25.1.08

ΤΙ 'ΧΕΣ ΓΙΑΝΝΗ Μ , ΤΙ 'ΕΙΧΑ...ΠΑΝΤΑ...

Απ' την εφημερίδα " ΛΙΔΩΡΙΚΙ " , 7ο φύλλο του ΙΟΥΝΙΟΥ 1982 , σας θυμίζουμε το πρωτοσέλιδο ..προφητικό , θα μπορούσαμε να πούμε , άρθρο-σχόλιο σχετικά με ένα..καυτό και..διαχρονικά επίκαιρο θέμα , διαβάστε το , αδέρφια και ..κλάψτε η...γελάστε....

" ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ! "

Μαζεύει ο καιρός και φτάνει η ώρα που θα στηθούν οι κάλπες γιά την ανάδειξη των νέων Κοινοτικών Συμβουλίων ,ενώ , σ' όλα τα χωριά μας , ο " προεκλογικός αγώνας " βρίσκεται στο αποκορύφωμά του . Σε μερικά , μάλιστα , είχαμε και τα πρώτα " παρατράγουδα " - τσακωμούς και φασαρίες .

Το " ΛΙΔΩΡΙΚΙ " - ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ - ξεκαθάρισε πριν μήνες τη θέδη του πάνω στο θέμα των εκλογών και , ορθά - κοφτά , τάχτηκε κατά της οποιασδήποτε πολιτικοποιήσεως .

Στην ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΗ θέση αυτή επιμένει και τώρα , γιατί πιστεύει βαθύτατα πως η πολιτικιποίηση στα χωριά μας ( των 50 και 100 κατοίκων ! ) θα ανεβάση ως τα κοινοτικά συμβούλια και άτομα ακατάλληλα - " νούμερα " που δεν θα κάνουν τίποτ' άλλο απ' το να μεταφέρουν " γραμμές " και " εντολές " των αφεντικών και προστατών τους .

Αλλά η κατατρεγμένη Επαρχία μας - η Δωρίδα , που βρίσκεται στο τελευταίο σκαλοπάτι της εξαθλίωσης και της καταστροφής - δεν θέλει τέτοιους . Δεν θέλει φερέφωνα και δουλικούς υπηρέτες του πρώτου τυχόντα .

Αυτή τη στιγμή , που κρίνεται το τι θα σωθή - αν μπορεί , τελικά , να σωθή , κάτι - χρειάζονταο ανεξάρτητοι πατριδολάτρες που θ' αγωνιστούν με μιά ψυχή γιά να κρατηθή ο τόπος .

Δεν έχουμε ανάγκη από άκριτους τοποτηρητές του Α η του Β . Γιά το λόγο αυτό ΚΑΙ ΜΟΝΟ , όσοι ψηφοφόροι μπορούν και κρατάνε καθάριο το μυαλό και " δύνανται " να σκεφτούν - και να μην αναμασούν " σκέψεις " άλλων - ας σταυρώσουν τους πιό σωστούς από τους υποψήφιους , ανεξάρτητα απ' το " που ανήκουν  ".

Τα συμφέροντα των έρμων και δύστυχων χωριών μας , είναι πάνω και πέρα από την όποια δύναμη η αδυναμία παρουσιάζει η κάθε πολιτική παράταξη που σήμερα υπάρχει και αύριο εξαφανίζεται .

Ψηφίστε , λοιπόν , ΠΡΟΣΩΠΑ .  Το " ΛΙΔΩΡΙΚΙ " αυτό συνιστά και αυτή την παράκληση υποβάλλει .

Γιά να σταματήση ο κατήφορος τυης Επαρχίας . Γιά να σωθούν τα χωριά μας . "

Το παραπάνω άρθρο , φίλοι μου , είναι γραμμένο μπροστά από 26 χρόνια , σε χρόνο..ανύποπτο που λένε , κι' όμως είναι...μαγνητική..τομογραφία και της σημερινής..θλιβερής κατάστασης που επικρατεί στα  πολιτικο..δημοτικά μας πράγματα , το ..ηθικό δε δίδαγμα είναι , πως δύστυχώς δεν αλλάζουμε νοοτροπία με ..τίποτα , κάνουμε και ...ξανακάνουμε τα ίδια λάθη , κοινώς δεν ..βάζουμε μυαλό , πρώτα ψηφίζουμε και μετά...σκεφτόμαστε...

Αλλά να μη..διαμαρτυρόμαστε όμως ..μετά....

No comments: