13.1.08

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ...ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ.....

Καλημέρα αδέρφια Λιδορικιώτες , καλημέρα Ελλάδα , καλημέρα ξενητεμένα αδέρφια , καλημέρα και στους χθεσινούς μας επισκέπτες , από : Αθήνα , Μαραθώνα , Καρδίτσα , Ν.Ιωνία , Άμφισσα , Λιδορίκι , Πάτρα , Ηγουμενίτσα , Αίγιο , Καλαμάτα London , Chicago Ridge..νάστε όλοι καλά και να περάσετε μιά όμορφη  μέρα...

Κυριακή σήμερα , 13 Ιανουαρίου .

· Μνήμη μαρτύρων Στρατοθίκου , Ερμύλου , Αθανασίου και Παχωμίου.

532 : «Στάση του Νίκα» στην Κωνσταντινούπολη, κατά του Ιουστινιανού Α' , από τους "Πράσινους" και τους "Βένετους". Στις ταραχές κάηκε ο Ιερός Ναός του Θεού Σοφίας του Κωνσταντίνου Α' Μέγα οι μεγάλες στοές, μέχρι την "Αγορά του Κωνσταντίνου" και πολλά σπίτια πλουσίων. Οι στρατηγοί Βελισάριος και Μούνδος σκότωσαν 30.000 στασιαστές μέσα στο Ιπποδρόμιο .

1801 : Κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στην Κέρκυρα, γίνεται η έπαρση της σημαίας της «Ανεξάρτητης Επτανήσου Πολιτείας» .

1847: Στο χορό που έγινε στα Ανάκτορα, ο βασιλιάς 'Οθωνας μίλισε επιτιμητικά στον πρεσβευτή της Τουρκίας Μουσούρο, που ήταν 'Ελληνας στην καταγωγή, επειδή είχε αρνηθεί να θεωρήση το διαβατήριο του υπασπιστή του Τάσου Καρατάσου, - που ήθελε να επισκεφθή την Κωνσταντινούπολη με το αιτιολογικό ότι είχε αναμειχθεί σε επαναστατικές ενέργειες περά από τα ελληνικά σύνορα (Κρήτη). Ακολούθησαν επεισόδια με την Τουρκία, τα οποία έμειναν γνωστά ως "Μουσουρικά".

1955 : Το ιστιοφόρο «Άγιος Γεώργιος» μεταφέρει από την Ελεύθερη Ελλάδα στην Πάφο , πολεμικό υλικό για την έναρξη του αγώνα της ΕΟΚΑ .

Γλυκειά.. χειμωνιάτικη μέρα η σημερινή , κι' αυτό το..μικρό κομμάτι του Αττικού ουρανού που βλέπουμε , ψευτο..συννεφιασμένο , καμιά σχέση δεν έχει με το δικό μας , το..Λιδορικιώτικο ουρανό , και με το..παγωμένο αεράκι της Γκιώνας και του Βαρδουσιού , τι να κάνουμε όμως ..δεν μπορεί να τάχουμε όλα....

Να περάσετε μιά όμορφη Κυριακή , και νάστε πάντα καλά .

Απ' το Λιδορίκι με αγάπη..........Κ.-DSC02881

Τα σύννεφα...κολυμπάνε στα γαληνεμένα νερά της λίμνης ...

 

DSC02868

Άγρια ..ομορφιά και πανδαισία..χρωμάτων....

No comments: