4.5.09

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…

8-3-09  Λιδορικι 001   Το  χωριό μας ..ανταριασμένο…

   Καλησπέρα αδέρφια Λιδορικιώτες , καλή βδομάδα..

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΜΑΙΟΥ

· Μνήμη μαρτύρων Τιμοθέου και Μαύρας στη Θηβαίδα της Αιγύπτου (286), Διοδώρου και Ροδοπιανού στην Αφροδισία της Καρίας (Γ' αι.).

ΣΑΝ   ΣΗΜΕΡΑ…

1770 : Ο Χατζή Οσμάν επιτίθεται κατά της Αν. Μάνης.

1821 : Οι Τούρκοι αποβιβάζουν μεγάλη Δύναμη Στρατού στην Κύπρο και προβαίνουν σε διωγμούς, λεηλασίες και καταστροφές. Αποκεφαλίζεται στην πόλη, ο 100 ετών επίσκοπος Μυριόπολης.

1829 : 4.000 Έλληνες επαναστάτες υπό τον Αρχιστράτηγο Αυγουστίνο Καποδίστρια πολιορκούν τους Τούρκους του Μεσολογγίου και Αιτωλικού και τους αναγκάζουν να παραδοθούν.

1837 : Έναρξη μαθημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Πλάκα.

1941 : Τα Γερμανικά Στρατεύματα κατοχής παρελαύνουν μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, ενώ γερμανικά αεροπλάνα πετούν για 3 ώρες Πάνω απ'την πόλη. Η Αθήνα παρουσιάζει κατά το διάστημα της παρέλασης εικόνα νεκρής πόλης, με έρημους τους δρόμους απ'τους κατοίκους της, και κλεισμένες τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών. Στο Δημαρχείο της πόλης κρατούνται από το Γερμανικό Φρουραρχείο δώδεκα επιφανείς Αθηναίοι πολίτες, απ'όλες τις τάξεις ως όμηροι για την πρόληψη τυχόν αποδοκιμασιών κατά των στρατευμάτων, που Παρελαύνουν.

1944 : 60 πατριώτες εκτελούνται στην Καισαριανή.

   Καταιγισμός..μηνυμάτων και ..τηλεφωνημάτων , αδέρφια , γιά τα περί..Μουσείων , πάσης..φύσεως , και όχι μόνον..τόσο πολύ προσέχουν τα ..εν Λιδορικίω ..δρώμενα , κάποιοι .. χωριανοί μας , που τα μαθαίνουν απ’ τη σελίδα μας , τόσο καιρό ..θεόκλειστο το Λαογραφικό αλλά και η Συλλογή , και δεν το ‘χαν πάρει ..χαμπάρι , τέλος ..πάντων..

   Εμείς πάντως επιμένουμε στην πρότασή μας , ΠΑΝΛΙΔΟΡΙΚΩΤΙΚΟ…Σ Υ Ν Ε Δ Ρ Ι Ο  στη   Β Α Θ Ε Ι Α …τα προβλήματα του χωριού μας είναι..Π  Ο  Λ  Λ  Α Α Α Α Α , ως πότε θα τα …χώνουμε κάτω απ’ την κουρελού ; ως πότε ;

   Δυστυχώς αδέρφια , η ..κατ’ ιδίαν και υπό τον..πλάτανον λαϊκοδικαστηριακή τακτική δεν ..βοηθάει σε τίποτα και κανέναν..ας δώσουν λοιπόν το..παρών , όλοι οι..κατά σύστημα ..ΑΠΟΝΤΕΣ , η διεύθυνση του χωριού μας είναι..γνωστή , θα το βρουν εύκολα…

  Διοικητικών Συμβουλίων..συνέχεια , χωριανός μας , που διάβασε , καλά δεν τα ‘ξερε ; τα ονόματα των διορισμένων μελών της ΔΗ.Κ.Ε.Λ , εξέφρασε μιά ..απορία , μας είπε πως κάποιο πρόσωπο είχε ..μπει και στο Δ.Σ , του ..αείμνηστου Λαογραφικού , αλλά γιά ..κάποιους λόγους , ..αφαιρέθηκε , οι ..λόγοι όμως υπάρχουν και ..παραϋπάρχουν , τι θα γίνει ;…Γράφε..σβύνε θα το πάμε ; Και μη μας πούνε κάποιοι πως δεν γνώριζαν , γιατί τα…τούμπανα χτυπάνε..καιρό τώρα…

Ξεκαθάρισμα 179

  Όμορφη , φθινοπωρινή φωτογραφία της Βαθειάς μας , μεταξύ μας , την προτιμούμε έτσι , ήρεμη..με το παχύ στρώμα των πεσμένων φύλλων , απ’ την απέραντη..παρδαλοκαρεκλοθάλασσα της ..αρπαχτής…εσείς…τι λέτε ; Συμφωνούτε ..η..διαφωνούτε ; Αν μάλιστα , έλειπαν και αυτά τα..άθλια ..κάγκελα , στο βάθος , γύρω απ’ τη βρύση..θα ήταν …θαύμα…γιά καλοπροσέξτε και το..άθλιο..κάγκελο , πάνω απ’ τη βρύση , πως δένουν όλα..και μεις μαζί , γιά …δέσιμο είμαστε , που τα ..ανεχόμστε…που θα πάει όμως ..

   Αλήθεια , έχετε ακουστά εκείνο το…” ΟΛΑ ..ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ και μάλιστα  ΤΟΙΣ…ΜΕΤΡΗΤΟΙΣΣΣΣΣΣΣ …

   Παραλίγο να ξεχάσουμε το..καλύτερο ..

Αλήθεια , τι γίνεται εκείνη η…Αναπτυξιακή ; Εκείνη ντε της..λεκάνης του…Μόρνου…που τόχε βάλει..αμέτι..μωχαμέτι  να μας…αναπτύξει ;..Ξεκίνησε ; Δεν πιστεύω να..μας…αναπτύσσει και να μην το ‘χουμε πάρει…χαμπάρι ; Κρίμα στους…Ευπατρίδες και τους…Άρχοντες….

Μκάκα

…Μακάκα..άθλιε , σταμάτα να γελάςςςςς ..

   Άπ’ το πανέμορφο  Λιδορίκι με αγάπη…….Κ.-

No comments: