη Βανίνο της ρωσικής Άπω Ανατολής. Τον Ιούνιο του 1941 κατατάχθηκε εθελοντής στον Κόκκινο Στρατό και πολέμησε τους Ναζί στο Λένινγκραντ, όπου τραυματίστηκε. Μετά την αποθεραπεία του, ακολούθησε τη μονάδα του ως το Βερολίνο.
Στις 30 Απριλίου 1945, μέρα της αυτοκτονίας του Χίτλερ, ο λοχίας Μίνιν ήταν μεταξύ των πρώτων που εισέβαλαν στο κτίριο του Ράιχασταγκ και ο πρώτος που ύψωσε τη σοβιετική σημαία με το σφυροδρέπανο στη στέγη του, μαζί με τους λοχίες Ζαγκίτοφ, Μπαμπρόφ και Λισιμένκο. Το ρολόι εκείνη την ώρα έδειχνε 22:40, αλλά δεν βρέθηκε μία κινηματογραφική ή φωτογραφική κάμερα να απαθανατίσει και να πιστοποιήσει τη σκηνή. Η ιστορική φωτογραφία του Χαλντέι τραβήχτηκε δύο μέρες αργότερα.
Την εντολή για την ανύψωση ακόμη κι ενός κόκκινου πανιού στο εμβληματικό κτίριο του Βερολίνου την είχαν δώσει οι ανώτεροί του (ίσως ο στρατάρχης Ζούκοφ), ως σύμβολο της νίκης των Σοβιετικών, παρά τη διαταγή του Στάλιν να μην αναρτηθεί καμία σημαία πριν από την 1η Μαΐου. Ίσως γι' αυτό το λόγο ο Μίνιν και οι τρεις συμπολεμιστές του (Ζαγκίτοφ, Μπαμπρόφ, Λισιμένκο), παρότι είχαν προταθεί δεν τιμήθηκαν με τον κορυφαίο τίτλο του Ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης και δεν παρέλαβαν ποτέ το αστέρι που τον συνοδεύει.
Στην επίσημη ιστοριογραφία δεν αναφερόταν πουθενά το όνομά του και η συμμετοχή του στη μάχη του Βερολίνου. Η ταυτότητά του έγινε γνωστή μόλις πριν από λίγα χρόνια, έπειτα από σχετική έρευνα του Ινστιτούτου Ιστορίας του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Τις τιμές και τη δόξα έκλεψαν οι στρατιώτες που εισήλθαν την επομένη μέρα στο Ράιχσταγκ και ύψωσαν επισήμως τη σημαία της Σοβιετικής Ένωσης στο ψηλότερο σημείο του κτιρίου. Τη σκηνή απαθανάτισε με τον φακό του ο Γεβγκένι Χαλντέι, σε μία από τις ιστορικότερες φωτογραφίες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (2 Μαΐου 1945). Στη φωτογραφία δεν εικονίζεται, όπως γενικώς πιστεύεται, ο Μίνιν, αλλά ο γεωργιανός λοχίας Μελίτων Καντάρια, συμπατριώτης του σοβιετικού ηγέτη.
Μετά τον πόλεμο, ο Μίνιν συνέχισε τη θητεία του στο στρατό και το 1969 αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του συνταγματάρχη. Από τότε και ως τον θάνατό του στις 10 Ιανουαρίου 2008, έζησε στην πόλη Πσκοφ της Δυτικής Ρωσίας.
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/326#ixzz3YxebsRwK
Λευτέρης Βογιατζής
1944 – 2013
111
Σκηνοθέτης του θεάτρου και ηθοποιός, που άφησε έντονο το στίγμα του στο ελληνικό θέατρο.
Ο Λευτέρης Βογιατζής γεννήθηκε στην Αθήνα (Καλλιθέα) στις 12 Οκτωβρίου του 1944. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια παρακολούθησε θεατρικά μαθήματα στο Μαξ Ράινχαρτ Σέμιναρ (Max Reinhardt Seminar) της Βιέννης και στη Σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη στην Αθήνα. Για τα παιδικά του χρόνια και την πρώτη του επαφή με το θέατρο είχε πει σε μία συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή:
Μικρός ήμουν το καλό παιδί στην οικογένεια, από σύμβαση. Κλειστός, εσωστρεφής. Ήταν σαν να είχα ένα σύννεφο μπροστά μου. Είχα ανάγκη να διαλυθεί. Όταν ασχολήθηκα με το θέατρο κατάλαβα ότι η μεγαλύτερη ευκολία είναι η ιδιάζουσα σκηνική συμπεριφορά, γιατί αρέσει. Πρέπει, όμως, να είναι μεγάλου βεληνεκούς ο καλλιτέχνης για να είναι το ιδιάζον, κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Καλύτερα, λοιπόν, να το σβήσεις, να αρχίσεις από την αρχή και να προσπαθήσεις να είσαι κανονικός. Μεγάλη λέξη. Τι είναι το κανονικός; Ξέρω 'γω; Κανονικός. Αυτό.
Στο θέατρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1973, στο ρόλο της Γιαγιάς, στον Κυριακάτικο Περίπατο του Ζορζ Μισέλ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη. Ακολούθησαν συνεργασίες με τον Σπύρο Ευαγγελάτο, την Έλλη Λαμπέτη και την Ελεύθερη Σκηνή, σε μια προσπάθεια ανανέωσης της επιθεώρησης. Τα χρόνια αυτά, έπαιξε πολλούς ρόλους του κλασικού κυρίως ρεπερτορίου, μεταξύ άλλων: τον Άλφρεντ, στις Ιστορίες από το Δάσος της Βιέννης του Χόρβατ, την επώνυμη ηρωίδα στη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, τον Ευρυπίδη στους Βατράχους του Αριστοφάνη, τον Ταρτούφο, στον Ταρτούφο του Μολιέρου κ.ά.
Το 1981 ίδρυσε την Εταιρία Θεάτρου Η Σκηνή, με τη συνεργασία έξι ακόμα ηθοποιών. Σκηνοθέτης έγινε από ανάγκη.
Είχαμε σκεφτεί κάποιον άλλον για τη Σκηνή. Μετά είπαμε, όμως, πώς θα μας σκηνοθετήσει κάποιος που δεν μας ξέρει; Κάπως έτσι έγινε κι έπεσα στα βαθιά. Αναγκάστηκα, δηλαδή, να δεχτώ κάτι που συνέβαινε. Από τότε είχα τον εαυτό μου ως ηθοποιό σε δεύτερη μοίρα, παρότι υπήρχαν στιγμές που απελευθερωνόταν ο ηθοποιός κι είχε κάποιες καλές στιγμές. (Lifo)
Από το 1982 έως το 1987 σκηνοθέτησε και έπαιξε στα έργα: Η Σπασμένη στάμνα του Χάινριχ φον Κλάιστ, Οι Αγροίκοι του Κάρλο Γκολντόνι, Συμφορά από το πολύ μυαλό του Αλεξάντερ Γκριμπογέντοφ, Σε φιλώ στη μούρη... του Γιώργου Διαλεγμένου, για το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο σκηνοθεσίας Κάρολου Κουν το 1987.
Το 1988 ίδρυσε τη θεατρική ομάδα Νέα Σκηνή, όπου με τη συμμετοχή νέων ηθοποιών παρουσίασε συστηματικά έργα που καλύπτουν το τρίπτυχο: κλασικό έργο, σύγχρονο έργο αιχμής και νεοελληνικό έργο. Το 1989 σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στον Θείο Βάνια του Άντον Τσέχωφ (Βάνιας) και το 1991 στο έργο του Τόμας Μπέρνχαρντ Ρίπερ, Ντένε, Φος (Φος), που ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Παράλληλα, το 1989, στην απαρχή της ενασχόλησής του με το αρχαίο ελληνικό δράμα, ιδρύει το Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος, σκηνοθετώντας την Αντιγόνη του Σοφοκλή. Μία Αντιγόνη κλειστού χώρου, όπου κυριάρχησε «η ένταση του τραγικού ψιθύρου». Με τους μαθητές του συνεχίζει τη διερεύνησή του στις απαρχές του ελληνικού θεάτρου, ανεβάζοντας την αναγεννησιακή κρητική κωμωδία Κατσούρμπος του Γεωργίου Χορτάτζη.
Επιστρέφοντας στους επαγγελματίες ηθοποιούς, το 1995, ανεβάζει ένα ακόμα σύγχρονο ελληνικό έργο, τη σατιρική κωμωδία των Δημήτρη Κεχαΐδη - Ελένης Χαβιαρά Με δύναμη από την Κηφισιά. Ακολουθούν επιτυχημένες παραστάσεις όπως: Ο Μισάνθρωπος του Μολιέρου (1996), Ελένη του Ευριπίδη (1996) σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, η πολυβραβευμένη Νύχτα της κουκουβάγιας του Γιώργου Διαλεγμένου (1998), Οι Πέρσες του Αισχύλου (1999) και Τέφρα και σκιά του Χάρολντ Πίντερ (2000). Το 2001 ανεβάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα Σάρα Κέην, το Καθαροί πια, όπου κρατά τον ρόλο του Τίνκερ. Το 2003, σκηνοθετεί το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη Σ' εσάς που με ακούτε και για δεύτερη φορά έργο της Σάρα Κέην, το Crave (Λαχταρώ).
Ακολουθεί το 2004 ένας δεύτερος Μολιέρος (Το Σχολείο των γυναικών) και τον επόμενο σκηνοθετεί και παίζει σ’ ένα ακόμα έργο του Γιώργου Διαλεγμένου, το Bella Venezia, για το οποίο αποσπά το βραβείο Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής Κάρολος Κουν. Το 2006 κλείνει το Φεστιβάλ Επιδαύρου με την Αντιγόνη του Σοφοκλή σε νέο ανέβασμα, ενώ το καλοκαίρι του 2007 η ίδια παράσταση ανοίγει το Φεστιβάλ Επιδαύρου.
Το 2007 ανεβάζει και πρωταγωνιστεί στην Ήμερη του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι. Ακολουθούν τρία θεατρικά έργα: το Ύστατο σήμερα του Χάουαρντ Μπάρκερ, το Θερμοκήπιο του Χάρολντ Πίντερ και Ο Τόκος του Δημήτρη Δημητριάδη, τα οποία σκηνοθετεί και ανεβάζει ο ίδιος στο ανακαινισμένο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων, που αποτελεί τη θεατρική του στέγη.
Τον Αύγουστο του 2012 αποθεώνεται στην Επίδαυρο μετά το τέλος της πρεμιέρας του Μολιερικού Αμφιτρύωνα, που έμελλε να είναι και το τελευταίο έργο που σκηνοθέτησε. Τον Απρίλιο του 2013 θα επανερχόταν στη σκηνή του Θεάτρου της οδού Κυκλάδων με το Θερμοκήπιο του Χάρολντ Πίντερ, με ανανεωμένο καστ και τον ίδιο να ερμηνεύει τον ρόλο του Ρουτ. Η πρεμιέρα είχε προγραμματιστεί για τις 8 Απριλίου, αλλά λόγω αδιαθεσίας του οι παραστάσεις ακυρώθηκαν.
Οι εμφανίσεις του στον κινηματογράφο υπήρξαν λιγοστές. Συμμετείχε σχεδόν αποκλειστικά σε ταινίες του Νίκου Παναγιωτόπουλου, με τον οποίο τον συνέδεε μεγάλη φιλία (Τα οπωροφόρα της Αθήνας, Αθήνα-Κωνσταντινούπολη, Beautiful people, Ονειρεύομαι τους φίλους μου, Η γυναίκα που έβλεπε τα όνειρα, Βαριετέ, Μελόδραμα). Έπαιξε, επίσης, στις ταινίες Ανατολική Περιφέρεια του Βασίλη Βαφέα, Ρόζα του Χριστόφορου Χριστοφή και Ακροπόλ του Παντελή Βούλγαρη.
Ο Λευτέρης Βογιατζής έφυγε από τη ζωή στις 2 Μαΐου 2013, χτυπημένος από την επάρατο νόσο. Αφοσιωμένος στην τέχνη του, γνωστός για την πειθαρχία και τις κοπιαστικές πρόβες που αφιέρωνε στην κάθε παράσταση. Το κάθε ένα από τα έργα που σκηνοθετούσε ήταν δουλεμένο στην εντέλεια και αποτελούσε θεατρικό γεγονός. Καλλιτέχνης που επέλεγε πάντοτε τον δύσκολο δρόμο για να κάνει θέατρο, για τον Λευτέρη Βογιατζή ο κάθε συγγραφέας, κάθε έργο, ήταν άλλη μια συνάντηση, άλλος ένας κόσμος, άλλη μια απόπειρα να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του. «Λειτουργεί μια περίεργη συμμαχία κάθε φορά, γίνεται μια αλληλεπίδραση. Ο συγγραφέας σε κάνει να ανακαλύψεις πράγματα για τον εαυτό σου και μετά περπατάς πάνω στα δικά σου χνάρια, τα οποία όπως παραδέχθηκες χάρη σ’ αυτόν. Τα έργα που κάνω είναι σαν να έχουν τελειώσει. Δεν έχω και καλή μνήμη» ανέφερε σε μια συνέντευξή του στην εφημερίδα Το Βήμα.
Είπε...
Για τη σημερινή Ελλάδα
Δεν μπορεί ν' αλλάξει τίποτα σε αυτήν τη χώρα. Είναι συνηθισμένος ο πυρήνας των ανθρώπων σε λειτουργίες συμφεροντολογικές. Είναι διχασμένοι οι άνθρωποι. Με τον ίδιο τρόπο που μπορεί ένας κριτικός θεάτρου να γράψει τα καλύτερα για τους φίλους του, χωρίς να το πιστεύει. Να το υποστηρίζει, χωρίς να το πιστεύει. Με την ίδια ευκολία που απογειώνει μετριότητες, καταβαραθρώνει αυτούς που αξίζουν. Έτσι, οι άνθρωποι χάνουν το γούστο τους. Δεν έχουν πια γούστο κι αυτό γίνεται συνήθεια. (Lifo)
Για τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν
Δεν με συγκινούν τα ωραία. Με συγκινεί η χώρα μου, γιατί την έχω συνηθίσει... Είχα κάθε ευκαιρία, και πολύ καλές καλλιτεχνικά, να φύγω εξωτερικό. Σχεδόν δεν θέλησα. Έβρισκα τρόπους να μην πηγαίνω. Θα ήταν ενδιαφέρον να πήγαινα, αλλά δεν ένιωσα ποτέ ότι έχω λύσει κάτι βασικό εδώ. Μια φορά, ένα πολύ μεγάλο θέατρο μου έκανε μια πρόταση και μου έστειλε ηθοποιούς να διαλέξω. Όταν τους είδα, έκανα την πολύ ηλίθια σκέψη ότι με αυτούς θα έχω τελειώσει την παράσταση σε δεκαπέντε μέρες. Μα, είναι δυνατόν να κάνω εγώ παράσταση σε δεκαπέντε μέρες; (Lifo)
Για τον χαρακτήρα του
Είμαι απρόβλεπτος, γιατί δεν ξέρω εμένα. Δεν ξέρω τι μπορεί να κρύβω μέσα μου… Άλλες φορές υποκύπτω στη μοιραία κούραση κι άλλες με πιάνει ορμή ξεκινήματος.
Για την τελειομανία του
Δεν υπάρχει τελειομανία. Η τελειομανία είναι κάτι στείρο… Η λεπτομέρεια είναι η ραχοκοκαλιά. Χωρίς τη λεπτομέρεια, το επίκεντρο, η βάση, δεν αποκτά φως. Το ένα είναι βοηθός του άλλου. Κάποτε μπορεί να έλεγα ασχολούμαι με λεπτομέρειες και χάνω την ουσία. Δεν υπάρχει αυτό. Σημασία έχει ο τρόπος που ασχολείσαι με ό,τι ασχολείσαι. Και όχι μια γενική εντύπωση του τι είναι σωστό και τι είναι καλό. (Το Βήμα)
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/649#ixzz3Yxewlb51
Λέσλι Γκορ
1946 – 2015
5
Αμερικανίδα τραγουδίστρια και στιχουργός, γνωστή από τη μεγάλη επιτυχία της «It’s My Party» (1963).
Η Λέσλι Σου Γκόλντστάιν (Lesley Sue Goldstein), όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στις 2 Μαΐου 1946 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, από ευκατάστατη οικογένεια. Ο πατέρας της είχε εργοστάσιο κατασκευής παιδικών ρούχων και μαγιό.
Στα 16 της την ανακάλυψε ο Κουίνσι Τζόουνς σ’ ένα ωδείο, όπου έπαιρνε μαθήματα φωνητικής, και στις 30 Μαΐου 1946 ηχογράφησε το τραγούδι «It’s My Party», το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία και την ανέδειξε σε ποπ είδωλο στα μέσα στης δεκαετίας του ‘60. Το σινγκλ πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα, έγινε χρυσό και ανέβηκε στο Νο1 του αμερικανικού πίνακα επιτυχιών.
Στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 είχε κι άλλες επιτυχίες, όπως τα τραγούδια «Look of Love», «Maybe I Know» και «You Don't Own Me». Το 1980, μαζί με τον αδελφό της Μάικλ Γκορ, έγραψε το τραγούδι «Out Here On My Own» για το κινηματογραφικό μιούζικαλ «Fame», το οποίο ερμήνευσε η Αϊρίν Καρά και είχε προταθεί για Όσκαρ.
Η Λέσλι Γκορ (Leslie Gore) άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης στις 16 Φεβρουαρίου 2015, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Τον θάνατό της ανακοίνωσε η επί 33 χρόνια σύντροφός της Λόις Σασόν, η οποία δήλωσε ότι η εκλιπούσα ήταν μία σπουδαία γυναίκα και φεμινίστρια, γεμάτη καλοσύνη και ενδιαφέρον για τους συνανθρώπους της.
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/1202#ixzz3YxfGCzYv
24-4-15 Λιδορικιώτικη άνοιξη
Αρχείο Θάνου Κολοκυθά
Ο ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΛΙΔΟΡΙΚΙ
Κυριακή
3/5
03:00
14°C
61%
3 Μπφ ΒΔ
16 Km/h
ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ
09:00
15°C
60%
1 Μπφ ΒΔ
3 Km/h
ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ
15:00
24°C
39%
3 Μπφ ΝΔ
16 Km/h
ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ
21:00
18°C
56%
3 Μπφ Δ
16 Km/h
ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ..ΜΑΗΣ
Πέρασε και η Πρωτομαγιά φίλοι μου , χωρίς γιορτές και πανηγύρια , μέχρι στιγμής δε οι “ αγαπημένοι μπον βιβέρ “ του χωριού μας δεν μας έστειλαν φωτογραφίες απ’ την χθεσινή πρωτομαγιά τους , ελπίζουμε να μη μας ξεχάσουν ..
Ενώ λοιπόν θα περίμενε κανείς , αυτές τις μέρες που η φύση ανανεώνεται , και όλα ντύνονται στο πράσινο και τα λουλούδια , να έχουμε και εμείς συμμετοχή στο “ πανηγύρι “ της άνοιξης , το χωριό μας , για άλλη μια φορά ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΓΥΜΝΟ !!!! Δεν γνωρίζουμε γιατί τελικά πανηγυρίζουν οι..λεβέντες μας , με όλα αυτά τα…του αόρατου μέλλοντος , που ανακυκλώθηκαν στο προχθεσινό Συμβούλιο του Δήμου , παρόντος και του Περιφερειάρχη μας , βεβαίως..βεβαίως , ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ..” ΥΠΑΡΚΤΑ “ που φανερώνουν εκδικητικά γι’ αυτούς τη κοινωνικο..πολιτιστική ΓΥΜΝΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ , ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΔΑΤΕ ΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΆ ΤΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ..” ΚΛΟΥΒΑ “ ΚΑΙ ΌΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΆ …
Βέβαια , αν ζούσε η σχωρεμένη η κυρά Κικούλα η μάνα μου , ξέρετε τι θα μου έλεγε και θα είχε και απόλυτο δίκιο ; “ ΣΙΓΑ , ΜΗ ΠΛΗΓΩΘΟΎΝ Μ’ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΡΆΦΕΙΣ , ΘΑ Τ’Σ ..ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ..” ΚΡΕΑΣ “, Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΊΤΩ …και θα ‘χε απόλυτο δίκιο η σχωρεμένη …
Τελικά είμαστε τελείως ..” γυμνοί “ και και “ απροστέτευτοι “ και επί πλέον μάλλον μας ..εμπαίζουν , αφού γνωρίζοντας το χάλι μας , και ενώ είμαστε κυριολεκτικά πεινασμένοι , σύντροφοι αυτό που μας κάνετε είναι ΣΑΔΙΣΤΙΚΟ , μάλιστα ΣΑΔΙΣΤΙΚΟ , γιατί ενώ μας λείπει το..φαί , εσείς μας μιλάτε για..γκουρμεδιές και μεγαλεία …
Που θα πάει όμως…άμα ξυπνήσει ο…κοιμισμένος “ ΓΙΓΑΝΤΑΣ “ τότε ….
Καλό σας μεσημέρι
Απ’ το “ Λιδωριίκι “ με αγάπη και πολλή…” ΘΛΙΨΗ “…..Κ.Κ.-
No comments:
Post a Comment