1.6.11

ΜΑΘΑΜΕ…ΑΚΟΥΣΑΜΕ …ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ..ΜΑΣ..ΕΙΠΑΝ..

 

   ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΙΚΑ  …ΔΙΑΦΟΡΑ..

    Ξεκαθάρισμα 179

 

   Μας το λέγανε και δεν το πιστεύαμε , πως έβγαλε Δελτίο Τύπου , για τα εν..Ελλάδι τεκταινόμενα ,  και η Τοπική Λιδορικίου της Ν.Δ ,και το είδαμε με τα ..μάτια μας , και το αναδημοσιεύσαμε , από Φωκικό blog  όχι ότι είναι κακό , απεναντίας , είναι πολύ καλό..σημάδι , αλλά να..όλοι πιστεύαμε και κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν ακόμα  , πως τέτοια Οργάνωση  στο Λιδορίκι δεν υπάρχει , και είναι γεγονός , πως δεν ματαξανα..έχουν κάνει , έστω και μια ανακοίνωση και το κυριότερο , δεν έχουν δώσει το παρών σε διάφορες κινήσεις που έγιναν ( Κόκκινο Χούμα κλπ ) για διάφορα Λιδορικιώτικα προβλήματα .    

   Πάγια όποψή μας , ταπεινή μας  γνώμη , είναι πως αυτού του είδους οι Οργανώσεις , δεν εξυπηρετούν κανένα  σκοπό , και όχι  μόνο δεν κάνουν καλό στους πολίτες , αλλά απεναντίας , το..παρελθόν , μας κάνει να ..ανατριχιάζουμε , έστω και που τις..θυμόμαστε . Πάντως , με τα σημερινά δεδομένα , χρειάζεται και το.. “ αντίπαλον ..δέος “ , για να μπορούν να τηρούνται κάποιες ισορροπίες , μόνο που οι Κομματικές γενικά Οργανώσεις , στο…Ελλάντα φυσικά , δεν έχουν και την καλύτερη ..φήμη , και συνήθως πέφτουν σε..κακά  χέρια .

   Πάντως , επειδή η ενημέρωσή μας , για τα Δημοτικά αλλά και όλα τα άλλα Λιδορικιώτικα νέα , γίνεται από άλλα Φωκικά blog , παρακαλούμε , αν το επιθυμούν , ας μας στέλνουν και μας τις ανακοινώσεις τους στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση lidoriki@hotmail.com .

                             *        *       *

   ΔΗΜΟΤΙΚΗ   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -  ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ  ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

  Πάει   καιρός τώρα , που φωνάζουμε για τις ιστοσελίδες του Δήμου μας , που εξακολουθούν να είναι στο όνομα του Δήμου Λιδορικίου και φυσικά δεν ενημερώνονται . Για των γραφομένων μας το..αληθές , μπήκαμε και σήμερα 1-6 –2011 , ελπίζοντας πως κάτι θα έχει..αλλάξει , αλλά δυστυχώς βρήκαμε πάλι τα ‘ίδια , που αντιγράψαμε και τα δημοσιεύουμε .

 

  www.Lidoriki.gr

HOME

 

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

Ο παρών ιστοχώρος χρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας 2000 - 2006 στα πλαίσια του Μέτρου 4.7 "Ενίσχυση Δράσεων της Καινοτομίας και της Κοινωνίας της Πληροφορίας". Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε κατά 75% από το Ευρωπαικό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25% από το Ελληνικό Δημόσιο.

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009

Στην εν λόγω ηλεκτρονική σελίδα οι δημοσιογράφοι και κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης μπορεί να βρει χρήσιμες πληροφορίες για τη λειτουργία και τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τη σύνθεσή του, τον αριθμό των ευρωβουλευτών, την δύναμη και σύνθεση των ευρωπαϊκών πολιτικών ομάδων κ.λ.π.

   Ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών στη σελίδα τίθενται επίσης στη διάθεση του κοινού πληροφορίες σχετικά με:

      την ανασκόπηση του έργου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την τρέχουσα νομοθετική περίοδο (2004-2009), όπου παρουσιάζονται φάκελοι που καλύπτουν θέματα όπως η απασχόληση και οι κοινωνικές υποθέσεις, η ασφάλεια, η μετανάστευση, η υγεία, η βιομηχανία, οι μεταφορές κ.α.,
     τα βασικότερα επιτεύγματα του ΕΚ για την ίδια περίοδο,
     τί μέλλει γενέσθαι: πληροφορίες για τα σημαντικότερα θέματα που θα απασχολήσουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την επόμενη νομοθετική περίοδο (2009-2014).

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η ειδική αυτή ηλεκτρονική σελίδα θα εμπλουτίζεται συνεχώς με συμπληρωματικά θέματα, στοιχεία, γεγονότα και πληροφορίες, μέχρι τις ευρωεκλογές του προσεχούς Ιουνίου.

     Επισκεφθείτε την και ενημερωθείτε στο: www.europarl.europa.eu/elections2009/default.htm?language=EL

1/6/2011

Η ψηφοφορία
της Ημέρας

Τι είδους πληροφορίες ψάχνετε συνήθως στην δικτυακή πύλη του Δήμου Λιδορικίου ?


Στοιχεία επικοινωνίας με υπηρεσίες του Δήμου

Τουριστικό υλικό για την περιοχή

Διακηρύξεις - Διαγωνισμούς του Δήμου

Ενημέρωση για υπηρεσίες παροχές του Δήμου

 

 

 

 

 

www.lidoriki.gov.gr

 



Αρχική Σελίδα

Ο Δήμος

Ενημέρωση Πολιτών

Παρουσίαση του Δήμου

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

Ερωτήσεις - Βοήθεια

Χάρτης Ιστοτόπου

Δημοτικός Τύπος

Τοπικά Διαμερίσματα

Χαιρετισμός Δημάρχου

koyloylas.jpg

Λιδωρίκι, έδρα του διευρυμένου Δήμου Λιδωρικίου, μια κατ’ εξοχήν ορεινή Στερεοελλαδίτικη πανέμορφη κωμόπολη, που βρίσκεται στην καρδιά της Ρούμελης. Κτισμένο στις δυτικές υπώρειες του ορεινού όγκου της Γκιώνας, έχει άμεση θέα την οροσειρά των Βαρδουσίων και είναι εν επαφή με την τεχνητή Λίμνη του Μόρνου.

Απ’ το καταπράσινο Λιδωρίκι στέλνουμε μήνυμα – κάλεσμα μέσα απ’ την ιστοσελίδα μας να επισκεφτείτε μια απ’ τις ομορφότερες ελληνικές κωμοπόλεις.

Εδώ θα βρείτε όμορφα πετρόκτιστα σπίτια, πλακόστρωτα γκαλντερίμια, παραδοσιακές βρύσες, πλατείες υπό την σκιά πλατάνων, Αρχαιολογικό και Λαογραφικά Μουσεία με εξαιρετικά εκθέματα, παλιές και σύγχρονες εκκλησίες, εκπληκτικές γεύσεις, τοπικά παραδοσιακά προϊόντα σε προσιτές τιμές και πάνω απ’ όλα παρθένα φύση και φιλικό περιβάλλον.

Ανάμεσα σε Γκιώνα και Βαρδούσια, δυο απ’ τους μεγαλύτερους ορεινούς όγκους της Ελλάδας, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τους Δελφούς, την Ιτέα, την Άμφισσα, το Γαλαξίδι, την Ερατεινή, το Ευπάλιο, την Ναύπακτο και τη Λαμία και δίνει τη δυνατότητα για κοντινές ορεινές και παραθαλάσσιες αποδράσεις.

Σας προσκαλούμε να περιηγηθείτε και να απολαύσετε ήρεμα Σαββατοκύριακα σε μια απ’ τις ομορφότερες και πιο φιλόξενες περιοχές της Ελλάδας.

 

  Φυσικά , Δήμος Δωρίδας δεν αναφέρεται πουθενά , ούτε βέβαια υπάρχει σχετική ιστοσελίδα , μήπως η Δημοτική αρχή πρέπει να κάνει κάτι και να ενεργοποιήσει τις υπάρχουσες σελίδες , αλλάζοντας το όνομα ; Αν δηλαδή , πρόκειται να ενημερώνονται και να είναι..ευπρεπείς και αξιόπιστες , γιατί αλλοιώς…καλύτερα να μην υπάρχουν..

                                   *            *

   ΘΕΣΕΙΣ   ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΣΤΟ  ΔΗΜΟ  ΜΑΣ

  Διαβάσαμε την προκήρυξη για πρόσληψη οδηγών , φορτηγού και Grader κι’ αμέσως ο νους μας πήγε στον οδηγό που λείπει χρόνια τώρα απ’ το Κέντρο Υγείας Λιδορικίου , με  αποτέλεσμα  να  μένει  καινή  η μία βάρδια , και αναρωτηθήκαμε , για άλλη μια φορά , τόσοι και τόσοι έχουν κατά καιρούς προσληφθεί , και συνεχίζουν, απ ότι βλέπουμε , να προσλαμβάνονται έστω και για περιορισμένο χρόνο , μήπως με την ίδια αυτή μεθοδο θα μπορούσε να καλυφθεί κι’ αυτή η ανάγκη που μας…καίει , αφού αφορά στην υγεία μας , στην ίδια  τη  ζωή   μας ;

 

                                    *               *

     ΕΝΑ ..ΠΡΟΒΟΛΕΑ  ΒΡΕ  ΠΑΙΔΙΑ….

 

25-5-08 Λιδορικι 022

 

΄  Πάνε είκοσι , περίπου χρόνια , από τότε που αρχίσαμε να ..” παρακαλάμε “ τις εκάστοτε Δημοτικές..Αρχές , να φωτιστεί αυτό το πανέμορφο κομμάτι του κοκκινόβραχου στον Παλιόραγκο  χωρίς αποτέλεσμα , ενώ έχουν ηλεκτροφωτιστεί , εκκλησίες , ξωκλήσια , ..προσκυνητάρια , μαντριά και ..στάνες , και μόνο για τον φωτισμό αυτού του κομματιού ,που θα έδινε άλλη ομορφιά στο χωριό μας τα βράδια , ούτε έγινε κάτι , αλλά και ούτε βλέπουμε να γίνεται , ΓΙΑΤΙ  ΑΡΑΓΕ ; Μήπως…λέμε μήπως , επειδή η ιδέα προέρχεται από ένα απλό Λιδορικιώτη Δημότη , χωρίς συγκεκριμένο..χρώμα ; Λέμε…

   Φανταστείτε όμως την ομορφιά του κομματιού αυτού του χωριού μας  το  βράδυ με ένα καλομελετημένο  φωτισμό…θα είναι ..τρέλα ..

   Και μια και..μπήκαμε στο χώρο του…φωτός , θα παρακαλούσαμε τους Δημοτικούς μας άρχοντες , να κάνουν μια νυχτερινή βόλτα προς τον Αντώνη και να ρίξουν  μια ματιά απέναντι , στον χώρο των σχολείων , θα ..τρομάξουν , γιατί σε όλη την περιοχή αυτή , σχολείων και..προαυλίων , επικρατεί …βαθύ σκοτάδι , με τις όποιες ..συνέπειες .

   Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το σκεπτικό των αρμοδιοϋπευθύνων γι’αυτή την ..παράλειψη , αλλά νομίζουμε πως κάτι πρέπει να γίνει και να φωτιστεί η περιοχή , εκτός αν είναι σκόπιμη η..συσκότιση για διευκόλυνση διαφόρων ..νυχτερινών..δραστηριοτήτων…

                                 *              *

    ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΣ   ΤΟΥ  ΧΩΡΙΟΥ  ΜΑΣ

Για ξεκαθάρισμα 052

  Το μικρό αυτό άχτιστο κομμάτι , βρίσκεται πάνω στον κεντρικό μας , και..μοναδικό , δρόμο , λίγα μέτρα απ’ το Δημαρχείο μας αλλά και την κεντρική μας πλατεία , τη Βαθειά , και είναι , κι’αυτό , ένας μικρός ..σκουπιδότοπος , εμφανίζοντας μια απαράδεκτη είκόνα στη…” βιτρίνα “ του χωριού μας .

   Μήπως ο Δήμος μας θα πρέπει να υποχρεώσει τους ιδιοκτήτες να το…συμμαζέψουν ; Αλλά κι’ αν αυτοί αδιαφορήσουν ,  να προχωρήσει στον καθαρισμό και τον..ευπρεπισμό , στέλνοντας τον λογαριασμό , έστω και μέσω της Δ.Ο.Υ ; Πολύ..απλά  πράγματα …

    ΄Καλή  σας  μέρα και καλό  μήνα …..Κ.Κ.-

No comments: