9.6.09

O ΣΑΨΑΡΗΣ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ…ΝΕΦΤΙ ..

 
ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ...

 

...παρκαρισμένος , ο έρμος ο γάιδαρος , φορτωμένος με τα..κουτσουματζούκια και τα..συμπράγκαλα περιμένει , που να 'ξερε όμως τι τον..περιμένει....όσο γιά το ..τρακτέρ αριστερά , αυτό ..κακώς μπήκε στη..φωτογραφία , καθότι..προπολεμική η..περίοδος....

Διαμαντής Καρανδρέας


   Ο Διαμαντής , εκτός απ΄τις ξενοδοχειοεπιχειρήσεις , είχε και κτηματική περιουσία που την καλλιεργούσε συστηματικά , χρησιμοποιώντας ευκαιριακά διάφορους εργάτες.
   Τότε ο εργοδότης , το αφεντικό όπως λεγόταν , εκτός απ’το μεροκάματο παρείχε στους εργάτες και το φαγητό τους , έχοντας λοιπόν εργάτες στα χωράφια του ο Διαμαντής , έβαλε στα κατσαρόλια τα φαγητά , νερό , κρασί και ψωμί , τα φόρτωσε στο σαμάρι του γάιδαρου , που τον είχε δεμένο έξω απ’το μαγαζί , σερβίρησε τσάκα-τσάκα κάτι πελάτες που περίμεναν , και ετοιμαζόταν να πάει στα χωράφια το φαί των εργατών.
   Ο Σαψαρής όμως , στημένος στην άλλη γωνία της Βαθειάς , παρακολουθούσε και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη , πήρε ένα πατσαβούρι τόβρεξε με λίγο νέφτι , και πλησιάζοντας αμέριμνα το γάιδαρο του έβαλε το νέφτι στον πισινό .
   Αυτό ήταν , ο γάιδαρος ο καυμένος καιγόταν απ’ το νέφτι , επαναστάτησε , έκοψε την καπιστράνα , και χοροπηδώντας σαν τρελλός έφυγε τρέχοντας , σκορπώντας τα κατσαρολικά με τα φαγητά στο δρόμο .
   Ο Διαμαντής , βγαίνοντας απ’το μαγαζί , είδε τα κατσαρόλια σκόρπια στο δρόμο και το γάιδαρο να τρέχει αλαφιασμένος , τάχασε προς στιγμήν , αλλά κατάλαβε αμέσως τι είχε συμβεί , κούνησε καρτερικά το κεφάλι του σιγομουρμουρίζοντας " τον κερατά τον βλογιοκομμένο , θα του δείξω εγώ ", εννοώντας βέβαια , ποιόν άλλον ; τον γνωστό....άγνωστο τον…Σαψαρή .
   Φήμες της εποχής ( ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής… ) έλεγαν πως στο επεισόδιο αυτό είχαν συμμετοχή και άλλα άτομα , μεταξύ των οποίων και ο ....παπάς των Καρουτών Ασημακόπουλος…που όμως την πλήρωσε αυτή τη..συμμετοχή του , και μάλιστα πολύ..ακριβά , όπως θα δούμε σε άλλες..Λιδορικιώτικες ιστορίες....όχι θα ..γλύτωνε απ' το Σαψαρή και τον..Διαμαντή .…….Κ.-

No comments: