9.5.09

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…

 

10-4-34 Παπαδοπουλέικο .

  10-4-1934 μιά όμορφη Λιδορικιωτοπαρέα , στο Αλωνάκι , στο Παπαδοπουλέϊκο , απολαμβάνει το καφεδάκι της και όχι μόνο..

   Καλημέρα αδέρφια Λιδορικιώτες …

  Καλημέρα  Greece , United States , Cyprus , United Kingdom , Australia , Sweden , καλημέρα ξενητεμένα αδέρφια , και φίλοι του Λιδορικιού και της Λιδορικιώτικης σελίδας .

   Athens , Patrai , Thessaloniki , Nicosia , Amfissa , Chalandri , Worth , Iraklion , Ioannina , Xanthi , Birmingham , Nea Ionia , Larisa , Norman , Sparti , Mokena , Sollentuna , Veroia , Drama , Derby , New York , Matthews , Edinburgh , Larnax , London , Kavala , Melbourne , Volos , Orland Park , έδωσαν χθες το ..παρών στην χθεσινή  συντροφιά μας , μιά όμορφη συντροφιά που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει , πλαταίνει κι’ απλώνεται σε κάθε γωνιά της γης ..

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΙΟΥ

· Μνήμη μάρτυρος Καλλινίκης και Νικολάου ιερομάρτυρος στην Καρδίτσα, οι οποίοι αποκεφαλίστηκαν από τους Βαρβάρους.

ΣΑΝ  ΣΗΜΕΡΑ…

1822 : Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης νικά τους Τούρκους στην Πάτρα.

1825 : Ο Ιωάννης Γκούρας διασκορπίζει στο Δίστομο τους Τουρκαλβανούς του Ιμπραήμ και προξενεί σε αυτούς μεγάλη φθορά.

1854 : Οι Έλληνες επαναστάτες, υπό τους Κολίνο Πλαπούτα και Ν. Λεωτσάκο, κατανικούν τους Τούρκους του Σελήμ Πασά στην Καλαμπάκα της Θεσσαλίας. Οι απώλειες των Τούρκων ήταν 500 νεκροί, ενώ των Ελλήνων 19 νεκροί και 20 τραυματίες.

1886 : Έναρξη συμπλοκών στα σύνορα Θεσσαλίας - Μακεδονίας μεταξύ του Ελληνικού Στρατού που είχε επιστρατευτεί πριν οχτώ μήνες και του Τουρκικού Στρατού. Η κατάσταση πήρε τη μορφή ακήρυκτου πολέμου.

1927 : Έναρξη των πρώτων Δελφικών εορτών. Η πρωτοβουλία ανήκε σον ποιητή Άγγελο Σικελιανό και στη σύζυγό του Εύα.

   Όμορφα ..νέα , γιά το χωριό μας , αδέρφια , η σελίδα μας , σε συνεργασία με τον Π.Ο.Λ και Λιδορικιώτες …παθιασμένους , μελετάνε να κάνουν μιά ..αφισο..πλημμύρα , με Λιδορικιώτικες ομορφιές σε όλη την Αθήνα , και όχι μόνο .

   Φαντάζεσθε , να  γεμίσουν κεντρικά σημεία της Αθήνας ,  αφίσες με πανέμορφες φωτογραφίες του χωριού μας ; Τρέλα θα είναι , και θα καλούμε τον κόσμο να έρθει στο Λιδορίκι και να γευτεί τις..ομορφιές του , αλλά θα πρέπει όμως να μπορεί και ναβρει να…φάει , βεβαίως…βεβαίως , γιατί όπως λέει κι’ ο σοφός λάός μας , νηστικό αρκούδι…κλπ..κλπ..

   Το ΠΡΟΒΛΗΜΑ αυτό , γιατί είναι πρόβλημα , και μάλιστα μεγάλο και..άλυτο , μέχρι τώρα , πρέπει να βρει τη λύση του , και αυτή είναι μία και μοναδική , να υπάρχει ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  ανοιχτό μαγαζί γιά να εξυπηρετεί τους επισκέπτες , δεν είναι δυνατό να έρχονται ξένοι στο χωριό μας και να τους στέλνουμε αλλού να …φάνε..το λόγο , πιά , έχουν οι..αρμόδιοι ..Δήμος , καταστηματάρχες κλπ..

   Η σελίδα μας έκανε , και επαναλαμβάνει την πρότασή της , όποιος καταστηματάρχης δεν συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή , δεν ανοίγει δηλαδή τις καθημερινές τα μεσημέρια , θα αποκλείεται απ’ τη χρήση της Βαθειάς , ολίγον,,σκληρόν το μέτρον , αλλά δεν μπορεί να γίνει κι’ αλλοιώς …και μάλιστα να αναλαμβάνεται συμβατικά αυτή η υποχρέωση , απ’ τους καταστηματάρχες και με..ρήτρα  παρακαλώ…

   Ακόμα θα πρέπει ο Δήμος να ..αναμορφώσει επί το..σωστότερον , την ιστοσελίδα του , να την εμπλουτίσει με σωστές πληροφορίες , και να την κάνει περισσότερο..ελκυστική και..σύγχρονη , τόσα λεφτά ξοδεύτηκαν γι’ αυτή…

   Κοντολογίς , χρειάζεται μιά…τοπική ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ , με τη συμμετοχή ΟΛΩΝ ΜΑΣ , φορέων και πολιτών , γιά να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα , είναι ανάγκη το Λιδορίκι να ..ξεφύγει απ’ τη..μίζερη και..αναπαυτική ..απραξία του , και να μπει σε ..τροχιά..προόδου και εκσυγχρονισμού , καιρός δεν είναι ;

1950 , Κουλοπουλέικο

   Μιά όμορφη εικόνα της Λιδορικιώτικης ζωής στη δεκαετία του ..’50 !! Στο  Κουλοπουλέϊκο , ενώ είναι ακόμα ..ορατά τα σημάδια της καταστροφής…

       Καλό Σαββατοκύριακο αδέρφια , να περνάτε καλά..

            Απ’ το πανέμορφο χωριό μας με αγάπη…….Κ.-

No comments: