25.1.08

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ...ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ....

IMG0007

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Γρηγορίου Θεολόγου , Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως , Μαργαρίτας οσίας .

1720 : Αποκεφαλίζεται στην Κωνσταντινούπολη από τους Τούρκους, ο Νεομάρτυρας Αυξέντιος, από την Ήπείρο.

1821: Συνέλευση Αιγίου, που έγινε με πρωτοβουλία του Παπαφλέσσα, και με συμμετοχή των προκρίτων όλης της Αχαϊας. Σ' αυτήν, πάρθηκαν αποφάσεις για την έναρξη του Επαναστατικού Αγώνα.

1822 : Στο Νησί της Λίμνης των Ιωαννίνων δολοφονείται ο Αλή Πασάς από ανθρώπους της Πύλης. Το γεγονός ήταν δυσμενές για την Επανάσταση, γιατί αποδεσμεύτηκαν οι τουρκικές δυνάμεις, που πολιορκούσαν τα Ιωάννινα, για να χρησιμοποιηθούν στην καταστολή των εξεγέρσεων σε άλλα μέρη της Ελλάδας .

1823 : Σφαγές από τους Τούρκους στο Λασίθι Κρήτης .

1827 : Ο Ιωάννης Νοταράς, επικεφαλής 500 αντρών και με την υποστήριξη των πυροβόλων των πλοίων, επιχειρεί να καταλάβει τη Μονή του Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά , όπου είχαν οχυρωθεί 200 Τούρκοι , αλά αποτυγχάνει .

1897: Οι Κρήτες επαναστάτες εγκρίνουν ψήφισμα (στη Χαλέπα) με το οποίο κηρύττουν την 'Ενωση με την Μητέρα Ελλάδα και ζητούν από τον Βασιλιά Γεώργιο Α' να παραλάβει το νησί ως αναπόσπαστο μέρος του ελεύθερου Ελληνικού κράτους.

1955 : Οι αγγλικές αρχές Κατοχής συλλαμβάνουν στην Πάφο το ιστιοφόρο «Άγιος Γεώργιος», το οποίο μετέφερε πολεμικό υλικό από την Ελεύθερη Ελλάδα για την ΕΟΚΑ.

Γειά σας αδέρφια Λιδορικιώτες , καλημέρα ξενητεμένα μας αδέρφια , καλημέρα σ' όλους τους Έλληνες , όπου κι' αν ζουν όπου κι' αν βρίσκονται , καλημέρα και στους φίλους της Πατρίδας μας και του Λιδορικιού μας , κι' ακόμα ένα θερμό ευχαριστώ και μιά γλυκειά καλημέρα στους χθεσινούς μας ..επισκέπτες από : Αθήνα , Καρδίτσα , Θεσσαλονίκη , Χαλάνδρι , Χαλκίδα , Λειβαδιά , Πικέρμι , Κέρκυρα , Ν.Σμύρνη , Manama , Chicago Ridge .

Γιορτάζουν σήμερα , αδέρφια , ο Γρηγόρης , η Γρηγορία και η Μαργαρίτα , τις πιό θερμές μας ευχές σ' όσες και όσους γιορτάζουν η έχουν γενέθλια , και φυσικά ιδιαίτερα..θερμές ευχές στα ανηψάκια μου Γρηγόρη και Ρία , νάναι καλά , υγιείς και ευτυχισμένοι στη ζωή τους , πάντως κάθησα και σκέφτηκα και βρήκα πως στο χωριό μας δεν θυμάμαι να είχαμε , ούτε και έχουμε , Γρηγόρη , σπάνιο ..όνομα βλέπεις...

Νάστε όλοι καλά να περνάτε καλά και σε όσους πάνε στο χωριό ευχόμαστε να περάσουν ένα όμορφο-όμορφο Σαββατοκύριακο .

               Απ' το Λιδορίκι..με αγάπη .....Κ.-

 

photo23

Οι γυμναστικές επιδείξεις του Γυμνασίου μας , αδέρφια , ήταν μιά πραγματικά υπέροχη γιορτή , στα χρόνια εκείνα τα όμορφα , και ήταν έργο του αείμνηστου καθηγητού μας Κώστα Παπανδρέου , στη φωτογραφία μας Λιδορικιωτοπούλες ετοιμάζονται να...σύρουν το χορό...

photo22

..φυσικά δεν μπορούσε να λείψει κι' ο αγώνας βάδην..με τα...χέρια , σ' αυτό το..άθλημα πρωταθλητής ήταν ο φίλος Χρήστος Ευσταθίου , εδώ ένα στιγμιότυπο του αγώνα , στο βάθος ο αξέχαστος καλός φίλος και Γυμναστής Γιάννης Καραπετσάνος ...

photo13

Τα  Λιδορικιώτικα νειάτα σε γυμναστικές επιδείξεις , στις Λάκκες , καμαρώστε τα , Ελένη Λατσούδη , Ξένη Κανιού στην πρώτη τριάδα..τα σορτσάκια είναι μοντελάκια...ΑRMANI....

No comments: