22.5.09

ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΔΙΑΚΟΣ ;

 

image

  Πολλά , έχουμε ακούσει και έχουμε διαβάσει , αδέρφια , χρόνια τώρα , γιά το που γεννήθηκε ο μεγάλος μας ήρωας .

   Η διένεξη υπάρχει μεταξύ Αρτοτίνας και Α.Μουσουνίτσας , Αθ. Διάκο , όπως λέγεται τώρα , και η κάθε πλευρά έχει τα δικά της να λέει . Το σίγουρο πάντως είναι πως ο Διάκος , ήταν απ’ τη Φωκίδα , τώρα αν ήταν απ’ την Δωρίδα , Αρτοτίνα , η ..Α.Μουσουνίτσα , Παρνασσίδα , δεν θα μπορούσαμε να πούμε κάτι με σιγουριά , αυτό που είναι επίσης αδιαμφισβήτητο είναι το ότι ο πετέρας του Διάκου , που λεγόταν Μασσαβέτας , γεννήθηκε στην Α.Μουσουνίτσα και παντρεύτηκε Αρτοτινιά .

   Μέχρι εδώ τίποτα δεν αμφισβητείται , όπως επίσης και ότι ο ήρωας μόνασε στο μοναστήρι τ’ Άι Γιάννη , στην Αρτοτίνα , εμείς δεν μπορούμε , δεν έχουμε τα απαραίτητα στοιχεία γιά να ταχθούμε με τη μιά η την άλλη πλευρά , θα προσπαθήσουμε όμως να σας παρουσιάσουμε όσα στοιχεία διαθέσιμα έχουμε , και σεις βγάλτε τα συμπεράσματά σας .

   Γι’ απόψε , στο ξεκίνημα δηλαδή αυτής της αναφοράς μας , δημοσιεύουμε ένα πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών που κατέλιπε ο πατέρας του Διάκου , δείτε το…

Διάκος

      Δεν μπορούμε αδέρφια , να βγάλουμε και κάποια ..συμπεράσματα , μιά και στο πιστοποιητικό δεν αναγράφονται κάποια διαφωτιστικά σοιχεία , που θα μας έριχναν λίγο φως .

   Ας μείνουμε απόψε σ’ αυτό το ντοκουμέντο , που είχε την καλοσύνη να μας στείλει ένας κοντοπατριώτης Αρτοτινός , ο κύριος Αθαν. Βήλος , τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά .

       Καλό  σας βράδυ ……….Κ.-

No comments: