26.4.09

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…

Καλημέρα αδέρφια Λιδορικιώτες…καλή Κυριακή..

21-7-2008 012

Καλημέρα Greece , United States , Cyprus , Switzerland καλημέρα Athens , Thessaloniki , Patrai , Nicosia , Iraklion , Norman , Nea Ionia , Worth , Larisa , Kallithea , Kozani , Sparti , Nea Smirni , Alexandroupolis , Kavala , Xanthi , Mokena Kastoria , Chicago , Ioannina , Pirgos , Zurich .

Καλημέρα ξενητεμένα μας αδέρφια , και φίλοι αγαπημένοι του Λιδορικιού , σε όλο τον κόσμο , να περάσετε όλοι μίά πανέμορφη Κυριακή..

1-6-08 028

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

· Μνήμη μάρτυρος Βασιλείου επισκόπου.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ….

1821 : Η Σάμος ολόκληρη επαναστατεί υπό την ηγεσία του Γ. Λογοθέτη, που πέτυχε να την οργανώσει στρατιωτικά και πολιτικά κατά τρόπο υποδειγματικό.

1825 : Μετά την κατάληψη της νήσου Σφακτηρίας, το πολεμικό μας πλοίο "Άρης", με Κυβερνήτη το Δημήτριο Σαχτούρη, μπαίνει στο λιμάνι της Πύλου, κάτω από τα συνεχή πυρά του εχθρού. Το παραπάνω πλοίο μετέφερε υπερασπιστές της Σφακτηρίας.

1826 : Αρχίζει τις εργασίες της η Γ' Εθνοσυνέλευση στην Επίδαυρο.

1868 : Οι Ρεθυμνιώτες επαναστάτες, στο χωριό Πρασές Ρεθύμνου, κατανικούν τους Τούρκους του Μεχμέτ Πασά.

1886 : Αποκλείονται τα ελληνικά παράλια από τους Στόλους των Μ. Δυνάμεων (εκτός της Γαλλίας). Αιτία του αποκλεισμού ήταν η άρνηση της Ελληνικής Κυβέρνησης να διατάξει αποστράτευση και να σταματήσει τις προετοιμασίες της για πόλεμο.

1897 : Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις, υπό τον Ετέμ Πασά, απωθούν τις ελληνικές δυνάμεις από την αμυντική τοποθεσία Φαρσάλων - Βελεστίνου προς το Δομοκό και καταλαμβάνουν το Βελεστίνο.

1915 : Υπογραφή μυστικής συμφωνίας μεταξύ της Ιταλίας και των δυνάμεων της Τριπλής Συνεννόησης με την οποία αναγνωρίζεται η ιταλική κυριαρχία στο λιμάνι του Αυλώνα και οι αξιώσεις της Ελλάδος στην Β. Ήπειρο.

1941 : Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τον Μαραθώνα και την Πάτρα .

Ονειρεμένο Κυριακάτικο πρωϊνό αδέρφια , το χωριό μας ακόμα..κοιμάται , εξ..απανέκαθεν αριστοκράτες , βλέπεις , οι Λιδορικιώτες , λίγη πρωϊνή ..ψυχρούλα , και μιά αραιή συννεφιά , που ..αμποδάει τον ήλιο να βγει να..λάμψει , αλλά όπου κι’ αν γυρίσεις τα μάτια , ομορφιά…ομορφιά , γαλήνη κι’ απέραντο πράσινο !!

Ακόμα δεν κατακάθισε η ..αστερόσκονη απ’ τη λαμπερή προχθεσινή βραδιά , επί τέλους ..μπήξαμε , οι Λιδορικιώτες , το φλάμπουρο της καινούριας εποχής , μπήκαμε ..γερά-γερά , σε μιά ..νέα εποχή , ανοίξαμε μιά καινούρια σελίδα στη Λιδορικιώτικη ζωή ..

IMG_0032

..Σημάδι ανεξίτηλο , ένα ..χρυσό τατουάζ χαραγμένο στις Λιδορικιώτικες ψυχές αυτό που μας χάρισαν τα Λιδορικιωτόπουλα το βράδυ της Πέμπτης , σιγά – σιγά , μα σταθερά θα ξανανεβάσουμε το χωριό μας ψηλά , εκεί που του πρέπει , που του αξίζει , ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΕΣ ενωμένοι , γιατί και στο χωριό μας , αλλά και σε μας , αξίζει μιά καλύτερη ζωή …και πρέπει να την κατακτήσουμε ..ο Π.Ο.Λ , έδειξε το δρόμο , στο χέρι όλων μας είναι τα παραπέρα…

Ώρα γιά καφεδάκι μετά…διαλείμματος , πως λέμε ούζο μετά…μεζέ , κάπως έτσι..

Να περνάτε όμορφα

Εμείς εδώ , δόξα τω Θεώ , περνάμε ..Παραδεισένια …δείτε..


...Μη μου πείτε πως δεν πεισθήκατε , γιατί δεν θα σας..πιστέψω...


Απ' το πανέμορφο χωριό μας με αγάπη.........Κ.-


No comments: