17.6.11

ΔΩΡΙΚΑ ….ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ

ΟΙ ΟΚΤΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ Ομόφωνο ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου

Του  Παύλου Δωριάδη
Το αγαθό της δημόσιας υγείας είναι πρώτο και πάνω απ΄όλα διατρανώνει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας με ψήφισμά του και γι αυτό δεν παζαρεύεται με διαπραγματεύσεις. Η πολιτεία έχει υποχρέωση να προσφέρει το αγαθό σε όλους τους πολίτες , χωρίς διάκριση και κανένα άλλοθι, όπως για παράδειγμα αυτό της οικονομικής κρίσης.
Η συζήτηση και το ομόφωνο ψήφισμα πάρθηκε από το Δήμο Δωρίδας μετά και τα τελευταία γεγονότα στη Φωκίδα που ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι γύρω από τα θέματα δημόσιας υγείας όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από στέλεχος της Δημοτικής Αρχής.
Όπως ακούστηκε και στη συνάντηση που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας σε συζήτηση-ανοιχτό διάλογο εκπροσώπων φορέα με πρωτοβουλία των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Άμφισσας η υγεία στη Φωκίδα …καρκινοβατεί, και πρέπει να παρθούν άμεσα δραστικές αποφάσεις, όπως η στήριξη-αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Λιδωρικίου, η ενίσχυση της καρδιολογικής κλινικής Άμφισσας, η κάλυψη των κενών θέσεων στα ιατρεία Ερατεινής, Αμυγδαλιάς, Κροκυλείου και Ποτιδάνειας κ.ά.
Αναλυτικότερα με το ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας που έστειλε και στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο τονίζει :
1. Θεωρεί ότι η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο.
2. Η πολιτεία έχει υποχρέωση να προσφέρει αυτό το αγαθό σε όλους τους πολίτες της χωρίς καμία διάκριση και χωρίς κανένα άλλοθι, όπως αυτό της οικονομικής κρίσης.
3. Διαπιστώνει ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο Νομό μας διαρκώς συρρικνώνονται, όπως ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και μείωση και άλλων υπηρεσιών κυρίως σε εξετάσεις.
4. Στηρίζει την πρωτοβουλία των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας και στα Κέντρα Υγείας Λιδωρικίου και Ιτέας για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στη Φωκίδα.
5. Σχετικά με την πρόταση «Λιαρόπουλου» υποστηρίζουμε ότι το Γ.Ν. Άμφισσας πρέπει να λειτουργεί ως αυτόνομη μονάδα υγείας.
6. Στηρίζουμε , επιδιώκουμε και επιθυμούμε την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρονται από το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου, το οποίο εξυπηρετεί αρκετά χωριά μας , που απέχουν από το Γ.Ν. Άμφισσας περισσότερο από 100 χιλιόμετρα.
Συγκεκριμένα ζητούμε :
α. Να καλυφθούν οι κενές θέσεις του παιδιάτροι και οδοντιάτρου.
β. Να ενισχυθεί με ένα πλήρες εξοπλισμένο όχημα ΕΚΑΒ.
γ. Να πραγματοποιούνται αιματολογικές και ακτινολογικές εξετάσεις, όπως στο παρελθόν.
7. Σχετικές με το θέμα φήμες για περαιτέρω υποβαθμίσεις στο χώρο της υγείας που αφορούν τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας μέχρι τις 4:30 και να είναι κλειστά τα σαββατοκύριακα σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν θα αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο και πρόσφορο μέσο.
8. Ζητούμε να καλυφθούν λειτουργικά οι κενούμενες θέσεις στα Περιφερειακά Ιατρεία Ερατεινής , αμυγδαλιάς, Κροκυλείου και Ποτιδάνεια.

Doridanews

No comments: