27.11.15

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ Ν.Δ ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

 

Με αγωνία αλλά και αισιοδοξία αντιμετωπίζουν την επόμενη μέρα του κόμματος τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας Φωκίδας μετά την αναβολή των εκλογών για ανάδειξη Προέδρου την προηγούμενη Κυριακή.
Όλοι μιλούν για ενότητα, που απαιτούν και θέλουν οι πολίτες που στηρίζουν την Νέα Δημοκρατία.

Γιάννης Μπούγας, π. Υφυπουργός

«… Δεν τίθεται θέμα διάσπασης της ΝΔ, γιατί τη συνοχή δεν την επιβάλλει ούτε ο εκάστοτε πρόεδρος, ούτε τα υψηλόβαθμα στελέχη. Την επιβάλει η βάση. Και σήμερα η βάση δεν δείχνει ότι θέλει διάσπαση».

Ασπασία Μανδρέκα, π. Βουλευτής

«…. Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει άμεσα και να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην εκλογή προέδρου του κόμματος. Θα πρέπει να μάθουμε όλοι να λειτουργούμε με κανόνες. Υπάρχει καταστατικό.

Εξάλλου, πάντα υπάρχουν προσωπικές απόψεις αλλά το κόμμα της ΝΔ δεν λειτουργεί έτσι. Λειτουργεί με βάση την αρχή της πλειοψηφίας. Όλα τα θέματα τίθενται στα θεσμικά όργανα και οι σχετικές αποφάσεις λαμβάνονται κατά πλειοψηφία. Το κόμμα δεν είναι ενός. Ας μάθουμε να λειτουργούμε δημοκρατικά μέσα από τους θεσμούς. Τούτη την ώρα το πρώτιστο ζήτημα είναι η ενότητα και αυτή θα πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε τρόπο. Όπως είπα προηγουμένως να προχωρήσουμε τάχιστα και ψύχραιμα στη διαδικασία εκλογής προέδρου. Αυτό επιτάσσει το καλό της παράταξής μας, αλλά και η Δημοκρατία που απαιτεί μια ισχυρή και συγκροτημένη Αξιωματική Αντιπολίτευση».

Γιώργος Ξηρομάμος, Γραμματέας Δημ. Οργ. Ν.Δ. Δωρίδας

…. «Οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από όλους τους φίλους και τα μέλη μας , από τη βάση της ΝΔ και να τους διαβεβαιώσουμε ότι όλοι μαζί, ενωμένοι θα συνεχίσουμε και θα ολοκληρώσουμε τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου της παράταξής μας .Η ενότητα στη ΝΔ είναι αδιαπραγμάτευτη.»

Ανθή Μητσάκη, Πρόεδρος ΝΟΔΕ Φωκίδας

«… Ένα ειλικρινές συγγνώμη και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές της εκλογικής διαδικασίας, που παρά τις όποιες δυσκολίες επάνδρωσαν όλα τα εκλογικά τμήματα της Φωκίδας. Γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτα απ’ όλα αυτός ο απλός κόσμος, είναι η ψυχή της και το ζητούμενο όλων πια είναι να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες ώστε η Νέα Δημοκρατία να εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο που θα  εγγυηθεί  για την Ενότητα και την Επιβίωση της παράταξης. Σε αυτή την κρίσιμη για την πατρίδα μας καμπή, η Νέα Δημοκρατία οφείλει και πρέπει να σταθεί  Ενωμένη και Δυνατή. Τώρα περισσότερο από ποτέ.»

Θανάσης Μανανάς, π. Δήμαρχος Δ. Δελφών

«…Αυτό που πρωταρχικά πρέπει να μας απασχολήσει είναι να πέσουν οι τόνοι από τα στελέχη που στηρίζουν τους υποψήφιους. Είναι σίγουρο πως ότι σπέρνει ο καθένας θα θερίσει. Την επόμενη μέρα όλοι θα στηρίξουμε αυτόν που θα αναδειχθεί πρόεδρος, ανεξαρτήτου ποιον προτιμήσαμε προεκλογικά. Ίσως αυτή η αναβολή στην εκλογή να είναι χρήσιμη για να γίνει ένας διάλογος μεταξύ μας και να καταλάβουμε ότι ανεξαρτήτως προτιμήσεων είμαστε όλοι ΝΔ και θα πρέπει να συνεργαστούμε».

Κώστας Χαλιορής, υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ.

«… Ελπίζω και εύχομαι να βρούμε σύντομα τον βηματισμό μας και να γίνει και πάλι η Νέα Δημοκρατία η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη, η παράταξη των εθνικών επιλογών, η παράταξη που στέκεται δίπλα στον κάθε Έλληνα πολίτη».

Αναρτήθηκε από "DORIDA news"

`

No comments: