28.1.08

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ...ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ.....

Χειμώνας 2005 070

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

· Μνήμη Μάρτυρος Χάριτος , Εφραίμ , Ισαάκ των Σύρων .

1823: Ο Γ. Καραϊσκάκης κατατροπώνει τον Ισμαήλ πασσά Πλιάσα κοντά στη Λεπενού του Βάλτου και τον αναγκάζει να αποσυρθεί αρχικά στην Αμφιλοχία και μετά στην Πρέβεζα.

1826 : Ναυμαχία του Αράξου. Ο Μιαούλης καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο και τον αναγκάζει να καταφύγει στην Πάτρα. Έτσι κατορθώνει να μπει στο πολιορκούμενο Μεσολόγγι και να το εφοδιάσει με τρόφιμα και πολεμοφόδια .

Καλημέρα αδέρφια Λιδορικιώτες , καλημέρα Έλληνες όλου του κόσμου , καλημέρα ξενητεμένα μας αδέρφια , ένα ζεστό χαιρετισμό , ακόμα , στέλνουμε στην Αυστραλία , τη Βουλγαρία , την Κύπρο και τις Η.Π.Α , Αθήνα , Θεσσαλονίκη , Πικέρμι , Άμφισσα , Πάτρα , Plovdiv , Sydney , Chicago Ridge , Λευκωσία και Στρόβολος , έδωσαν και χθες το...παρών στη Λιδορικιώτικη σελίδα , ευχαριστούμε θερμά .

Έφυγε σήμερα , αδέρφια , ο Αρχιεπίσκοπός μας , μετά από σκληρή μάχη που έδινε , καιρό τώρα , με την αρρώστια του , ας είναι αναπαυμένος , πρόσφερε στον τόπο του , πρόσφερε στην εκκλησία και στη Χριστιανοσύνη , κατάφερε να φέρει εκκλησία και λαό κοντά-κοντά κι' έβαλε τη προσωπική του σφραγίδα στην Ελληνική ζωή των τελευταίων χρόνων , ήταν ένας παθιασμένος άνθρωπος , ένας παθιασμένος Έλληνας , ένας επαναστάτης , που αγκάλιασε όλους τους Έλληνες και ειδικότερα τους νέους που υπεραγαπούσε ...

Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπός μας , Χριστόδουλος Παρασκευαίδης , γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1939 . Φοίτησε στη νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ( 1956-61 ) και στη Θεολογική σχολή του ίδιου Πανεπιστημίου ( 1962-67 ) , όπου και αναγορεύτηκε διδάκτορας το 1983 παράλληλα σπούδασε βυζαντινή μουσική στο Ωδείο Αθηνών .

Εκάρη μοναχός στη μονή Βαρλαάμ των Μετεώρων , το 1961 χειροτονήθηκε διάκονος και το 1965 πρεσβλυτερος . Υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας του ιερού ναού της Παναγίτσας , Παλαιού Φαλήρου , και το 1968 ανέλαβε παράλληλα , καθήκοντα γραμματέα της Ιεράς Συνόδου . Το 1974 εξελέγη μητροπολίτης Δημητριάδος και κατά την 24χρονη αρχιερατεία του χειριτόνησε στην περιφέρειά του 150 νέους κληρικούς , ίδρυσε σχολές γονέων , κέντρα συμπαραστάσεως οικογενείας , συμβουλευτικό σταθμό προβλημάτων εφηβείας  , τα σπίτια Γαλήνης Χριστού γιά ηλικιωμένους , τη Χριστιανική Αλληλεγγύη γιά φτωχούς , το ραδιοφωνικό σταθμό Ορθόδοξη μαρτυρία και την εφημερίδα Πληροφόρηση . Το 1998 εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο , αρχιεπίσκοπος Αθηνών  και πάσης Ελλάδος , διακηρύσσοντας την ανάγκη ανανέωσης των εσωτερικών δομών της Εκκλησίας και τον εκσυγχρονισμό της . Τον Μάιο του 2000 πρωταγωνίστησε σε σοβαρή κρίση μεταξύ εκκλησίας και Πολιτείας με αφορμή την αναγραφή η όχι του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες , ενώ συχνές ήταν οι παρεμβάσεις του σε κοινωνικά και Εθνικά θέματα . Τέλος , έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες μελέτες που αναφέρονται σε θέματα θρησκευτικά , νομικά , βιοηθικά , κοινωνικά κ.α .

Ας είναι καλοτάξειδος , πάλαιψε γιά τα όσια και τα ιερά , τη Θρησκεία , την Πατρίδα και τον άνθρωπο.....

Με τετραήμερο εθνικό πένθος , βλέπουμε στις οθόνες μας αδέρφια , θα τιμηθεί η μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου μας , του Αρχιεπίσκοπου " ΚΕΡΑΥΝΟΥ " όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούσε ο αξέχαστος Λιδορικιώτης , και καλός του φίλος , Γιώργος Καψάλης .

Έφυγε ένα ωραίος Έλληνας , ένας καλός Χριστιανός , ένας ωραίος άνθρωπος , ένας πραγματικός φίλος όλων μας και κυρίως των νέων , δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον..κώδικα επικοινωνίας του με τους νέους , τους..πήγαινε αλλά και τον..πήγαιναν , θα τον θυμόμαστε με αγάπη....τον καλό-καλό μας φίλο....

 

περιστερι

    Καλή σας μέρα αδέρφια και καλή σας βδομάδα .

                 Απ' το ΛΙδορίκι με αγάπη .....Κ.-

No comments: