9.1.08

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ...ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ....

ΤΕΤΑΡΤΗ  9   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ   2008 .  9η ΜΕΡΑ  ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ .

· Μνήμη μάρτυρος Πολυέκτου .

1015 : Ο Αυτοκράτοράς μας Βασίλειος Β' ο Βουλγαροκτόνος φθάνει - μετά από νικηφόρο εκστρατεία του κατά Βουλγάρων, - στην Θεσσαλονίκη .

1823 : Η ρωσική κυβέρνηση, με υπόμνημα της προς τις άλλες μεγάλες δυνάμεις, προτείνει , για λύση του ελληνικού ζητήματος, τη σύσταση τριών ηγεμονιών κατά το πρότυπο της Βλαχίας και Μολδαβίας. Αυτές οι ηγεμονίες ήταν α) Θεσσαλία, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αττική. Β) Δυτική Ελλάδα, Ήπειρος, Αιτωλία και Ακαρνανία. Γ) Πελοπόννησος και Κρήτη. Για τα νησιά πρότεινε δημοτικούς θεσμούς και τοπική αυτοδιοίκηση. Οι τρεις ηγεμονίες θα πλήρωναν ετήσιο φόρο στην Τουρκία και θα εκπροσωπούταν από τον Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης.

1826 : Στο Μεσολόγγι φτάνει ο στόλος μας, με επικεφαλείς τους Μιαούλη και Σαχτούρη.

1828 : Πεθαίνει ο Αλέξανδρος Υψηλάντης .

1867 : Μάχη με τους Τούρκους μεταξύ Τυλισσού και Καμαριώτη της Κρήτης, με 15 Έλληνες νεκρούς .

Kαλημέρα αδέρφια , Λιδορικιώτες , Έλληνες και φίλοι του Λιδορικιού , στην Ελλάδα και το εξωτερικό , όπου κι' αν βρίσκεστε , όπου κι' αν ζείτε , ξέρουμε πως η ψυχή σας , η καρδιά σας κι' ο νους σας είναι εδώ , στην Ελλάδα και στο χωριό μας ...

Πολλοί αδέρφια είναι και οι φίλοι που μας ..συντρόφεψαν χθες , από : Αθήνα , Καρδίτσα , Ιωάννινα , Μαραθώνα , Θεσσαλονίκη , Άμφισσα , Χανιά , London , Norman , Chicago Ridge , μιά ζεστή καλημέρα σε όλους , νάστε καλά και να περνάτε καλά , αυτό θέλουμε κι' αυτό ευχόμαστε....

 

001

Μιά υπέροχη , σπάνια και πολύ παλιά οικογενειακή φωτογραφία , βγαλμένη στη δεκαετία του 1920 , και είναι η οικογένεια του παπού μου , Κων.Κάρλου , του...Καραίσκου , όπως τον λέγαν .

Από αριστερά , όρθιοι , Ηλίας Κ.Κάρλος , Αγγελική- Κικούλα Κ.Κάρλου , μετέπειτα Καψάλη και μητέρα μου , Ευθυμία -Θυμιούλα Κ. Κάρλου - Φαλίδα , ο σύζυγός της Κων.Φαλίδας , και Μαρία Κ.Κάρλου , μετέπειτα Χονδρονίκου , καθιστοί , ο παπούλης μου Κων.Κάρλος , ο Γεώργιος Κ.κάρλος και η γιαγιά μου Παρασκευή - Παράσχω Κ. Κάρλου , το γένος Πίτσιου , λείπουν απ' τη φωτογραφία , τρία αδέρφια της μάνας μου , ο Χρήστος , ο Παναγιώτης κι' ο Ανδρέας .

IMG0031 

...και μιά σημερινή φωτογραφία από ένα Λιδορικιώτικο συννεφιασμένο απόγευμα , με φόντο τηλίμνη....

No comments: