6.7.16

TΡΑΓΟΣ ΒΡΑΣΤΟΣ


Δύσκολη συνταγή για δυνατούς μάγειρους. Το αποτέλεσμα όμως θα σας δικαιώσει για την προσπάθεια.

Συγγραφέας: Aggela
Κουζίνα: Greek
Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας:  30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:  2 ώρες 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος:  3 ώρες
Υλικά
  • 2 κιλά τράγιο (κομμάτι που να κάνει για βραστό)
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 3-4 ώριμες ντομάτες
  • 300-400 γρ. σέλινο
  • ½ κ.σ. ντομάτα πελτές
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 3-4 καρότα μέτρια
  • 2-3 κολοκυθάκια
  • 3-4 πατάτες μέτριες
  • Κριθαράκι ή αστράκι (προαιρετικά)
Εκτέλεση

  1. Αν το κρέας είναι πολύ πρόσφατα σφαγμένο, το αφήνουμε, πριν το μαγειρέψουμε, στο ψυγείο για 3-4 μέρες.
  2. Πλένουμε καλά το τράγιο και το βάζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που να σκεπάζει το κρέας.
  3. Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται το νερό, θα αρχίσει να βγάζει πάνω αφρό, που τον αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα.
  4. Μόλις αρχίσει να βράζει το κρέας, προσθέτουμε στο βραστό το σέλινο, τα κρεμμύδια, το πιπέρι, τις ντομάτες και την ντομάτα πελτέ.
  5. Μετά από 1 ώρα βάζουμε τα καρότα και 30 λεπτά πριν από το τελικό βράσιμο βάζουμε τις πατάτες καθαρισμένες και ομοιόμορφα κομμένες και τα κολοκυθάκια.
  6. Μπορούμε το βραστό να το φάμε σκέτο με τα χορταρικά ή να βράσουμε στο ζουμί του λίγο ψιλό κριθαράκι ή αστεράκι.

  7. http://www.greekouzina.gr/

No comments: