27.1.08

24 ΧΡΟΝΙΑ..ΠΡΙΝ...

Διαβάζουμε στο ΛΙΔΩΡΙΚΙ , τεύχος 27 - Φεβρουαρίου 1984 :

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΟ  ΛΙΔΩΡΙΚΙ !

" Ελεύθερο Πανεπιστήμιο " ιδρύθηκε στο Λιδωρίκι το οποίο - μάλιστα - επιχορηγήθηκε γιά φέτος , απ' το Υπουργείο Πολιτισμού με 150.000 δρχ.

Στα πλαίσια του θεσμού αυτού , την 1 Φεβρουρίου μίλησε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιδωρικίου , ο καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής Ρεθύμνου , θεατρολόγος κ.WALTER  PUCHNER , με θέμα " το λαικό θέατρο  στην Ελλάδα " .

Η εκδήλωση - όπως γράφει το δελτίο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιδωρικίου απ' όπου πήραμε την είδηση - ήταν " ποιοτικά πετυχημένη και ποσοτικά ( ως προς την προσέλευση κοινού ) το αντίθετο " .

Το θέμα της επόμενης εκδήλωσης , δεν έγινε γνωστό.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας , όμως , από το Σύλλογο , θα είναι κάτι πιό κοντά στα ενδιαφέροντα των Λιδωρικιωτών .

Χρειάζονται..σχόλια ; δεν νομίζουμε....

 

Απ' το ίδιο φύλλο του " ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ " διαβάζουμε :

ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ !

" Συνεχίζεται η περιπέτεια της δόλιας της " Δωρικής Αδελφότητας " η οποία - στα ογδόντα της χρόνια - κινδυνεύει να διαλυθή .

Η έμμονη προσπάθεια μερικών να κομματικοποιήσουν - σώνει και καλά - το ιστορικό σωματείο , μετέβαλε τις εκλογές σε πεδίο πολιτικών ανταγωνισμών και ξεστράτησε το Σωματείο .

Με " επιστρατεύσεις " Δωριέων και.."Δωριέων ", έφτασαν τα μέλη της " Αδελφότητος " στις 12.000 περίπου , αριθμός που δείχνει πιό καθαρά από κάθε τι άλλο , που πάει το Σωματείο αφού - οπωσδήποτε - η συντριπτική πλειοψηφία αυτών τω  " ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΈΝΩΝ " δεν νοιάζεται γιά τη Δωρίδα , αλλά γράφτηκαν απλώς και μόνο γιατί τους το ζήτησε κάποιος συγγενής τους υποψήφιος η τους..διέταξε το Κόμμα τους ! !

Όποιο και νάναι το αποτέλεσμα , των προσεχών εκλογών , η ιστορία θα γράψη - και να το θυμηθείτε αυτό ! - με κατάμαυρα γράμματα , όλους όσους πρωτοστάτησαν στη δημιουργία αυτής της καταστάσεως , όσο μικρά η μεγάλα ονόματα κι' αν έχουν .

Ήδη κοντεύει να κλείση χρόνος , απ' την ημέρα που έπρεπε να γίνουν εκλογές - αρχές Μαίου 1983 - και το άτυχο Σωματείο διοικέίται από προσωρινή Επιτροπή που ορίστηκε από κάποιο σικαστήριο ! Και ποιός ξέρει γιά πόσο καιρό ακόμα θα προχωράει έτσι...

Ενώ γιά τις 26 Φεβρουαρίου , είχαν προκηρυχτή οι εκλογές , αναβλήθηκαν και πάλι την τελευταία μέρα και τα δικαστήρια ξανακλήθηκαν να δώσουν λύση !

Μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το κομμάτι , δεν είναι γνωστό τι θα γίνη . Πάντως , στις 7 Μαρτίου συζητήθηκαν στο αρμόδιο δικαστήριο , τέσσερις αιτήσεις ενδιαφερομένων , που πρότειναν τις δικές τους λύσεις . Την μιά πρόταση την υπέβαλε το τωρινό _ διορισμένο - Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας , το οποίο ζητάει παράταση της θητείας του μέχρι τον Σεπτέμβριο !

Τη δεύτερη , την υπέβαλαν οι κ.κ Γεωργ.Καλατζής , Μαρ.Παγώνη , Κων.Ν.Παπανικολάου και Ευθ. Τζιλαλής , οι οποίοι ζητάνε την αντικατάσταση του τωρινού διορισμένου Συμβουλίου με νέο , με την υποχρέωση να κάνη εκλογές μέσα σε δυό μήνες .

Την τρίτη και την τέταρτη αίτηση , την επέβαλαν οι κ.κ. Χρ.Γκάνος , και Γεωργ. Κατής . Και οι δυό ζητάνε το διορισμό νέου Δ.Σ , στο οποίο όμως να μετέχουν τα περισσότερα από τα μέλη του τωρινού .

Δεν είναι γνωστό πότε θα εκδοθεό η απόφαση του Δικαστηρίου και τι θα λέει .

Το " Λιδωρίκι " - που αποφεύγει να κακίση επώνυμα όλους τους " κακούς δαίμονες " - ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ  τους Δωριείς , όλους τους Δωριείς , να αντιδράσουν σ' αυτό το άσχημο παιχνίδι που παίζεται σε βάρος του ιστορικού σωματείου .

Γιά το πως μπορούν ν' αντιδράσουν , υπάρχουν πολλοί τρόποι .Ένας , είναι να ξεκόψουν τους υποψήφιους , που δεν πρόκειται να πάνε να ψηφίσουν , αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση .

Μιά κατάσταση που μόνο ΝΤΡΟΠΗ θα αποδώση στους εμπνευστές και...δημιουργούς της....".

Η...άλωση της ΔΩΡΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ , αδέρφια , κράτησε....καιρό , πολύ περισσότερο απ' την ...άλωση της..Τριπολιτσάς , κατά τον ίδιο..περίπου τρόπο , όμως ,  αλώθηκαν και οι διάφοροι άλλοι Σύλλογοί μας , και φτάσαμε σήμερα στο ..χάλι αυτό , που πεντ' έξι...αλωνίζουν 'έχοντας δίπλα τους μιά παρεούλα , τη στοά των...εγγραμμάτων....ο τίτλος του άρθρου του Γιώργου Καψάλη " ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ..." νομίζουμε πως τα λέει όλα , είναι..όλα τα λεφτά , που λέει κι΄ο λαός μας.....

No comments: