23.5.09

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ….

 

28-12 Χιόνι -Μαρία 001

 

   Καλημέρα αδέρφια , καλημέρα Λιδορικιώτες ..

Καλημέρα  , Greece , Cyprus , United States , Switzerland , Singapore , United Kingdom , Germany , Bulgaria , καλημέρα σ’ όλο τον κόσμο , καλημέρα στα ξενητεμένα μας αδέρφια και τους πολλούς κι’ αγαπημένους μας φίλους , που απ’ όλες τις γωνιές της γης , μας σκέφτονται και κάθε μέρα είναι κοντά μας , καλημέρα στην : Athens , Nicosia , Patrai , Thessaloniki , Sparti , Norman , Iraklion , Nea Ionia , Chalandri , Nea Smirni , Amfissa , London , Ostermundigen , Singapore , Chicago Ridge , Serrai , Volos , Kalamaki , Larisa Plovdiv , Rodhos , Drama , Mokena , Limassol , Worth , Oberhausen , Mitilini , Kavala , Kozani .

1-6-08 028 

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΙΟΥ

· Μνήμη μάρτυρος Σελεύκου.

ΣΑΝ  ΣΗΜΕΡΑ…

641 : Θάνατος του γιου του Ηρακλείου, Κωνσταντίνου Γ. Στον θρόνο τον διαδέχτηκε ο αδελφός του Ηρακλέωνας ή Ηράκλειος Β'.

1453 : Ο Μωάμεθ Β' ο Πορθητής προτείνει στον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο ΙΑ' Παλαιολόγο να εγκαταλείψει την πόλη με το στρατό του, την Αυλή και τους Θησαυρούς του και του προσφέρει για αντάλλαγμα την ηγεμονία της Πελοποννήσου. Ο Κωνσταντίνος ΙΑ' απαντά με μια φράση που ισοδυναμεί με ένα νέο «Μολών Λαβέ».

1825 : Ο Ιμπραήμ Πασάς μετά τη μάχη στο Μανιάκι επιστρέφει στο Νεόκαστρο και τη Μεθώνη. Με βάση τα ορμητήρια αυτά καταλαμβάνει μέσα σε λίγες μέρες την Καλαμάτα και την πυρπολεί καθώς και άλλες κωμοπόλεις της Μεσσηνίας.

Ο Ελληνικός Στόλος με αρχηγούς το Σαχτούρη, τον Αποστόλη και το Γ. Ανδρούτσο, καταναυμαχεί το στόλο του Ιμπραήμ ανάμεσα στην Άνδρο και το Κάβο-Ντόρο . Στη ναυμαχία αυτή οι πυρπολητές Γιάνης Ματρόζος και Λάζαρος Μουσούν πυρπόλησαν μια φρεγάτα, που είχε 66 πυροβόλα και πλήρωμα 800 άντρες, ενώ ο πυρπολητής Μανώλης Μπούτηςμια κορβέττα, που είχε 36 πυροβόλα και πλήρωμα 300 άντρες. Οι ελληνικές απώλειες ήταν 3 νεκροί.

1878 : Υπογράφεται αγγλοτουρκική συνθήκη με την οποία η Τουρκία παραχωρεί στην Αγγλία την Κύπρο (κατοχή και διοίκηση, όχι κυριαρχία) έναντι αμοιβής 92.687 λιρών το χρόνο.

1919 : Ο Ελληνικός Στρατός (5ο ΣΠ) καταλαμβάνει το Αξάριο της Σμύρνης.

1922 : Η αρχηγία της Στρατιάς, Μικράς Ασίας ανατίθεται στον αντιστράτηγο Χατζηανέστη.

1941 : Ο Βασιλιάς Γεώργιος Β' και η Ελληνική Κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Εμμανουήλ Τσουδερό, εγκαταλείπουν την Κρήτη και μεταβαίνουν στη Αίγυπτο για τη συνέχιση, από εκεί, του αγώνα κατά του Άξονα.

  Καλό Σαββατοκύριακο αδέρφια , τελειώνει κι’ ο Μάης , και μπαίνουμε γιά τα καλά στο καλοκαιράκι , καιρός να οργανωθούμε , πρέπει κάθε Σαββατοκύριακο , το χωριό μας να…βουλιάζει από κόσμο , πρέπει όλοι να δίνουμε το ..παρών , κάθε βδομάδα , γιά να μην πω πως πρέπει να..αράξουμε ..μονίμως , εδώ , στον παραδεισένιο τόπο , στο πανέμορφο χωριό μας..ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ  ΤΟΟΟΟΟ……η ΄ζωή , δυστυχώς , τρέχει και δεν ..περιμένει…

IMG0019

  Ελάτε , και μόλις γύρει ο ήλιος , τραβάτε κατά..Λάκκες μεριά , διαλέξτε μιά ωραία..κοτρώνα , καθίστε αναπαυτικά ..αναπαυτικά , ανάψτε κι’ ένα..τσιγαράκι και μαζί με τον καπνό ..ρουφήξτε αχόρταγα την τόση ομορφιά του Λιδορικιώτικου ηλιοβασιλέματος …είναι εμπειρία..ΜΟΝΑΔΙΚΗ…εμπειρία …΄ΖΩΗΣ …

IMG0031

…μη το σκέφτεστε , ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ειναι…ΕΔΩ ..

                   ΣΑΣ…ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ…..

   Να περνάτε καλά , απ’ το χωριό μας με αγάπη…….Κ.-

No comments: