30.4.09

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…..

 

 

IMG_0044

23   Απριλίου 2009 , μέρα ιστορική πιά , γιά το χωριό μας , η πρώτη εμφάνιση της Λιδορικιώτικης μπάντας , και η ..έναρξη της πολιτιστικής Ανάστασης της περιοχής μας..

    Καλημέρα αδέρφια Λιδορικιώτες , καλημέρα Λιδορίκι , καλήμέρα  Greece , United States , Cyprus , Luxembourg , Romania , Russia , France , Italy , καλημέρα στα ξενητεμένα μας αδέρφια και τους φίλους μας τους αγαπημένους , καλημέρα σε :  Athens , Thessaloniki , Nea Ionia , Norman , Larisa , Nicosia , Patrai , Kozani , Sparti , Chalandri , Ioannina , Worth , Agrinion , Volos , Veroia , Rethimnon , Columbus , Drama , Aiyion , Pirgos , Bologna , Sprinckange , Nea Smirni , Amfissa , Kallithea , Corona , Austin  , Moscow , Mokena , Algolsheim , Buzau , Chicago , σε όλα τα ..μήκη και τα πλάτη της γης , υπάρχουν , όπως βλέπετε , αδέρφια , φίλοι του χωριού μας , φίλοι αγαπημένοι του Λιδορικιού , τους ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ γιά την υπέροχη αυτή αγάπη , και η ευχή μας μία και ..σταθερή , να είναι ΟΛΟΙ τους και ΠΑΝΤΑ …ΚΑΛΑ…

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

· Μνήμη μάρτυρος Αργυρής.

ΣΑΝ   ΣΗΜΕΡΑ…

1825 : Ο Ελληνικός Στόλος, με αρχηγό το Ναύαρχο Μιαούλη και τους πυρπολητές Ανδρέα Πιπίνο και Γεώργιο Πολίτη πυρπολεί τον Τουρκικό Στόλο του Καπουδάν Πασά στη Μεθώνη.

1878 : Εκπνέει η επανάσταση των Μακεδόνων στην Πουλιάνα και στην Κοκκινομηλιά.

1897 : Υποχώρηση του στρατού μας στην Θεσσαλία.

1907 : Ο αγωνιστής Προκόπιος Κομπόκης σκοτώνεται μέσα στο χωριό του στην Καλλιθέα της Δράμας, σε συμπλοκή με συμμορία 30 κομιτατζήδων.

1941 : Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Καλαμάτα. Ορκίζεται η πρώτη κατοχική κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον στρατηγό Γεώργιο Τσολάκογλου. Την ίδια μέρα αρχίζει η "μάχη της Κρήτης". Οι Γερμανοί διέθεσαν 315 βομβαρδιστικά αεροπλάνα, 60 δικινητήρια καταδιωκτικά, 240 στούκας, 270 μονοκινητήρια καταδιωκτικά και πάνω από 100 μεταγωγικά αεροπλάνα.

33738-papar

   Πρωτομαγιά αύριο αδέρφια , και το χωριό μας αυτή την εποχή είναι , πραγματικά , παραδεισένιο , όσοι τυχεροί μπορέσουν και πάνε θα πρέπει να περάσουν αξέχαστες στιγμές , οι τυχεροί..οι τυχεροί…

  Γιά άλλη μιά φορά όμως θα ..γκρινιάξουμε ( άμα τό ‘χεις το..χούι  ) γιά το θέμα του φαγητού , που έχει γίνει πιά πραγματική πληγή γιά το χωριό μας , και γιά να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους , είναι ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ στην ανάπτυξή του , και απορούμε πως κάποιοι , και μάλιστα επιχειρηματίες του χωριού , αλλά και οι αρμόδιοι , δεν το έχουν καταλάβει αυτό , κι’ αν το έχουν καταλάβει , τι έχουν κάνει ; και κυρίως τιν σκοπεύουν να κάνουν ; Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα , με αποτέλεσμα οι επισκέπτες του χωριού μας , να έρχονται , και ενώ μαγεύονται απ’ τις ομορφιές του , δεν ξαναπατάνε , γιατί δεν βρίσκουν το μεσημέρι να φάνε…

   Προχθές , την Τρίτη , το μεσημεράκι που έφευγα γιά Αθήνα , ΄σταμάτησε ένα ι.χ  και με ρώτησαν γιατί άλλο ; γιά ταβέρνα , να φάνε οι άνθρωποι , ντράπηκα πραγματικά , και όλοι οι χωριανοί ντρεπόμαστε , γιά την κατάσταση που επικρατεί , και να σκεφτείτε , πως απέναντί μας , εκείνη τη στιγμή , έπαιρναν το..τσιπουράκι τους , οι ταβερνιάρηδες του Λιδορικιού , χαλαρά και…αδιάφορα , τόοοοσο απλά τα πράγματα . Πιστεύουμε πως τον λόγο έχει πιά ο Δήμος ,. και μάλιστα θα πρέπει να..βιαστεί γιατί δεν πάει..άλλο ..

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ : Ολίγον…σκληρή , βεβαίως …βεβαίως , αλλά ….

Να δοθεί η δυνατότητα συνεννόησης των καταστηματαρχών , ώστε να υπάρχει κάθε μέρα ανοιχτό μαγαζί γιά φαγητό , το πως , ας το ρυθμίσουν μόνοι τους , όποιος όμως δεν σεβασθεί το χωριό και τους ..επισκέπτες , ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ  ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ   ΠΛΑΤΕΙΑΣ , ξεκάθαρες δουλειές , και τότε να δούμε πόσο θα …πέσει η..αλαζονεία μερικών..μερικών..Νισάφι πιά …..

…Α…και με την ευκαιρία , ας μαζεύουν τα άδεια , αλλά και..γεμάτα , κιβώτια των αναψυκτικών απ’ την πλατεία , ας τα βάζουν σε κάποιο αποθηκευτικό χώρο , γιατί φορές-φορές , η Βαθειά θυμίζει..τσαντίρ..μαχαλά…έλεος !!!!

   Όχι γιά τίποτ’ άλλο , αλλά να ..διαμαρτύρεται κι’ ο καϋμένος ο…Καραϊσκάκης !!!!

  …Διά των γραφομένων μας το..αληθές παραθέτουμε τα ..θλιβερά φωτοντοκουμέντα , έτσι…γιά την ιστορία !!!

Ξεκαθάρισμα 177

image

 

     Καλό  σας μεσημέρι αδέρφια , να περνάτε καλά..

               Απ’ το πανέμορφο χωριό μας με αγάπη…….Κ.-

No comments: