18.5.09

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ….ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…

Καλησπέρα αδέρφια Λιδορικιώτες…

limni sun

Καλησπέρα , Λιδορίκι , καλησπέρα.. Greece , United States , United Kingdom , Cyprus , Germany , United Arab Emirates , Mexico , Belgium , καλησπέρα σε όλους τους ξενητεμένους μας , αλλά και τους φίλους τους ααγαπημένους και ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ σε όλους ..σε , Athens , Thessaloniki , Patrai , Norman , Iraklion , Sparti , Nicosia , Nea Smirni , London , Kallithea , Ioannina , Hamburg , Culiacan , Xanthi , Agrinion , Kerkira , Libertyville , Bensenville , Manchester , Chicago Ridge , Dubayy , Wetteren , Chalandri , Ft Myers .

Μ Α Γ Ε Ι Α ….! ! !

Αδέρφια , μόνο αυτή η λέξη μπορεί , μερικώς..να αποδώσει την παραδεισένια ομορφιά του τόπου μας , και είναι πολύ..πολύ επιεικής , φτωχή θα λέγαμε , μετά λόγου γνώσης , γιά να περιγράψει , στο..ελάχιστο , την ατέλειωτη , την μοναδική ομορφιά της Λιδορικιώτικης φύσης ….

Δυό βδομάδες στην Αθήνα και η λαχτάρα γιά επιστροφή στις..ρίζες , αποζημειώθηκε , και με το παραπάνω , τώρα το λέμε και είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ…

Ο Π Α Ρ Α Δ Ε Ι Σ Ο Σ... Ε Ι Ν Α Ι ... Ε Δ Ω ….

..και θα σας το ..αποδείξουμε , αύριο , με φωτογραφίες ..μακάρι δε να μπορούσαμε να έχουμε και..ήχο , γιά ν’ ακούσετε τ’ αηδόνια και να δείτε τα…υπέροχα χρώματα , στο ρουμάνι , στο Γυφτομαχαλά , στο Βαρούσι …παντού …ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ… ΜΑΛΙΣΤΑ

ΕΝΑΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΥ …ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ…( ..αν ..φυσικά είναι τόσο όμορφος ο..Παράδεισος…) ….

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΙΟΥ

· Μνήμη μαρτύρων Πέτρου, Διονυσίου, Χριστίνης, Ανδρέου, Παύλου, Παυλίνου και Ηρακλείου οι οποίοι θανατώθηκαν με Λιθοβολισμό στην Αθήνα (Γ' αι.), Τεκούσης, Αλεξάνδρειας, Φαεινής, Ευφρασίας, Ματρώνης, Ιουλίας και Θεοδότου στην Άγκυρα Μ. Ασίας

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ…

1790 : Ο Λάμπρος Κατσώνης με το στολίσκο του , δέχεται από την προηγούμενη ημέρα ισχυρή Τουρκική επίθεση κοντά στην Άνδρο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ο Τουρκικός Στόλος ενισχύεται από Αλγερινά πλοία και από το πρωί ο Τουρκικός Στόλος ενισχύεται από Αλγερινά πλοία και από το πρωί ο Ελληνικός Στόλος βρίσκεται μεταξύ δύο πυρών. Τα πληρώματα των πλοίων πολεμούν γενναία, αλλά στο τέλος υποκύπτουν. Ο Λάμπρος Κατσώνης διαφεύγει στη Μήλο με δύο μόνο πλοία. Οι απώλειες των Τούρκων ήταν 3.000 νεκροί και πάρα πολλοί τραυματίες και των Ελλήνων 565 νεκροί και 53 αιχμάλωτοι.

1821 : Δύναμη 8.000-10.000 Τούρκων, συγκρούεται κοντά στα Δολιανά της Αρκαδίας με 300 ένοπλους επαναστάτες του Νικηταρά. Οι Έλληνες κατανικούν και αποδεκατίζουν τους Τούρκους, που υποχωρούν. Στη μάχη αυτή διακρίθηκε ο Νικηταράς, ο οποίος από τότε ονομάστηκε «Τουρκοφάγος».

1828 : Ο Διοικητής των Χανίων Μουσταφά Πασάς, με 8.000 πεζούς και 300 ιππείς, προσβάλλει το Φραγκοκάστελλο Χανίων, το οποίο υπερασπίζουν 600 άντρες υπό τους Ηπειρώτες Οπλαρχηγούς Χατζημιχάλη Νταλιάνη και Κυριακούλη Αργυροκαστρίτη. Στη μάχη που έγινε σκοτώθηκαν πολεμώντας ηρωικά οι περισσότεροι από τους υπερασπιστές ανάμεσα στους οποίους και οι παραπάνω Οπλαρχηγοί. Οι Τούρκοι αποκεφάλισαν το νεκρό ήρωα Χατζημιχάλη Νταλιάνη και μετέφεραν το κεφάλι του στοπ Διοικητή των Χανίων Μουσταφά Πασά.

Κι’ όμως αδέρφια , αυτή την ονειρική εικόνα , αυτή την ..ομορφιά , που τη..βλέπεις , τη..νοιώθεις , την…αισθάνεσαι , την..αναπνέεις , φτάνει μιά βόλτα στο χωριό μας γιά να τη..σκιάσει , και να σε..προσγειώσει..ανώμαλα , βλέποντας τα ..διάσπαρτα σκουπίδια , παντού , μάλιστα …παντού ..

Δευτέρα , είναι σήμερα αδέρφια , και ο δρόμος μας ήταν γεμάτος σκουπίδια , δυστυχώς , λόγω..ταξειδιού και. φυσικά , κούρασης , δεν ..περιήλθαμε τας..ρύμας και τας..οδούς γιά να σας έχουμε και τα απαραίτητα φωτο..πειστήρια , άλλωστε το έχουμε κάνει , παλιότερα , πολλές φορές , κουράζει ..πιά…

Αλλά , όμως , όλα έχουν τα ..όριά τους , το Αλωνάκι ..χάλια , το ίδιο και η Βαθειά , οδρόμος το ίδιο σε όλη του τη διαδρομή , το γήπεδο , στα σχολεία μας σε..άθλια κατάσταση , το σοκάκι ΄το Καραμητσέϊκο , ας μη το..περιγράψουμε…Α Θ Λ Ι Ο …..

Αναρωτιόμαστε όλοι , και με το δίκιο μας , οι πέριξ των σχολείων χώροι , καθαρίζονται ποτέ ; Οι αρμόδιοι τι έχουν να μας πουν ; Και μεις πήγαμε , κάποτε , σχολείο , και ΜΑΣ ΕΒΑΖΑΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΑΜΕ ΤΟ ΧΩΡΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΙΝΟΎΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ..ΠΑΙΖΑΜΕ…και πολύ καλά έκαναν , γιατί δεν γίνεται το ίδιο και τώρα ; Γ Ι Α Τ Ι ; ; ; ; ; ; ;

Κάνουμε Ε Κ Κ Λ Η Σ Η στο Δήμαρχό μας , μάλιστα .. .Ε Κ Κ Λ Η Σ Η , να πάρει την κατάσταση ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ , να σφίξει ..λουριά , και εν ανάγκη να ..κόψει ΚΕΦΑΛΙΑ , μάλιστα Κ Ε Φ Α Λ Ι Α !!!!

ΈΡΧΕΤΑΙ καλοκαίρι , θέλουμε να έρθει ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΝΟΣ στο χωριό μας , έτσι όμως που είναι τα ..πράγματα , καλύτερα να μην …έρθουν γιατί θα μας…σιχαθούν !!!!

Αγαπητέ μας Δήμαρχε , δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει , και φυσικά γιατί ..συμβαίνει , αλλά νομίζουμε πως και η περίοδος…χάριτος έχει τα ..όριά της…ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ …

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ….ΤΩΡΑ… ΠΑΡΤΕ..ΚΕΦΑΛΙΑ…

Απ’ το χωριό μας με αγάπη…..Κ,-

No comments: