23.1.08

ΕΔΩ...ΛΙΔΟΡΙΚΙ..ΕΔΩ...ΛΙΔΟΡΙΚΙ......

 IMG0006

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

- Μνήμη ιερομάρτυρος Κλήμεντος, επισκόπου Αγκύρας και Αγαθαγγέλου .

1480 : Η Ενετική Δημοκρατία, συμμαχεί με τους Τούρκους και επικηρύσσει τον αρχηγό των Μανιατών Κροκόδειλο Κλαδά - τον οποίο προηγουμένως είχε ανακηρύξει ιππότη του Αγίου Μάρκου - ορίζοντας υπέρογκο για την εποχή ποσόν για τη σύλληψη ή την εξόντωσή του.

1822 : Τουρκικές δυνάμεις του Ρεθύμνου, για να εκδικηθούν τον θάνατο του αρχηγού τους Γεντίμ - Αλή , που είχε σκοτωθεί στη μάχη του Αρκαδίου, επιτίθονται κατά της θέσεως Ακόνια Ρεθύμνου, που κατέχουν οι Κρήτες επαναστάτες υπό τους Οπλαρχηγούς Γ. Δεληγιαννάκη, Μεληδόνη, Μανουσέλη, Τσουδερό και Πρωτοπαπαδάκη . Η μάχη που επακολούθησε έληξε με νίκη των Κρητών .

1828 : Ο Ιωάννης Καποδίστριας ορκίζεται ενώπιον της Συνελεύσεως και αναλαμβάνει επισήμως καθήκοντα του Κυβερνήτη. Διορίζει τους πρώτους υπουργούς του που είναι οι Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, Γ. Κουντουριώτης, Α. Ζαϊμης και Σπ. Τρικούπης.

1956: 'Ολοι οι μαθητές της Κύπρου απέχουν από τα μαθήματά τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις συμμαθητών τους που διαδήλωσαν υπέρ της Ενώσεως με την Μητέρα Ελλάδα.

 

Καλημέρα αδέρφια , καλημέρα Λιδορικιώτες , καλημέρα Έλληνες , όλου του κόσμου , καλημέρα και στους φίλους του χωριού μας , που είναι πολλοί,πάρα πολλοί και κάθε μέρα που περνάει γίνονται περισσότεροι...νάστε όλοι καλά , και σας ευχαριστούμε γιά την αγάπη που ...απλόχερα μας δίνετε και μας..δείχνετα....μιά ζεστή καλημέρα και σε : Αθήνα , Καρδίτσα , Πάτρα , Ρέθυμνο , Λάρισα , Ηράκλειο , Άμφισσα , Λιδορίκι , Salford , Bon , Chicago Ridge kai Bridgeviw .

Πέρασε ένα ονειρεμένο τριήμερο στο χωριό μας , αδέρφια , και από σήμερα ..επιστροφή στην..κόλαση της Αθήνας , με όλα της τα συνεπακόλουθα ...

Στο χωριό , τίποτα καινούριο , τίποτα το ιδιαίτερο , μάλλον ερημιά , η Βαθειά σε..χειμερία νάρκη , τα ...Δημοτικά τα μάθατε , παραιτήθηκε , κι' απο..σύμβουλος , ο μέχρι τώρα αντιδήμαρχος Θανάσης Κοκμοτός , και στη θέση του , μπήκε ο Γιάννης Στρούζας , από Λεύκα , γιά μας βέβαια τους Λιδορικιώτες , αυτές οι ... αλλαξοθεσίες , δεν έχουν απολύτως καμιά αξία και σημασία , γιατί ; μα γιατί τι είχαμε τι...χάσαμε , κι' όπως λέει κι' ο σοφός μας λαός , απο πίτα που δεν ...τρως , τι σε νοιάζει κι' αν καεί ; διότι φίλοι μου αγαπημένοι στο Δήμο μας συμβαίνουν περίεργα πράγματα , που μου θυμίζουν ένα παλιό κινηματογραφικό έργο , ΔΥΟ ΞΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ..ΠΟΛΗ , που ο ένας προσπαθούσε να εξοντώσει τον άλλον , μόνο που οι..ξένοι εδώ είναι..τέσσερις...τρεις από..ομοσπονδία..Αιγιτίου , και ένας από..Αμγδαλιά..καταλάβατε αδέρφια τι γίνεται , μαλώνουνε σε ξένη..αχυρώνα...τόοοοσο...απλά....άλλά υπάρχουν όμως πολύ πιό σοβαρά πράγματα ν' ασχοληθούμε , φίλοι μου ..

Πριν από μέρες είχαμε κάνει έκκληση γιά βοήθεια , σε φάρμακα , στους κατοίκους της Αφρικής που πραγματικά υποφέρουν , και είχαμε αναφερθεί σε μιά ομάδα Ελλήνων , γιατρών κυρίως , που κάνουν ένα υπέροχο αγώνα γι' αυτό το σκοπό , τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ  ΚΑΡΔΙΑΣ , πολλοί φίλοι και χωριανοί , αθόρυβα , ανώνυμα και σεμνά , ανταποκρίθηκαν , ήδη την περασμένη Τετάρτη , μιά βδομάδα πριν , παραδώσαμε στους Γιατρούς Καρδιάς , το πρώτο δέμα..αγάπης των χωριανών και φίλων μας , και φεύγοντας χθες απ' το χωριό , πήραμε μαζί μας δυό χαρτοκιβώτια γεμάτα Λιδορικιώτικη αγάπη γιά τα παιδιά , κυρίως , της Αφρικής , θέλουμε ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε απ' τα βάθη της καρδιΆς μας , τον Φαρμακοποιό του Λιδορικιού , το Λάζαρο το Ράπτη , και τη Μαρία Γκομούζα , υπάλληλο ΑΤΕ , γιά την ..συγκινητική τους ανταπόκριση ΄στην πρόσκλησή μας γιά βοήθεια , τιμούν το χωριό μας , παρότι δεν είναι Λιδορικιώτες , και πάνω απ'όλα είναι ..άνθρωποι...νάναι πάντα καλά....

Τελειώνοντας , θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους χωριανούς και φίλους πως μπορούν να συνειφέρουν κι' αυτοί , έστω ένα..ΝΤΕΠΟΝ , ερχόμενοι , γιά το σκοπό αυτό , σε επαφή με τον φίλο τον Λάζαρο , το φαρμακοποιό μας και μεις κάθε 15 μέρες θα παραδίνουμε τα φάρμακα που θα συγκεντρώνονται , στους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΡΔΙΑΣ  , γιά να ..ταξειδέψουν γιά Αφρική , πιείτε  αδέρφια , ένα καφέ λγότερο , και πάρτε δυό κουτάκια παυσίπονα , δώστε μιά σταγόνα ζωής με μιά..σταγόνα αγάπης σας....αξίζει τον κόπο...ενημερωτικά σας λέμε πως τα φάρμακα που μπορούμε να προσφέρουμε είναι : Παυσίπονα , σε χάπια , εκτός από ασπιρίνες , αντιβιωτικά , σε στερεά μορφή ( χάπια - κάψουλες ) και μασώμενες βιταμίνες , νάστε όλοι καλά...

             Απ' το Λιδορίκι με αγάπη.........Κ.-

 

156

169 203

Τρεις υπέροχες φωτογραφίες από εκδρομές του Γυμνασίου μας , μαζί με τους αγαπημένους μας καθηγητές , πενήντα χρόνια...πριν...

No comments: