28.11.15

ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ “ ΚΟΚΚΙΝΑ “ ΜΕΣΑ

 

28.11.2015

τους κάνουν λόγο για στοχευμένες μεθοδεύσεις με αφορμή σχόλια εντύπων και ιστοσελίδων κατά του αθλ. δικαστή

Τη δυσαρέσκειά της εκφράζει η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος για τις «στοχευμένες», όπως τις χαρακτηρίζει, μεθοδεύσεις δημοσιοποίησης αβάσιμης κριτικής, μέσω αναφορών στον έντυπο και τον ηλεκτρονικό Τύπο σχετικά με τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων του αθλητικού - ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Κ. Σιμιτζόγλου στον αγώνα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στις 21 Νοεμβρίου 2015. Οι εισαγγελείς σε ανακοίνωσή τους υπενθυμίζουν: «Τα αποτελούμενα από εν ενεργεία εισαγγελείς διωκτικά και πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ καλύπτονται από συνταγματικές εγγυήσεις ανεξαρτησίας και επιτελούν το καθήκον τους σύμφωνα με τον νόμο, ανεπηρέαστα από εξωγενείς -άσχετους με το δικαστικό έργο τους- παράγοντες».
Την ίδια στιγμή η Ενωση Εισαγγελέων υπογραμμίζει ότι οι αθλητικοί εισαγγελείς επιτελούν το έργο τους «με σοβαρότητα και πλήρη συναίσθηση του θεσμικού τους ρόλου». Η ένωση εισαγγελέων απαντά ουσιαστικά σε δημοσιεύματα έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου με τα οποία ασκούνταν κριτική στον αθλητικό εισαγγελέα σχετικά με την πειθαρχική δίωξη που άσκησε σε βάρος του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια στο ντέρμπι μεταξύ των δύο αιώνιων αντιπάλων.
Τα δημοσιεύματα, κυρίως μέσων που πρόσκεινται στη διοίκηση του Ολυμπιακού, κάνουν λόγο για «σκάνδαλο» επειδή η πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε αφορά επεισόδια στον εν γένει αθλητικό χώρο και όχι για εκτεταμένα επεισόδια. Σε περίπτωση που η δίωξη αφορούσε εκτεταμένα επεισόδια, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετώπιζε την ποινή της αφαίρεσης τριών βαθμών.

Βάσω Παλαιού

http://www.dimokratianews.gr/

No comments: