12.6.11

ΜΑΘΑΜΕ…ΑΚΟΥΣΑΜΕ…ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ …ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ..

 

14-12-2010 001

  Το Αλωνάκι όπως είναι  σήμερα μετά τις .. “ καλλιτεχνικές  παρεμβάσεις “ των..διαφόρων περαστικών απ’ το χωριό μας …

 

 

   Καινούργιο μαγαζί , ταβέρνα – ψησταριά , μάθαμε πως ανοίγει …ουσουνούπου , στο Αλωνάκι , στο οίκημα του Δημουλά , όπου ήταν το μαγαζί του Παύλου .

 

Β.Ρέλλος

  Το  Αλωνάκι στις αρχές της δεκαετίας του 50 , ήταν…πλατεία πραγματική .

   Επί τέλους !! το κατα..ταλαιπωρημένο και απολύτως ..εγκαταλειμμένο Αλωνάκι , θα πάρει ζωή , και αν ο καταστηματάρχης , Τάκης Παναγιωτόπουλος , απ’ το Μαλανδρίνο , καταφέρει να βρει το…σφυγμό των Λιδορικιωτών , θα κάνει , για πολλούς και διαφόρους λόγους , χρυσές δουλειές …γιατί , ομολογουμένως , έλειπε απ’ το χωριό μας ένα καινούργιο μαγαζί με …καινούργια  …αύρα , ο νοών .. νοείτω …

  Και ολίγη…ιστορία …

  Στη δεκαετία του 50 , αλλά για πολλά χρόνια μετά , το Αλωνάκι είδε και έζησε μεγάλες δόξες . Ήταν η πλατεία – στέκι , των Δημοσίων υπαλλήλων και των …κυριών τους , βεβαίως βεβαίως , γιατί εκτός απ’ το Ζαχαροπλαστείο Καψάλη και το καφενείο Παπαδοπούλου , υπήρχε και η πρώτη “ συστηματική “ χασαποταβέρνα , του Κώστα Αναγνωστόπουλου , που δικαιούται να…καμαρώνει , πως αυτός έφερε στο χωριό μας το είδος αυτό της ταβέρνας , βέβαια υπήρχαν και πολλές παραδοσιακές , του παλιού καλού καιρού , αλλά αυτή έδωσε άλλη ζωή στο Αλωνάκι…

   Ελπίζουμε ο φίλος Τάκης να ανταποκριθεί στις..προσδοκίες μας …

              Του το ευχόμαστε  ολόψυχα

  Κ Α Λ Ω Σ Ο Ρ Ι Σ Ε   Σ Τ Ο    Χ Ω Ρ Ι Ο   Μ Α Σ

                                   Κ Α Ι

                        Κ Α Λ Ο Ρ Ι Ζ Ι Κ Ο Σ

 

                        *       *       *

 

Λ.Μουσείο

 

  Δεν προλάβαμε  να χαρούμε , που τακτοποιήθηκε στο ΘΕΟΚΛΕΙΣΤΟ Λαογραφικό Μουσείο , άπό απόψεως στέγης , προσωρινά , το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Λιδορικίου , και μάθαμε πως κάποιος ή κάποιοι, έβαλαν το δαχτυλάκι τους και η “ δουλειά …κινδυνεύει να ..χαλάσει “,

  Οι γνωστοί άγνωστοι…καλοθελητάδες , να ξέρουν καλά-καλά , όποιοι κι’ αν είναι ,  πως αν τελικά για το λόγο αυτό , της στέγασης δηλαδή , φύγει το κλιμάκιο απ’ το Λιδορίκι , θα τους ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΟΥΜΕ ,  και να δούμε τότε αν θα μπορούν να ..σταθούν στο Λιδορίκι , τους βλέπω…Δημότες στο Δήμο…ΡΟΥΦ !!!

  Τα..” δαχτυλάκια “ κάποιων , έπρεπε να έχουν κοπεί από χρόνια …

 

                      *          *          *

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

  Μπήκε  για καλά το καλοκαίρι , κι’ ακόμα δεν μάθαμε για τα “ Πολιτιστικά μας “ μελλούμενα , και εννοούμε τα ..Λιδορικιώτικα , γιατί άλλα μέρη του Δήμου , όχι μόνο τα προανήγγειλαν , αλλά και άρχισαν να τα πραγματοποιούν , όπως η “ Γιορτή της τράτας “ ή της..σαρδέλας , όπως θέλετε πείτε  την , που έγινε χθες στην Ερατεινή .

   Βέβαια , αν θυμόμαστε  καλά , εξ..επισήμων στομάτων  , είχε  λεχθεί πως , τα διάφορα “ κοψιδο..ψαρο..πανήγυρα “ , είχαν μέχρις εδώ…ζωή , και ότι θα γίνουν εκδηλώσεις προγραμματισμένες και κυρίως “ χρήσιμες “ και φυσικά …” πολιτιστικές “ , ‘ε …τι το θέλανε και το λέγαν ; Αφού αυτού του είδους οι..” εκδηλώσεις “ είναι γνωστό τοις ..πάσι , πως δεν γίνονται ούτε για την..” πολιτιστική τους χρησιμότητα “ αλλά  ούτε και με..προγραμματισμό , καλλιτεχνικό κλπ .

   Έτσι λοιπόν η υπόσχεση τηρήθηκε κατά το…ήμισυ , απλά και όμορφα δεν θα γίνουν “ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ “ αλλά ..χαβαλοεκδηλώσεις θα  γίνουν .

   Βέβαια είναι γνωστή η ακολουθούμενη τακτική των Ελλήνων πολιτικο..αυτοδιοικητικών : “ άλλα λένε , άλλα ..σκέφτονται , άλλα..πιστεύουν , άλλα ..υπόσχονται και…ΑΛΛΑ  ΚΑΝΟΥΝ , τόοοοσο απλά , μόνο που  μάθημα το μάθαμε και εμείς οι..κουτοψηφοφρόροι , και θα αρχίσουμε να το..εφαρμόζουμε  !!!

                                   *         *          *

   Μας είπαν , πως η μονοδρόμηση , η..σωτήρια για το Λιδορίκι , δεν έγινε ακόμα , και να σκεφτείτε πως μπαίνει όπου να’ναι Ιούλιος , οπότε , όπως το βλέπουμε πλαί το κυκλοφροριακό θα μας ταλανίση καλοκαιριάτικα , καλά για να ..τσουλίσει το σύστημα χρειάζεται ο..” Καλατράβα “ ; Βέβαια η στάχτη έπεσε επί των …οφθαλμών , απλούστατα πάρθηκε  μια απόφαση , αλλά απόφαση που δεν εφαρμόζεται , θα έλεγα τι ακριβώς είναι , αν δεν σεβόμουν τους αναγνώστες ..

  Τι να πει κανείς , όταν κάποια πράγματα γίνονται στο ..γόνατο .  Χρόνια , λέγαμε και ματαξαναλέγαμε , πως εκείνα τα σωληνοκάγκελα , που χώριζαν την Βαθειά σε..ζώνες..επιρροής , έπρεπε να φύγουν , και συμφωνούσαν όλοι σ’ αυτό , και μάλιστα είχαμε προτείνει να τα αξιοποιήσουμε , κλείνοντας κάποια σοκάκια επικίνδυνα , αλλά και διαμορφώνοντας με αυτά τις ακριβείς θέσεις των σκουπιδοκάδων , που τους συναντούσες …όπου ήθελες ..Τόσο προνοητικοί ήταν οι αρμοδιοϋπεύθυνοι , που δεν τα ξήλωσαν πριν το…” κούρεμα “ του πλάτανου , οπότε αρκετά καταστράφηκαν απ’ τα κλαδιά που έπεφταν , τι να πει…κανείς…

     Καλό  σας  Κυριακόβραδο ….Κ.Κ.-

No comments: