28.4.09

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ….

 

Το γεφυράκι της Βαθειάς .

   To υπέροχο , πέτρινο θολωτό γεφυράκι που στόλιζε τη..Βαθειά , με η..χωρίς το γάϊδαρο , δεν γνωρίζουμε ποιοί  ..πότε και κυρίως γιατί το …έχωσαν …

   Καλησπέρα αδέρφια , άσχημο πράμα να αφήνεις τον …Παράδεισο και να πηγαίνεις στην ..Αθήνα , αυτό πάθαμε φίλοι μου , ξυπνήσαμε το πρωί στο χωριό μας μέσα στις ..ευωδιές και τις ..αηδονοραψωδίες , και καταλήξαμε το βράδυ να είμαστε αιχμάλωτοι της Αθηναικής ..ηχορύπανσης , και όχι μόνο…τι να κάνουμε όμως , τα ‘χει αυτά η ζωή..

   Καλησπέρα  σε :Greece , United States , Cyprus , United Kingdom , Canada , Chile , Germany , Algeria , Turkey , Italy και στους χθεσινούς μας φίλους – επισκέπτες από : Athens , Thessaloniki , Patrai , Iraklion , Norman , Nea Ionia , Larisa , Nicosia , Amfissa , Sparti , London , Ioannina , Kozani , Libertyville , Kallithea , Maywood , Limassol , Worth , Providencia , Chalandri , Ankara , Nikaia , Algiers , Grevena , Kalamai , Drama , Gallarate , Kavala , Mont-Royal , Birmingham , Ankara , Amfissa , Algiers ,  να είστε όλοι καλά αδέρφια και να περνάτε και..καλά…

ΤΡΙΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

1821 : Ο Κολοκοτρώνης, μετά από σχετική απόφαση των προκρίτων και οπλαρχηγών της περιοχής, ανακηρύσσεται Αρχιστράτηγος της Επαρχίας Καρύταινας Πελοποννήσου, για να αναλάβει υπεύθυνα τη διεύθυνση και το συντονισμό των πολεμικών ενεργειών γύρω από την Τριπολιτσά.

1821 : Ο Σαχτούρης και ο Πινότσης συλλαμβάνουν στις ακτές της Μικράς Ασίας δύο τουρκικά πλοία με προσκυνητές που πήγαιναν στη Μέκκα.

1825 : Ναυμαχία κατά των Αιγύπτιων έξω από την Μεθώνη. Νίκη των Ελλήνων.

1897 : Η Ελληνική Κυβέρνηση, υπό την πίεση των γεγονότων του Πολέμου 1897, αποδέχεται την ανάκληση του Ελληνικού Στρατού από την Κρήτη και την αυτονομία του νησιού υπό την επικυριαρχία του Σουλτάνου.

1906 : Ο αρχηγός ανταρτικού σώματος Ανθυπίλαρχος Χρήστος Πραντούνας (Καπετάν Καψάλης) από το Μεσολόγγι, ενώ πήγαινει στη λίμνη των Γιαννιτσών για να παραλάβει ενίσχυση, σκοτώνεται από βουλγαρική ενέδρα μέσα στη λίμνη.

1921 : Απόκρουση από τις Δυνάμεις μας τουρκικών επιθέσεων στην θέση Εσκί Σεχίρ.

1941 : Τα βρεττανικά στρατεύματα εκκενώνουν την κυρίως Ελλάδα και μάχονται με τους Γερμανούς εισβολείς. Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν την Κέρκυρα.

 

 

   Πολλοί οι φίλοι μας , αδέρφια , που , αγανακτησμένοι απ’ το χθεσινό μας σχόλιο , και το..αποκαλυπτικό φωτορεπορτάζ , γιά το χτίσιμο των τειχών του Φύσκου , μιά …αθλιότητα , που πέρασε , προφανώς , λάθρα και..κρύφα , αλλά δυστυχώς μπροστά στα…μάτια όλων μας , φαντασθε’ιτε τι θα γίνεται σε  απο..μερότερα..μέρη .

  Είναι όμως , απορίας άξιον , πως ..εξελίχθηκε όλη αυτή η ιστορία , πόσοι δηλαδή..συμμετείχαν στο ..κόλπο , γιάτι πρόκειτα περί…καραμπινάτου κόλπου , εδώ βλέπεις κάποιοι άνθρωποι ταλανίζονται χρόνια και ..χρόνια από ..Πολεοδομίες και ..Αρχαιολογίες , γιά…υποψίες αρχαιολογικών ευρημάτων , και εδώ , όχι μόνο μπόρεσαν και έχτισαν , αλλά έχτισαν και πάνω στα..τείχη , μεγάλη..τύχη , αλλά φοβούμαστε πως δεν ..έτυχε , αλλά…πέτυχε , άραγε πόσα χρόνια να είναι χτισμένο το σπίτι αυτό , πάνω στα τείχη  ; ποιός να ..ξέρει…

   Εμείς πάντως , έχοντας σαν ..έννομο συμφέρον την πολιτιστική μας κληρονομιά , και μόνο , θα προσπαθήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους..αρμοδιο..υπεύθυνους , γιά να δούμε…πάντως γιά να μη ..ξεχνάμε , σας ξαναδείχνουμε το αρχαιοελληνικό τείχος , όπως το αναφέρει κι’ ο DESCHAMPS..

Mαλανδρίν-26-4-2009 007

 

    Αυτό είναι αδέρφια ,  της ..πολεοδομίας το..κάγκελο , που λένε…

         Καλό σας βράδυ , να περνάτε καλά…….Κ.-

No comments: