Συγγραφέας: Aggela
Κουζίνα: Greek
Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 3 ώρες
Υλικά
- 2 κιλά τράγιο (κομμάτι που να κάνει για βραστό)
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 3-4 ώριμες ντομάτες
- 300-400 γρ. σέλινο
- ½ κ.σ. ντομάτα πελτές
- 1 κ.σ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
- 3-4 καρότα μέτρια
- 2-3 κολοκυθάκια
- 3-4 πατάτες μέτριες
- Κριθαράκι ή αστράκι (προαιρετικά)
- Αν το κρέας είναι πολύ πρόσφατα σφαγμένο, το αφήνουμε, πριν το μαγειρέψουμε, στο ψυγείο για 3-4 μέρες.
- Πλένουμε καλά το τράγιο και το βάζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που να σκεπάζει το κρέας.
- Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται το νερό, θα αρχίσει να βγάζει πάνω αφρό, που τον αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα.
- Μόλις αρχίσει να βράζει το κρέας, προσθέτουμε στο βραστό το σέλινο, τα κρεμμύδια, το πιπέρι, τις ντομάτες και την ντομάτα πελτέ.
- Μετά από 1 ώρα βάζουμε τα καρότα και 30 λεπτά πριν από το τελικό βράσιμο βάζουμε τις πατάτες καθαρισμένες και ομοιόμορφα κομμένες και τα κολοκυθάκια.
- Μπορούμε το βραστό να το φάμε σκέτο με τα χορταρικά ή να βράσουμε στο ζουμί του λίγο ψιλό κριθαράκι ή αστεράκι.
- http://www.greekouzina.gr/
No comments:
Post a Comment