24.7.08

Ο ΣΑΨΑΡΗΣ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ...ΝΕΦΤΙ....

Η μοναδική , διασωθείσα , φωτογραφία του αξέχαστου ζευζεκο..εταίρου της ..Βαθειάς , Διαμαντή Καρανδρέα .




Ο Διαμαντής , εκτός απ΄τις ξενοδοχειοεπιχειρίσεις , είχε και κτηματική περιουσία που την καλλιεργούσε συστηματικά , χρησιμοποιώντας ευκαιριακά διάφορους εργάτες.


Τότε ο εργοδότης , το αφεντικό όπως λεγόταν , εκτός απ’το μεροκάματο παρείχε στους εργάτες και το φαγητό τους , έχοντας λοιπόν εργάτες στα χωράφια του ο Διαμαντής , έβαλε στα κατσαρόλια τα φαγητά , νερό ,κρασί και ψωμί τα φόρτωσε στο σαμάρι του γάιδαρου ,που τον είχε δεμένο έξω απ’το μαγαζί , σερβίρησε τσάκα-τσάκα κάτι πελάτες που περίμεναν και ετοιμαζόταν να πάει στα χωράφια το φαί των εργατών.


Ο Σαψαρής όμως , στημένος στην άλλη γωνία της Βαθειάς , παρακολουθούσε και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, πήρε ένα πατσαβούρι τόβρεξε με λίγο νέφτι και πλησιάζοντας αμέριμνα το γάιδαρο του έβαλε το νέφτι στον πισινό.


Αυτό ήταν , ο γάιδαρος ο καυμένος καιγόταν απ’ το νέφτι , επαναστάτησε ,έκοψε την καπιστράνα , και χοροπηδώντας σαν τρελλός έφυγε τρέχοντας , σκορπώντας τα κατσαρολικά με τα φαγητά στο δρόμο.


Ο Διαμαντής βγαίνοντας απ’το μαγαζί είδε τα κατσαρόλια σκόρπια στο δρόμο και το γάιδαρο να τρέχει αλαφιασμένος , τάχασε προς στιγμήν αλλά κατάλαβε αμέσως τι είχε συμβεί , κούνησε καρτερικά το κεφάλι του σιγομουρμουρίζοντας < τον κερατά τον βλογιοκομμένο , θα του δείξω εγώ.> εννοώντας βέβαια , ποιόν άλλον ; τον γνωστό....άγνωστο τον…Σαψαρή .


Ο..αρχιερέας της πλάκας , της ..φάρσας και του..καλαμπουριού , ο μοναδικός κι' αλησμόνητος μπάρμπα Κώστας Μαργέλλος , ο γνωστός μας ..Σαψαρής , μετά της συζύγου του , με...Εθνική..ενδυμασία ....


Φήμες της εποχής έλεγαν πως στο επισόδειο αυτό είχαν συμμετοχή και άλλα άτομα , μεταξύ των οποίων και ο παπάς των Καρουτών Ασημακόπουλος , δυστυχώς η....διασταύρωση της πληροφορίας δεν είναι...δυνατή.- ...................Κ.-

No comments: