30.11.15

ENA ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Αρκεί ένας περίπατος στον ωραιότερο πεζόδρομο της Αθήνας και μπροστά σας αποκαλύπτεται η έκπληξη που λέγεται AthensWas.
Ένα ξενοδοχείο στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου
ena-ksenodoxeio-sto-wraiotero-simeio-tis-athinas
Στην καρδιά της πόλης, μερικά βήματα από το μουσείο της Ακρόπολης, μια ανάσα από τον ισερό βράχο και το  Ωδείο Ηρώδου Αττικού, βρίσκεται ένα πό τα πιο ενδιαφέροντα ξενοδοχεία που συναντάμε.

To AthensWas προσελκύει όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν πραγματικά την γαλήνια και ελκυστική πλευρά της Αθήνας. Η θέση του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου είναι ιδανική. Εδώ ακριβώς χτυπά η καρδιά της πόλης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, εδώ συγκεντρώνεται το ενδιαφέρον όλων των φίλων της μακρόχρονης ιστορίας της, ενώ από εδώ ξεκινά η πιο ωραία βόλτα. Το AthensWas είναι ένα ξενοδοχείο που ζει μέσα στην ιστορία της πόλης, με μια ξεχωριστή φιλοσοφία που αντλεί και εμπνέεται από το γειτονικό περιβάλλον, το μνημειακό και το σύγχρονο μαζί. Ταυτόχρονα το ίδιο το ξενοδοχείο αντιπροσωπεύει το πιο σύγχρονο και διεθνές πρόσωπο της Αθήνας, το οποίο ατενίζει το μέλλον μόνο με αισιοδοξία.

Το AthensWas είναι ένα Design Hotels και σχεδιάστηκε με πίστη στις βασικές αρχές του κλασικού μοντερνισμού. Οι καθαρές γραμμές, οι λιτοί όγκοι και τα φυσικά υλικά, – κυρίως ελληνικά μάρμαρα και ξύλο -,  καθορίζουν την αισθητική των δωματίων και των κοινόχρηστων χώρων.

Ωστόσο, η τελική αίσθηση που προκύπτει ξεγλιστρά με χάρη από τον πόλο της μεγαλοπρέπειας, για να χαρεί την πολυτέλεια σε νότες ανάλαφρες και χαρούμενες. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο επισκέπτης νιώθει οικείους και ζεστούς όλους τους χώρους του ξενοδοχείου, από την πρώτη κιόλας στιγμή και αυτό προδιαγράφει την πιο σίγουρη ηρεμία και ξεκούραση.

Όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου έχουν βεράντες και η θέα τους χαρίζει την ποικιλία της πόλης και τις πτυχές της αθηναϊκής ζωής. Το rooftop μπαρ και το εστιατόριο με συγκλονιστική θέα προς την Ακρόπολη, τον λόφο Λυκαβηττού αλλά και όλη την υπόλοιπη πόλη, από τα βουνά που την περιβάλλουν γύρω-γύρω, στο βάθος του ορίζοντα, μέχρι τη θάλασσα στα νότια, χαρίζουν την ευχαρίστηση της χαλάρωσης σε έναν ανοικτό χώρο.

Ξεχωριστά πρέπει να σταματήσουμε στον σχεδιασμό του ξενοδοχείου που έχει υπογράψει ο Σταύρος Παπαγιάνης και το ελληνικό γραφείο design STAGEDESIGNOFFICE. Κυρίαρχα παντού τα ελληνικά μάρμαρα σε εντυπωσιακές απρόσμενες αποχρώσεις και το ξύλο της ελληνικής καρυδιάς.  Στα δωμάτια και στις σουίτες, έπιπλα που συνήθως σήμερα τα περιγράφουμε ως «modern classics», όπως είναι για παράδειγμα οι πολυθρόνες LC3 που σχεδίασε το 1928 ο Le Corbusier, το περίφημο ντιβάνι της  Eileen Gray (1925), ή το εκπληκτικό τραπεζάκι καθιστικού που σχεδίασε ο Warren Platner το 1966, συνδυάζονται άψογα με πιο σύγχρονες δημιουργίες του διεθνούς design  προσθέτοντας στο σύνολο ζωηρές νότες που εκπλήσσουν και εντυπωσιάζουν.

Συμπληρώνονται από τα ελληνικά φυτά, την πανίσχυρη παρουσία της ελληνικής φύσης, γιασεμιά, γλυσίνες και άλλα αναρριχητικά φυτά της ελληνικής χλωρίδας. Το σκηνικό ολοκληρώνουν  τα υπέροχα, πανύψηλα και φουντωτά πλατάνια, στην αρχή της Διονυσίου Αρεοπαγίτου που μοιάζουν με μια «αυλαία θεάτρου», χαρίζοντας το πιο ευπρόσδεκτο μικροκλίμα δροσιάς ακριβώς μπροστά από το σημείο όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο.

Το AthensWas περιλαμβάνει 21 δωμάτια, 8 από αυτά στην κατηγορία classic rooms, 4 deluxe rooms, 1 superior deluxe room και 8 suites με ξεχωριστά προνόμια η κάθε μία. Στο ξενοδοχείο στεγάζεται μία σύγχρονη και κομψή αίθουσα συνεδριάσεων / συναντήσεων χωρητικότητας 20 ατόμων. Τέλος, διαθέτει Fitness Corner.

Αν θέλει κάποιος να πεί τι είναι ακριβώς το AthensWas, μπορεί με μια πρόταση: είναι ένα σοφιστικέ ξενοδοχείο με «χειροπιαστό» και απόλυτα εναρμονισμένο το ντιζάιν που μπορεί να συναντήσει στα μουσεία του κόσμου. Και όλα αυτά στη πιο διάσημη γειτονιά του πλανήτη.

ΙΝFO
AthensWas Hotel
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Aθήνα | τηλ. 210 9249954
http://www.thetoc.gr
Πίσω στα παλιά

No comments: