30.11.15

ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΩΤAΙΝΑΣ κ. Θ.ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ

«Ούτε ένα ευρώ στη Σώταινα»
-Καταγγέλλει διάκριση σε βάρος του χωριού και τονίζει ότι το τεχνικό πρόγραμμα που τους ζητήθηκε ουδέποτε υλοποιήθηκε.


Ημερομηνία δημοσίευσης:30/11/2015
«Δεν έχουμε λάβει ούτε ένα ευρώ από τη ΣΑΤΑ» τονίζει σε δημόσια καταγγελία του κατά της Δημοτικής Αρχής Δωρίδας και του Δημάρχου κ. Γιώργου Καπεντζώνη ο πρόεδρος της Σώταινας κ. Θανάσης Χαϊδεμένος. Υπόστηρίζει ότι γίνεται διάκριση σε βάρος του χωριού, ενώ ισχυρίζεται ότι ακόμη και υφιστάμενη βρύση στην πλατεία κατασκευάστηκε μεν, αλλά δε συνδέθηκε με την πηγή για αν έχει νερό, κάτι που αργότερα έκανε ο ίδιος με δικούς του πόρους. 
ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Θέμα: Αντιμετώπιση προβλημάτων και αναγκών της Τ.Κ. Σωταίνας
κ.Δήμαρχε,
Διαμαρτύρομαι εντονότατα, εκφράζοντας και την αγανάκτησή των συγχωριανών μου, για την απόλυτη εγκατάλειψη των αναγκών του χωριού μας εκ μέρους του δήμου μας,. Μέχρι σήμερα δεν έχει χορηγηθεί ούτε ένα ευρώ από τη ΣΑΤΑ του δήμου, σε αντίθεση με χορηγηθείσες πιστώσεις σε άλλες κοινότητες. Θεωρούμε ότι γίνεται διάκριση και αδικία εις βάρος του χωριού μας.
Σας είχαμε προτείνει ένα τεχνικό πρόγραμμα (όπως μας ζητήσατε), αλλά δυστυχώς δεν έγινε αποδεκτό καθόσον δεν εγκρίθηκε και δε συμπεριλήφθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου έστω και ένα από τα αιτούμενα. Όπως προανέφερα δεν έχει χορηγηθεί καμία πίστωση για έργα υποδομής στην κοινότητά μας με εξαίρεση τη μικρή χρηματοδότηση για καθαρισμό ξερόχορτων κλπ (μέσω χορηγήσεις της πολιτικής προστασίας).
Σας παραθέτω ενδεικτικά κάποιες εργασίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν χωρίς να απαιτούνται πολλά έξοδα.
α) Πρέπει να αντιμετωπισθεί και τακτοποιηθεί η υπερχείλιση της δεξαμενής (πλησίον του ναού της Αγίας παρασκευής) καθόσον από την υπερχείλιση αυτής που κατά τον χειμώνα το φαινόμενο είναι περισσότερο έντονο, κινδυνεύει: 1) Η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής από διάβρωση των θεμελίων και 2) Προκαλείται ζημιά του επαρχιακού οδικού δικτύου (διασταύρωση Σώταινας μέχρι γέφυρα).
Αναλυτικότερα σας πληροφορώ ότι έχουν δημιουργηθεί τριχωειδής ρωγμές επί της γέφυρας που προέρχονται από την καθίζηση του εδάφους και διάβρωση των πρανών των θεμελίων της. Εκτιμώ ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα η υπερχείλιση της δεξαμενής, δεδομένου του επερχόμενου χειμώνα οπότε το φαινόμενο θα είναι εντονότερο.
β) Τα νερά της πηγής στη θέση «Ξίζα» δεν διοχετεύονται εντός του δικτύου ύδρευσης με αποτέλεσμα να κυλούν ανεξέλεγκτα και τους θερινούς μήνες να παρατηρείται έλλειψη νερού. Οι εργασίες αποκαταστάσεως δεν απαιτούν πολλά χρήματα, πλην όμως κρίνονται απαραίτητες.
γ) Στην πλατεία της Βρύσης το νερό έχει μείνει ημιτελές, επί σειρά ετών λόγω ελλείψεως φωτισμού (εργασία που προβλεπόταν και από την εργολαβία του έργου). Είναι κρίμα τόσο ωραίο και άρτιο από κάθε άποψη έργο, να παραμένειχωρίς φωτισμό.
Στην ίδια πλατεία η υπάρχουσα βρύση δεν λειτούργησε λόγω μη συνδέσεως με την παρακείμενη πηγή. Με αφορμή κάποιας εκδήλωσης που έγινε στην πλατεία η σύνδεση έγινε με έξοδα δικά μου, προκείμενου να αποτραπεί δυσφήμιση του δήμου γενικότερα.
δ)  Πρέπει ο δήμος να ανταποκρίνεται σε αιτήματα συμπολιτών μας όσον αφορά αποκατάσταση φωτισμού, σύνδεση με δίκτυο ύδρευσης κλπ. Η καθυστέρηση και αδιαφορία έχει αρνητικές επιπτώσεις στο κύρος και στην αξιοπρέπεια του δήμου. Σας αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ο συμπολίτης μας Χαράλαμπος Φάκος με σύζυγο και τρία παιδιά που έχει κατασκευάσει νεόδμητη κατοικία στο χωριό και επισκέπτεται το χωριό μας τακτικά κατά τους χειμερινούς μήνες και περίπου τρεις μήνες το καλοκαίρι, απευθύνθηκε στη δημαρχία να συνδεθεί με το δίκτυο υδρεύσεως, αφού εξάντλησε τα περιθώρια υπομονής χωρίς να βρει ανταπόκριση, κατασκεύασε με δική του πρωτοβουλία και συνδέθηκε με το κεντρικό δίκτυο μεταφοράς του νερού μήκους περίπου 70 μ αφού τοποθέτησε και τον απαραίτητο μετρητή νερού και όλα αυτά με δικά του έξοδα.
Εκτός από τα παραπάνω υπάρχουν και πολλά άλλα μικροπροβλήματα που μας απασχολούν. Απευθύνθηκα κατ’ επανάληψη στον αρμόδιο αντιδήμαρχο (κ.Κων. Υφαντή) ο οποίος μετά από αυτοψία που πραγματοποίησε διαπίστωσε ότι τα προβλήματα υφίστανται, είναι αρκούντως σοβαρά και δίκαια και υποσχέθηκε ότι θα φρόντιζε για την επίλυση τους εντός μιας εβδομάδας, ώστε να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες και άφησε να εννοηθεί ότι έχει πρόθεση και διάθεση προς τούτο.
Παρά ταύτα μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμιά ενέργεια, γεγονός που μας προβληματίζει. Πρόκειται άραγε για αναθεώρηση της αρχικής του απόφασης, μετά από νεότερη αξιολόγηση των θεμάτων με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των προθέσεών του να επιλυθούν τα θέματα; Είναι θέμα προτεραιοτήτων του δήμου; Και τέλος εν κατακλείδι (πράγμα που δεν διανοούμεθα καν να υποθέσουμε και υιοθετήσαμε γιατί γνωρίζουμε το ήθος και την αποφασιστηκότητα του κ.αντιδημάρχου) πρόκειται για παρέμβαση τρίτου ή τρίτων που εμποδίζουν τη βούληση του κ.αντιδημάρχου;
Μετά τα παραπάνω ευελπιστούμε όπως στο μέλλον η κοινότητά μας τύχει καλύτερης μεταχείρισης ή τουλάχιστον λαμβάνει τις πιστώσεις που δικαιούται.
Ο εκπρόσωπος της Τοπικής
Κοινότητας Σώταινας
Αθανάσιος Χαϊδεμένος

“ ΛΙΔΩΡΙΚΙ “
Δεν  είναι  μόνο η  Σώταινα που  είναι  εγκαταλειμμένη , αγαπητοί  μας  φίλοι , αλλά  ΟΛΟΚΛΗΡΗ  Η  ΟΡΕΙΝΗ  ΔΩΡΙΔΑ ,   φοβούμαστε  όμως πως  ο  κ. Χαϊδεμένος απευθύνθηκε  σε..” ΛΑΘΟΣ  ΑΝΘΡΩΠΟ “ , ΓΙΑΤΙ  ΠΑΕΙ  ΚΑΙΡΟΣ  ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο  κ. ΚΑΠΕΝΤΖΏΝΗΣ  ΕΧΕΙ  ΠΑΨΕΙ  ΝΑ ..ΔΗΜΑΡΧΕΥΕΙ  ΑΠΛΩΣ
”  Π  Ε   Ρ   Ι  Ο  Δ   Ε   Υ   Ε   Ι ..!!!! “
 Είναι  άραγε  τυχαίο που η  ίδια εφημερίδα  που  τον.." λιβανίζει " συνήθως , τον  αποκάλεσε ΠΟΛΥ  ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ  ,  tour ..operator ;;; ...Oχι  βέβαια ..

 www.lidoriki.com

No comments: